Startpage.com virus - Hoe te verwijderen

Startpage.com virus

Het Startpage.com virus is een browser hijacker die ontworpen werd door dezelfde computer hackers van het Ixquick.com virus. Beide programma’s kunnen Internet Explorer, Mozilla Firefox en Google Chrome overnemen zonder je toestemming en delen een bijna identieke interface. Het komt in een bundel met tal van freeware die je kan downloaden van op het internet. Als je dus recent een muziek of video speler, download manager, PDF maker of een ander tool hebt gedownload, kan het Startpage.com virus er samen mee op je pc terechtgekomen zijn. Zodra het op je pc zit vervangt dit programma je startpagina en zoekmachine zonder dat het je toelaat deze wijzigingen ongedaan te maken. Je kan in staat zijn om tijdelijk je startpagina te wijzigen, maar zodra je het systeem herstart zal het terugkomen.

Op het eerste zicht ziet Startpage.com eruit als een normale zoekmachine met een paar extra eigenschappen. Geen enkel programma zou echter wijzigingen mogen aanbrengen aan je browser instellingen zonder duidelijk toestemming te vragen hiervoor. Als je bovendien Startpage.com gebruikt voor je zoekopdrachten zal je snel het hoofddoel van dit programma opmerken. Je kan het vergeten om betrouwbare resultaten te krijgen omdat dit tool zich toelegt op het promoten van specifieke commerciële sites. Het Startpage.com virus wil het verkeer en de pagina ranking van deze pagina’s verbeteren. Zij ontvangen tevens geld voor elke klik op een advertentie getoond tussen je zoekresultaten. Alle slachtoffers van deze browser hijacker begrijpen vrij snel de risico’s die ze lopen en willen verlost worden van het Startpage.com virus.

Het programma laat je niet alleen, niet normaal surfen, het doet je ook het risico lopen op een infectie. Het kan je omleiden naar geïnfecteerde sites en je systeem kan te leiden krijgen onder spyware aanvallen en dergelijke. Bovendien kan het Startpage.com virus je online activiteiten registreren, zoals je zoekopdrachten en meest bezochte sites. Daarnaast kan het zich ook toegang verschaffen tot gevoelige data, zoals je mails, wachtwoorden, etc. Het kan deze informatie overmaken aan derden en je betrekken bij andere vervelende activiteiten.

Denk eraan dat je gemakkelijk kan voorkomen dat je deze en gelijkaardige browser hijackers download. Aangezien de meeste van hen samen met freeware komen die je zelf download, kan je ervoor zorgen dat het niet opnieuw gebeurt. Veel gebruikers schenken niet voldoende aandacht aan het installatieproces van nieuwe programma’s. Dit is de voornaamste reden waarom cyber criminelen hun producten op deze manier verspreiden. Om te vermijden dat er bundels toegevoegd worden aan je computer is het ten stelligste aangeraden te kiezen voor de Aangepaste of Geavanceerde installatie en controleer elke stap nauwgezet om je ervan te verzekeren waarmee je akkoord gaat. Als men je aanbied om je startpagina te vervangen in een onbekende site of om bijkomende software te installeren mag je hier nooit mee akkoord gaan. Normaal moet je een paar opties deselecteren en zullen deze niet worden uitgevoerd. Het is ook belangrijk dat je de Algemene Voorwaarden leest van het programma dat je installeert, omdat deze meestal alle optionele downloads onthuld en aangeeft welke wijzigingen aan je systeem zullen worden aangebracht.

Om het Startpage.com virus te verwijderen, ga je naar het Controle Paneel, Toevoegen/Verwijderen Programma’s en verwijder het van daar. Het is tevens aangeraden om ALLE programma’s die op dezelfde datum toegevoegd werden te verwijderen. Sommige versies van dit virus installeren software die het wijzigen van de browser instellingen blokkeert. Om deze te identificeren kan het scannen van je pc met Spyhunter, Reimage of een ander betrouwbaar antispyware tool helpen. Dan kan je de extensies verwijderen en je browser instellingen herstellen. Volg de onderstaande handleiding voor een meer gedetailleerd plan over hoe het Startpage.com virus te verwijderen.

Speciale instructies over hoe het Startpage.com virus te verwijderen

TopHoe Startpage.com virus te verwijderen van Google Chrome:

 • Klik op het icoon met de drie horizontale lijnen in de werkbalk van de browser en selecteer Meer hulpmiddelen -> Extensies
  Extensions
 • Selecteer alle kwaadaardige extensies en verwijder ze.
  Remove extensions
 • Klik op het icoon met de drie horizontale lijnen in de werkbalk van de browser en selecteer Instellingen.
  Open settings
 • Selecteer Beheer zoekmachines.
  Manage search engines
 • Verwijder onnodige zoekmachines van de lijst.
  Delete search engines
 • Ga terug naar de instellingen. Bij Opstarten kiest u voor Open lege pagina (u kan ongewenste pagina’s ook in dit scherm verwijderen).
 • Als uw startpagina werd aangepast, klik dan op het Chrome menu in de rechter-boven hoek, selecteer Instellingen. Selecteer Open een specifieke pagina of een set van pagina’s en klik op Pagina set.
  Set pages
 • Verwijder kwaadaardige zoekwebsites op een nieuw Opstart pagina’s scherm door op de “X” ernaast te klikken.
  Delete start pages

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan Startpage.com virus, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop van Chrome (drie horizontale lijnen) en selecteer Instellingen.
 • Scrol naar het einde van de pagina en klik op de Reset instellingen knop.
  Resset settings
 • Klik op de Reset knop in het bevestigingsscherm.
  Reset approve

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

TopHoe Startpage.com virus te verwijderen van Firefox:

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla scherm en selecteer het “Add-ons” icoon (of druk op Ctrl+Shift+A op uw toetsenbord).
  Select add-on
 • Ga door de lijst met Extensies en Add-ons, verwijder alles gerelateerd aan Startpage.com virus of zaken die u niet herkent. Als u de extensie niet kent en het is niet gemaakt door Mozilla, Google, Microsoft, Oracle of Adobe, dan hebt u het waarschijnlijk niet nodig.
  Remove add-on
 • Als uw startpagina was veranderd, klikt u op het Firefox menu in de rechter-boven hoek, selecteer Opties → Algemeen. Enter de gewenste URL in het startpagina veld en klik op Stel in als standaard.
  Restore default

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt in verband met Startpage.com virus, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla Firefox scherm. Klik op de Help knop.
  Help button
 • Kies voor Probleemoplossingsinformatie in het Help menu.
  Troubleshooting
 • Klik op de Reset Firefox knop.
  Refresh firefox
 • Klik op de Reset Firefox knop in het bevestigingsscherm. Mozilla Firefox zal sluiten en de instellingen opnieuw instellen.
  Refresh firefox approve
(Optioneel) oudere versie:
 • Typ “about:config” in de URL-balk en druk op enter. Dit zal de pagina met Instellingen openen.
  Abou config
 • Typ “Keyword.url” in de zoekbalk. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).
  Reset Keyword.url
 • Typ “browser.search.defaultengine” in de zoekbalk. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).
 • Typ “browser.search.selectedengine” in de zoekbalk. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).
 • Zoek naar “browser.newtab.url”. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).. Dit zal ervoor zorgen dat de zoekpagina niet steeds zal openen in elk nieuw tabblad.
 • Als de instellingen opnieuw worden aangepast en de scan met een anti-malware programma toont geen infecties: sluit Firefox, open de bestandsverkenner en typ en enter %AppData% in de adresbalk. Typ en enter user.js in de zoekbalk. Als het bestand bestaat, hernoem het dan en herstart Firefox. U zal de bovenstaande stappen moeten herhalen.
  Remove user.js

Als u de browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

TopHoe het Startpage.com virus virus te verwijderen van Internet Explorer (oudere versies):

 • Klik op de pijl aan de rechterkant van de zoekbalk.
 • Doe het volgende: in IE8-9 kies Beheer Zoekmachines, in IE7 klik op Pas zoekstandaarden aan.
 • Verwijder de Startpage.com virus van de lijst.

Hoe Startpage.com virus te verwijderen van IE 11:

 • Klik op het Instellingen icoon (rechts-boven) Beheer Add-ons.
  Add-on
 • Ga door de Werkbalken en extensies. Verwijder alles gerelateerd aan Startpage.com virus en items die u niet kent en niet gemaakt werden door Google, Microsoft, Yahoo, Oracle of Adobe.
  Disable add-ons
 • Selecteer Zoekmachines.
  Set search engine
 • Als één van deze zoekmachines niet beschikbaar is, volg dan “Vind meer zoekmachines” aan de onderzijde van het scherm en installeer Google.
  Find search engines
 • Sluit de Opties.
 • Als uw startpagina werd veranderd, klik dan op het Gereedschap icoon in de rechter-boven hoek en open het Internet Explorer menu, selecteer Internet opties en kies voor het Algemeen tabblad. Enter een gewenste URL in het startpagina veld en druk op Pas toe.
  Restore home page

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan Startpage.com virus, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op het Gereedschap icoon → Internet Opties.
  Internet options
 • Kies voor de Geavanceerd tab en klik op de Reset knop.
  Reset settings
 • Selecteer het Verwijder persoonlijke instellingenvakje en klik op de Reset knop.
  Reset approve
 • Klik op de Sluit knop in het bevestigingsscherm, sluit dan de browser.
  Reset

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

TopDe snelkoppeling van de kaper verwijderen (alle browsers) (optioneel):

Als uw browser de pagina Startpage.com virus opent tijdens het opstarten, probeer dit:

 • Klik met rechts op het pictogram van uw browser. Kies Eigenschappen;
  Shortcut properties
 • Open het tabblad Snelkoppeling;
  Remove url
 • Verwijder het onderdeel Startpage.com virus uit het doelveld.

Automatische tools Malware verwijderen

Download Spyhunter voor Malware ontdekking
(Win)

Opmerking: Spyhunter proef levert detectie van parasieten zoals Startpage Com Virus en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Download Combo Cleaner voor Malware ontdekking
(Mac)

Opmerking: Combo Cleaner proef levert detectie van parasieten zoals Startpage Com Virus en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar,

Bron: https://www.2-viruses.com/remove-startpage-com-virus

Removal guides in other languages

Startpage.com virus (en) 
El virus Startpage.com (es) 
Le virus Startpage.com (fr) 
Startpage.com ウイルス (jp) 
Startpage.com virus (dk) 
Startpage.com virus (de)  Flag of Germany
Startpage.com 바이러스 (kr)  Flag of South Korea
Startpage.com viruset (se) 
Vírus Startpage.com (pt) 
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.