Speedup Mac Pro - Hoe te verwijderen

Speedup Mac Pro is een Mac utility en beveiligingstoepassing die deel uitmaakt van de bekende junkware familie, PCVARK. Dit programma wordt beschouwd a;s licht schadelijk en dus kiezen veel anti-malware programmas ervoor hun klanten ervoor te waarschuwen.

Speedup Mac Pro is niet heel gevaarlijk — het is geen soort van ernstig virus. Maar toch het is een voorbeeld van Mac malware en het kan een negatief effect hebben op de gebruikers door het fout interpreteren van de problemen gevonden op de Mac en door het gebruik van systeem bronnen voor zijn, meestal, waardeloze scans. Ook het feit dat sommige mensen geld uitgeven aan dit programma is verontrustend.

Om nog maar te zwijgen over het feit dat Speedup Mac Pro verdeeld wordt door scam websites en nep beveiligingswaarschuwingen — het wordt geïnstalleerd onder valse voorwendselen en zonder de toestemming van de gebruiker. Dit is op zijn eigen al genoeg om het te veroordelen.

Speedup Mac Pro is een potentieel ongewenste toepassing die best verwijderd wordt:

Classificatie
 • Potentieel ongewenste toepassing
 • Rogue toepassing
Distributie
 • Nep beveiligingswaarschuwingen
 • Kwaadaardige advertenties en omleidingen
 • Adware
 • Bundelen
Mogelijke schade
 • Verlies van geld voor nep beveiliging
 • Meer potentieel ongewenste toepassingen die geïnstalleerd worden
Verwijder het programma
 • Verwijder Speedup Mac Pro handmatig
 • Scan je computer op potentieel ongewenste software (Combo Cleaner)

Waarom Speedup Mac Pro niet nuttig is

Speedup Mac Pro is doet alsof het een utility is voor Mac computers. Het probeert mensen angst aan te jagen zodat ze de premium versie ervan kopen door de “problemen” die het ontdekt erg te overdrijven en je zo onder druk te zetten. Zij die het uitproberen op een fonkelnieuwe machine ondervinden dat hun machine net voldoet aan de standaarden voor een gezonde computer van Speedup Mac Pro. Het is bijna een scam.


"Speedup Mac Pro", the main page

Dit is niet om te zeggen dat het niets doet — het kan verschillende bestanden vinden waarvan het zegt dat ze onnodig zijn, zoals logbestanden en cached data, en deze verwijderen om een paar megabytes aan ruimte vrij te maken, ook kan het wat rogue apps detecteren en je hiervoor waarschuwen.

Maar als je op Speedup Mac Pro vertrouwd als anti-malware tool dan krijg je problemen — het is niet goed. En Mac computers zuiveren hun eigen tijdelijke en onnodige bestanden indien nodig, dus heeft Speedup Mac Pro hier echt wel geen nut.

Deze POT wzal constant zeuren over de slechte staat van je computer tot je betaald voor het progamma, maar zelfs daarna zal het niet ophouden. Speedup Mac Pro zal vaak nieuwe “problemen” vinden die, blijkbaar, enkel hij kan herstellen, dit is echter gewoon een psychologisch trucje om mensen ertoe aan te zetten een product te kopen dat ze niet nodig hebben — en dit ook nog eens aan de belachelijke prijs van $143, per jaar!

Hoe Speedup Mac Pro geïnstalleerd wordt

Ik kon online geen enkele goede beoordeling van Speedup Mac Pro vinden, en het programma is ook niet echt populair. Het is echter geen unieke toepassing waar veel werk ingestoken werd — het is eerder een kloon, identiek aan tientallen andere apps — Smart Mac Booster, My Mac Speedup, Mac Heal Pro, Mac Tweaker POT, Cleanup My Mac, Qbit Mac Cleaner, en vele andere. Het is niet enkel hun interface die er hetzelfde uitziet — ze gedragen zich ook op dezelfde manier. Elk heft zijn eigen website en een (relatief) unieke naam, maar dat is het dan ook.

Deze programma’s worden vaak handmatig en intentioneel gedownload en geïnstalleerd door gebruikers onder valse voorwendselen. Er zijn veel nep virus waarschuwingen, zoals Apple.com-mac-optimizer.icu, Advancemactools.live, en vele andere die opduiken zodra de Mac-gebruiker een kwaadaardige site bezoekt. Deze sites beweren vervolgens dat de Mac geïnfecteerd is en een bepaald Apple tool vereist is. Vervolgens dringen ze een nutteloze nep Mac optimaliseerder, zoals Speedup Mac Pro, op aan de persoon en natuurlijk vind het programma tal van problemen. Dit is allemaal zeer oneerlijk.

Trap niet in de val van nep online virusscans — online sites kunnen letterlijk niet weten of je computer geïnfecteerd werd. En als je regelmatig naar zulke sites gebracht wordt, kan je Mac geïnfecteerd zijn met een sort van adware, maar dat kan vrij makkelijk worden opgelost.

Hoe Speedup Mac Pro verwijderen

Er is een automatische scan die je kan uitvoeren met een programma dat ook echt een eerlijke poging doet om malware te detecteren en te verwijderen — zoals Combo Cleaner.

Automatische tools Malware verwijderen

Download Spyhunter voor Malware ontdekking
(Win)

Opmerking: Spyhunter proef levert detectie van parasieten zoals Speedup Mac Pro en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Download Combo Cleaner voor Malware ontdekking
(Mac)

Opmerking: Combo Cleaner proef levert detectie van parasieten zoals Speedup Mac Pro en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar,

Je kunt Speedup Mac Pro (en elk ander verdacht programma dat zich op je Mac kan bevinden) handmatig verwijderen:

 1. Verwijder Speedup Mac Pro uit de Login Items. Ga naar Systeem Voorleuren > Gbruikers & Groepen > Huidige gebruiker > Login Items. Vink “Speedup Mac Pro” aan en klik op de “-” knop onderaan het venster. Dit zal verhinderen dat het kwaadaardige programma telkens automatisch opstart als je het systeem inschakelt, waardoor de computer sneller wordt.
 2. Verwijder het Speedup Mac Pro programma uit Toepassingen. Ga naar Finder > Toepassingen > Selecteer Speedup Mac Pro en sleep het naar de Prullenmand > Prullenmand Leegmaken. Dit zal de voornaamste bestanden van de POT verwijderen.
 3. Verwijder de overgebleven Speedup Mac Pro voorkeuren uit de Library. Ga naar Finder > Ga > Ga Naar Map > Typ ‘~/Library’. Doorzoek dan de verschillende mappen voor restanten die gerelateerd kunnen worden aan Speedup Mac Pro en verwijder deze. Je kunt vinden:
 • Library/Speedup Mac Pro en Spdmpr
 • Library/Toepassing Ondersteuning/Speedup Mac Pro en Spdmpr
 • Library/Caches > bestanden gerelateerd aan Speedup Mac Pro en Spdmpr
 • Library/Cookies > com.spdmprhlpr.spdmprhlpr.plist
 • Library/Voorkeuren > bestanden gerelateerd aan Speedup Mac Pro en Spdmpr
 • Library/LaunchAgents > bestanden gerelateerd aan Speedup Mac Pro en Spdmpr

Bron: https://www.2-viruses.com/remove-speedup-mac-pro

Removal guides in other languages

Speedup Mac Pro (en) 
Speedup Mac Pro (it) 
Speedup Mac Pro (fr) 
Speedup Mac Pro (es) 
Speedup Mac Pro (de)  Flag of Germany
Speedup Mac Pro (pt) 
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.