Startpageing123.com - Hoe Te Verwijderen?

 

Is Startpageing123.com een website die je elke keer te zien krijgt als je een browser opent, maar je kan jezelf niet herinneren dit ingesteld te hebben? Wel, dat betekent dat je computer geïnfecteerd werd met dit virus, welk geregistreerd staat als een browser hijacker. Hoewel het niet erg gevaarlijk is, kan het nog steeds naar wat ongewenste cyberbeveiliging problemen, dus raden we je ook aan om het te verwijderen.

Om verlost te worden van deze infectie moet je een betrouwbare anti-malware toepassing downloaden, zoals SpyHunter of Reimage en al je bestanden scannen. Elk van deze programma’s zou in staat moeten zijn om de infectie onmiddellijk te detecteren en te verwijderen. Het zal ook in de toekomst je pc beschermen tegen gelijkaardige dreigingen, dus loont het de moeite om te laten staan.

Als je het echter liever handmatig verwijdert – scroll dan helemaal naar onderaan dit artikel en bekijk onze stap voor stap handmatige verwijderingshandleiding voor Startpageing123.com. We hebben deze gemaakt om je te helpen bij het ingewikkelde virus verwijderingsproces. Probeer om alle stappen correct uit te voeren en je zou in staat moeten zijn om zelf, handmatig de Startpageing123 browser hijacker te verwijderen.

Als je vragen hebt over dit onderwerp, stel ze dan in de onderstaande commentaar sectie en we zullen ons best doen om ze allemaal te beantwoorden. Om meer te weten te komen over de specifieke eigenschappen van Startpageing123 moet je dit artikel verder lezen.


Startpageing123.com virus hijacker remove

Over het Startpageing123.com virus

Net zoals de meeste andere infecties van dit type, werkt Startpageing123.com als een browser add-on. Het is volledig compatibel met de populairste browsers, inclusief Google Chrome, Mozilla Firefox, Internet Explorer, Microsoft Edge en zelfs Safari. Dit betekent dat ook Apple gebruikers geïnfecteerd kunnen worden.

Zoals we hierboven reeds vermelden wordt, als je pc geïnfecteerd is met dit virus, je startpagina automatisch ingesteld op www.Startpageing123.com. Deze site is zogezegd een geavanceerde en krachtige zoekmachine die moeiteloos Google of Yahoo Search zou kunnen vervangen, dit is echter niet waar en je mag hem niet vertrouwen. Eerst en vooral, als je probeert om iets te zoeken met deze zoekmachine, krijg je tal van gesponsorde resultaten te zien. Het probleem is dat deze zelfs niet relevant zijn aan je zoekopdracht, dus verdoe je gewoon je tijd. Daarnaast kan het ook gevaarlijk zijn om op deze resultaten te klikken, vermijd dit dus.

Als je klikt op zo’n gesponsord resultaat, zal je onmiddellijk worden omgeleid naar andere sites die eigendom kunnen zijn van allerlei cybercriminelen, zoals hackers of scammers. Op deze manier wordt je pc geïnfecteerd met andere virussen of als je probeert om er iets te kopen kan je zelfs gescammed worden en je geld verliezen.

En alsof dat nog niet genoeg is heeft, Startpageing123 ook wat kenmerken van een adware infectie. Als deze kwaadaardige toepassing op je systeem geïnstalleerd is, zal je overspoeld worden met advertenties. Deze advertenties komen in allerlei vormen, inclusief in-tekst, banner, pop-up, pop-under, contextuele en nieuw tabblad advertenties.

Dit zijn de methodes waarop cybercriminelen geld verdienen. Het schema is zelf verklarend – ze infecteren computers en dringen hun verdachte startpagina op aan gebruikers en vervolgens slaan ze munt uit het tonen van gesponsorde links en advertenties. Het is mogelijk dat deze advertenties en links echt zijn – net zoals normale advertenties in Google Adwords, maar de manier waarop ze het publiek bereiken is verschrikkelijk.

De distributiemethodes van het Startpageing123.com virus

Het is zeer waarschijnlijk dat je computer geïnfecteerd werd toen je freeware downloadde en installeerde – Startpageing123 kom er samen in een bundel mee en het werd stiekem geïnstalleerd. Als je dit in de toekomst wilt vermijden, moet je het installatieproces van freeware zeer aandachtig volgen. Daarnaast is het ook aanbevolen om je pc steeds te beschermen met een betrouwbare anti-malware software.Automatische tools Startpageing123.com verwijderen

 
 
Note: Reimage is commercial program. . You can remove detected Startpageing123.com files, processes and registry entries automatically after you purchase a full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Handmatige verwijdering van het Startpageing123.com virus

Hoe Startpageing123.com te verwijderen, gebruik makend van het Configuratiescherm

Vele kapers en adware zoals Startpageing123.com installeren enkele van hun componenten en additionele software als normale Windows-programma’s. Dit gedeelte van de malware kan verwijderd worden uit het Configuratiescherm. Om dit te doen, volgt u volgende stappen.

Deze methode zal sommige browser plug-ins niet verwijderen, ga daarom door naar het volgende deel van de handleiding.

Verwijder Startpageing123.com van uw browsers

  Top De snelkoppeling van de kaper verwijderen (alle browsers) (optioneel):

Als uw browser de pagina Startpageing123.com opent tijdens het opstarten, probeer dit:

 • Klik met rechts op het pictogram van uw browser. Kies Eigenschappen;
  Shortcut properties
 • Open het tabblad Snelkoppeling;
  Remove url
 • Verwijder het onderdeel Startpageing123.com uit het doelveld.

  Top Hoe Startpageing123.com te verwijderen van Google Chrome:

 • Klik op het icoon met de drie horizontale lijnen in de werkbalk van de browser en selecteer Meer hulpmiddelen -> Extensies
  Extensions
 • Selecteer alle kwaadaardige extensies en verwijder ze.
  Remove extensions
 • Klik op het icoon met de drie horizontale lijnen in de werkbalk van de browser en selecteer Instellingen.
  Open settings
 • Selecteer Beheer zoekmachines.
  Manage search engines
 • Verwijder onnodige zoekmachines van de lijst.
  Delete search engines
 • Ga terug naar de instellingen. Bij Opstarten kiest u voor Open lege pagina (u kan ongewenste pagina’s ook in dit scherm verwijderen).
 • Als uw startpagina werd aangepast, klik dan op het Chrome menu in de rechter-boven hoek, selecteer Instellingen. Selecteer Open een specifieke pagina of een set van pagina’s en klik op Pagina set.
  Set pages
 • Verwijder kwaadaardige zoekwebsites op een nieuw Opstart pagina’s scherm door op de “X” ernaast te klikken.
  Delete start pages

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan Startpageing123.com, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop van Chrome (drie horizontale lijnen) en selecteer Instellingen.
 • Scrol naar het einde van de pagina en klik op de Reset instellingen knop.
  Resset settings
 • Klik op de Reset knop in het bevestigingsscherm.
  Reset approve

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

  Top Hoe Startpageing123.com te verwijderen van Firefox:

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla scherm en selecteer het “Add-ons” icoon (of druk op Ctrl+Shift+A op uw toetsenbord).
  Select add-on
 • Ga door de lijst met Extensies en Add-ons, verwijder alles gerelateerd aan Startpageing123.com of zaken die u niet herkent. Als u de extensie niet kent en het is niet gemaakt door Mozilla, Google, Microsoft, Oracle of Adobe, dan hebt u het waarschijnlijk niet nodig.
  Remove add-on
 • Als uw startpagina was veranderd, klikt u op het Firefox menu in de rechter-boven hoek, selecteer Opties → Algemeen. Enter de gewenste URL in het startpagina veld en klik op Stel in als standaard.
  Restore default

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt in verband met Startpageing123.com, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla Firefox scherm. Klik op de Help knop.
  Help button
 • Kies voor Probleemoplossingsinformatie in het Help menu.
  Troubleshooting
 • Klik op de Reset Firefox knop.
  Refresh firefox
 • Klik op de Reset Firefox knop in het bevestigingsscherm. Mozilla Firefox zal sluiten en de instellingen opnieuw instellen.
  Refresh firefox approve
(Optioneel) oudere versie:
 • Typ “about:config” in de URL-balk en druk op enter. Dit zal de pagina met Instellingen openen.
  Abou config
 • Typ “Keyword.url” in de zoekbalk. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).
  Reset Keyword.url
 • Typ “browser.search.defaultengine” in de zoekbalk. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).
 • Typ “browser.search.selectedengine” in de zoekbalk. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).
 • Zoek naar “browser.newtab.url”. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).. Dit zal ervoor zorgen dat de zoekpagina niet steeds zal openen in elk nieuw tabblad.
 • Als de instellingen opnieuw worden aangepast en de scan met een anti-malware programma toont geen infecties: sluit Firefox, open de bestandsverkenner en typ en enter %AppData% in de adresbalk. Typ en enter user.js in de zoekbalk. Als het bestand bestaat, hernoem het dan en herstart Firefox. U zal de bovenstaande stappen moeten herhalen.
  Remove user.js

Als u de browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

  Top Hoe het Startpageing123.com virus te verwijderen van Internet Explorer (oudere versies):

 • Klik op de pijl aan de rechterkant van de zoekbalk.
 • Doe het volgende: in IE8-9 kies Beheer Zoekmachines, in IE7 klik op Pas zoekstandaarden aan.
 • Verwijder de Startpageing123.com van de lijst.

Hoe Startpageing123.com te verwijderen van IE 11:

 • Klik op het Instellingen icoon (rechts-boven) Beheer Add-ons.
  Add-on
 • Ga door de Werkbalken en extensies. Verwijder alles gerelateerd aan Startpageing123.com en items die u niet kent en niet gemaakt werden door Google, Microsoft, Yahoo, Oracle of Adobe.
  Disable add-ons
 • Selecteer Zoekmachines.
  Set search engine
 • Als één van deze zoekmachines niet beschikbaar is, volg dan “Vind meer zoekmachines” aan de onderzijde van het scherm en installeer Google.
  Find search engines
 • Sluit de Opties.
 • Als uw startpagina werd veranderd, klik dan op het Gereedschap icoon in de rechter-boven hoek en open het Internet Explorer menu, selecteer Internet opties en kies voor het Algemeen tabblad. Enter een gewenste URL in het startpagina veld en druk op Pas toe.
  Restore home page

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan Startpageing123.com, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op het Gereedschap icoon → Internet Opties.
  Internet options
 • Kies voor de Geavanceerd tab en klik op de Reset knop.
  Reset settings
 • Selecteer het Verwijder persoonlijke instellingenvakje en klik op de Reset knop.
  Reset approve
 • Klik op de Sluit knop in het bevestigingsscherm, sluit dan de browser.
  Reset

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

Hoe Startpageing123.com verwijderen uit Microsoft Edge:  Top


Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 1)

 • Open Microsoft Edge en klik op de Meer acties knop (drie puntjes in de rechter bovenhoek van het scherm), kies dan Instellingen.
  Open settings
 • In het Instellingen venster, klik op de Kies wat te wissen knop.
  Choose clear
 • Selecteer alles wat je wil verwijderen en klik op Wissen.
  Clear browsing data
 • Rechterklik op Start en kies Taakbeheer.
  Open task manager
 • Op de Proces tab rechterklik op Microsoft Edge en selecteer Ga naar details.
  Go to details
 • In de Details zoek je naar waarden genaamd Microsoft Edge, rechterklik op elk van hen en selecteer dan Taak beëindigen om deze waarden te stoppen.
  End Edge task
Als de eerste methode niet werkt voor je, volg dan de stappen van de geavanceerde methode hieronder. Zorg ervoor dat je een back-up van je data maakt voor je deze stappen voltooid. Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 2)
 • Navigeer naar de volgende map: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe Selecteer alle waarden in deze map, rechterklik en selecteer Verwijderen.
  Delete files
 • Klik op de start knop en type “Windows power”. Rechterklik op de Windows PowerShell waarde en kies Uitvoeren als beheerder.
  Open powershell
 • Als Beheerder: Windows PowerShell venster verschijnt op je scherm, plak deze regel na PS: cd C:\WINDOWS\system32 en druk op Enter: Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml" -Verbose}
  Run command
Eens je deze stappen voltooid hebt, zou Startpageing123.com van je Microsoft Edge browser verwijdert moeten zijn.

  Top Hoe Startpageing123.com te verwijderen van Safari:

Verwijder kwaadaardige extensies

 • Klik op het Safari-menu links-boven op uw scherm. Selecteer Voorkeuren.
  Open preferences
 • Selecteer Extensies en verwijder Startpageing123.com en andere verdachte extensies.
  Extensions
 • Als uw startpagina werd aangepast, klikt u op het Safari-menu links-boven op uw scherm. Selecteer Voorkeuren en kies voor het Algemeen tabblad. Enter de URL die u wil instellen als uw startpagina.
  Reset homepage

(Optioneel) Stel uw browserinstellingen opnieuw in

Als u nog steeds problemen ervaart omtrent Startpageing123.com, reset de instellingen van uw browser dan naar z’n standaardinstellingen.

 • Klik op het Safari-menu links-boven op uw scherm. Selecteer Reset Safari…
  Choose reset
 • Selecteer de opties die u opnieuw wil instellen (meestal werden ze allemaal al voor u geselecteerd) en klik op de Reset-knop.
  Reset

Als u uw browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem is er nog steeds, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

Verwijdering handleiding Startpageing123.com

 
Processen:
     
 

Over de auteur

 
augustus 8, 2017 07:50, augustus 8, 2017 07:50
 
   
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *