Start-search.com Virus - Hoe Te Verwijderen?

 

Zijn uw startpagina en standaard zoekmachine vervangen door start-search.com? Wees u er dan van bewust dat uw browser is gekaapt. Het Start-search.com virus is compatibel met de drie hoofdbrowsers Internet Explorer, Mozilla Firefox en Google Chrome. Eens het in uw browser geraakt, zal u niet meer in staat zijn om de instellingen opnieuw aan te passen. Uw browserervaring zal compleet veranderen.

Uw browser is geïnfecteerd doordat deze kaper in uw computer is geraakt terwijl u gratis software heeft gedownload, en het heeft toegestaan uw instellingen aan te passen. Waarschijnlijk hebt u het niet eens gemerkt wanneer deze veranderingen gebeurden. Maar u kan het voorkomen. Wanneer u gratis programma’s downloadt van het internet, neemt u het installatieproces best serieus. Kies eerst en vooral steeds voor een ‘custom’ of geavanceerde installatie. Het kan langer duren hierdoor, maar door deze keuze te maken kan u ongewenste veranderingen aan uw systeem tegengaan (zoals bijvoorbeeld het vervangen van uw startpagina en dergelijke). Sta het toevoegen van extra software nooit toe als u er niet bekend mee bent.

Het Start-search virus werd ontworpen om verscheidene websites te promoten en potentieel ongewenste programma’s te distribueren. Als u een zoekopdracht uitvoert hiermee, zal u een lijst krijgen met gesponsorde websites in plaats van legitieme zoekresultaten. Ook kan de applicatie een groot aantal advertenties weergeven in uw zoekresultaten en u aanraden om onbekende programma’s te installeren. Als u terug normaal wil browsen, verwijdert u het Start-search virus best zo snel mogelijk.

Ga naar de programmalijst in het Configuratiescherm, verwijder daar alles gerelateerd aan Start-search. Sommige versies van dit virus installeren software die ervoor zorgen dat u uw browserinstellingen niet opnieuw kan aanpassen. Om deze te identificeren, scant u uw computer best met Reimage, Spyhunter of een ander betrouwbaar anti-spyware hulpmiddel. Daarna kan u de extensies verwijderen en de instellingen van uw browser opnieuw aanpassen.

Hoe het Start-search.com virus te verwijderen van Internet Explorer (oudere versies):

 1. Klik op het pijltje aan de rechterkant van het zoekveld;
 2. Doe het volgende: in IE8-9 kies Beheer zoekmachines, in IE7 kies Verander zoekstandaarden;
 3. Verwijder Start-search.com uit de lijst.

Hoe het Start-search.com virus te verwijderen van IE 11:

 1. Klik op het Instellingen-icoon (rechtsboven) -> Beheer Add-ons;
 2. Selecteer Zoekmachines;
 3. Verander de standaard zoekmachine naar Bing of Google;
 4. Als geen van deze zoekmachines beschikbaar zijn, volg dan “Vind meer zoekmachines” onderaan het scherm en selecteer Google.

Hoe het Start-search.com virus te verwijderen van Firefox:

 1. Enter “about:config” in de URL-balk. Dit zal de pagina openen met instellingen;
 2. Enter “Keyword.url” in het zoekveld. Klik met de rechtermuisknop en reset;
 3. Enter “browser.search.defaultengine” in het zoekveld. Klik met de rechtermuisknop en reset;
 4. Enter “browser.search.selectedengine” in het zoekveld. Klik met de rechtermuisknop en reset;
 5. Enter “browser.startup.homepage” in het zoekveld. Klik met de rechtermuisknop en reset;
 6. Zoek voor “browser.newtab.url”. Klik met de rechtermuisknop en reset; Dit zal ervoor zorgen dat de zoekmachine niet zal openen in elk nieuw tabblad;
 7. Als de instellingen weer worden aangepast achteraf en een scan met anti-malware op uw computer geen bedreiging aangeeft, sluit dan Firefox. Open de bestandsverkenner van uw systeem en enter %AppData% in de adresbar. Enter user.js in het zoekveld. Als dit bestand bestaat, hernoem het dan en herstart Firefox. U zal bovenstaande stappen moeten herhalen.

Hoe het Start-search.com virus te verwijderen van Google Chrome:

 1. Klik op het icoon met de 3 horizontale lijnen in de werkbalk van de browser;
 2. Kies Instellingen;
 3. Selecteer Basis -> Beheer zoekmachines;
 4. Verwijder onnodige zoekmachines uit de lijst;
 5. Ga terug naar Instellingen. Bij Opstarten kiest u ‘Open lege pagina’ (u kan ook andere ongewenste pagina’s van deze lijst verwijderen);
 6. Als uw Nieuw Tabblad pagina is gekaapt, zal u moeten scannen met anti-malware of de New Tab Redirect extensie moeten gebruiken van de Chrome Store.

Verwijder snelkoppeling kaper (alle browsers) (optioneel):

Als uw browser Start-search.com opent enkel tijdens het opstarten, probeer dan dit:

 1. Klik met de rechtermuisknop op het browser-icoon. Kies Kenmerken;
 2. Open de tab met Snelkoppelingen;
 3. Verwijder het Start-search.com deel van het veld.

Automatische tools Start-search.com virus verwijderen

 
 
Opmerking: Reimage proef levert detectie van parasieten zoals Start-search.com Virus en helpt bijde verwijdering ervan gratis.Je kunt gedetecteerde bestanden, processen en registervermeldingen verwijderen uzelf ofaanschaf van een volledige versie.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure 

Start-search.com virus schermafbeeldingen

 
     
 
 
november 20, 2014 10:56, juli 20, 2016 08:26
 
   
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *