SurfSelf.com Virus - Hoe Te Verwijderen?

 

Laat je system niet huiveren voor een browser hijacker. Alles wat officieel verklaard wordt, is op zen zachts gezegd, niet waar en dubbelzinnig. Waarom? Omdat browser hijackers ernaar streven om zoveel mogelijk mensen te overtuigen en te misleiden. Kies niet vrijwillig om aan zulke duistere spelletjes deel te nemen. Er is niets dat de moeite waard is aan het SurfSelf.com web netwerk: misschien dan dat een paar van de knoppen in het Turks zijn, zoals “Google Arama” wat vertaald als “Google Search”. Hoewel het kan lijken alsof het SurfSelf.com domein zijn eigen zoekmechanismen ontworpen heeft, is dit niet waar. Het delegeert nog steeds de taak van het voorzien in zoekresultaten aan Google. Boven de goedgekeurde resultaten, merken we echter iets onorthodox op tegen een ivoren achtergrond: afwijkende URLs die normaliter niet zo prominent getoond worden. We hebben een slecht gevoel bij deze domeinen: ze zouden wel eens potentieel gevaarlijk kunnen zijn.

Over het SurfSelf.com virus

SurfSelf.com is een deel van de hijackware stamboom en is bekent met alle basis concepten. Met alle lessen geleerd is het SurfSelf.com virus een getalenteerde browser hijacker, beginnend van het zelfde uitgangspunt: het reorganiseren van de browser zijn DNS instellingen. Om binnen het kader van elke potentieel ongewenste toepassing (POT) van dit type te blijven, moet SurfSelf.com zichzelf instellen als de startpagina, nieuw tabblad en standaard zoekmachine. We hebben vastgesteld dat het geen berekend risico zou zijn om het SurfSelf.com virus nauwgezetter te onderzoeken. Gebruik het niet om zoekopdrachten uit te voeren.

Je kan ook automatisch omgeleid worden naar het SurfSelf.com domein of zijn partners. Meestal worden bronnen van derden aangeprezen. Het SurfSelf.com virus promoot deze gesponsorde inhoud in de vorm van advertenties en omleidingen. Geïnfecteerde gebruikers mogen deze problemen niet negeren. Het is belangrijk om de SurfSelf.com browser hijacker te verwijderen voordat het begint met andere programma’s te helpen je systeem te infiltreren. De gevolgen kunnen misschien desastreus zijn.

De distributiemethodes van het SurfSelf.com virus

De SurfSelf.com browser hijacker biedt zijn handige web search aan in de Chrome Web Store en als Add-ons voor Firefox. Gebruikers die op zoek zijn naar iets om wat leven in de brouwerij te brengen en iets nieuws uit te proberen moeten zeker niet hun surf voorkeuren gaan wijzigen. Als je een adrenaline junkie bent, ga dan sky diven of zoiets. Probeer geen opwinding te vinden met een nieuw zoeksysteem. Zeker nu niet wanneer zo veel van de zoekmachines nauw verwant zijn aan derden. Ook kunnen cyber criminelen een bekend trucje gebruikt hebben voor het verdelen ervan: bundelen. Het is vrijwel onmogelijk om een gratis programma te vinden dat geen extra bagage bevat. Bijna elke gratis software bevat bijkomende toepassingen. Je mag niet toelaten dat optionele software wijzigingen aanbrengt aan je computer. Selecteer de geavanceerde/aangepaste methodes en deselecteer toepassingen die potentieel schadelijk kunnen zijn.

Manuele verwijdering is een optie die we steeds voorzien. Echter, enkel ervaren gebruikers moeten dit proberen: het kan te moeilijk zijn voor een beginner. Natuurlijk kan je steeds proberen om het SurfSelf.com virus handmatig te verwijderen. Als een automatische verwijdering je beter in de oren klinkt, gebruik dan Reimage, Spyhunter of Malwarebytes voor de taak.Automatische tools SurfSelf.com virus verwijderen

 
 
Note: Reimage is commercial program. . You can remove detected SurfSelf.com Virus files, processes and registry entries automatically after you purchase a full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Manuele verwijdering van het SurfSelf.com virus

Hoe SurfSelf.com virus te verwijderen, gebruik makend van het Configuratiescherm

Vele kapers en adware zoals SurfSelf.com virus installeren enkele van hun componenten en additionele software als normale Windows-programma’s. Dit gedeelte van de malware kan verwijderd worden uit het Configuratiescherm. Om dit te doen, volgt u volgende stappen.
 • Start -> Configuratiescherm (oudere Windows) of druk op de Windows-knop -> Zoek en enter Configuratiescherm (Windows 8);
  Control panel
 • Kies Verwijder Programma;
  Programs and features
 • Blader door de lijst en verwijder zaken gerelateerd aan SurfSelf.com virus en gerelateerde parasieten als Search.searchinvietnam.com virus , Stadsear.com virus , Het Gold-page.com virus , Search.yourrecipesnow.com virus .
  Remove toolbars
 • Klik op de Verwijder knop.
  Uninstall
 • In veel gevallen is een anti-malware programma beter in het detecteren van gerelateerde parasieten, dus we raden u aan Reimage of Spyhunter te installeren om zo andere programma’s die mogelijks onderdeel zijn van een infectie, te elimineren.
  Scan with spyhunter

Deze methode zal sommige browser plug-ins niet verwijderen, ga daarom door naar het volgende deel van de handleiding.

Verwijder SurfSelf.com virus van uw browsers

  Top Hoe SurfSelf.com virus te verwijderen van Google Chrome:

 • Klik op het icoon met de drie horizontale lijnen in de werkbalk van de browser en selecteer Meer hulpmiddelen -> Extensies
  Extensions
 • Selecteer alle kwaadaardige extensies en verwijder ze.
  Remove extensions
 • Klik op het icoon met de drie horizontale lijnen in de werkbalk van de browser en selecteer Instellingen.
  Open settings
 • Selecteer Beheer zoekmachines.
  Manage search engines
 • Verwijder onnodige zoekmachines van de lijst.
  Delete search engines
 • Ga terug naar de instellingen. Bij Opstarten kiest u voor Open lege pagina (u kan ongewenste pagina’s ook in dit scherm verwijderen).
 • Als uw startpagina werd aangepast, klik dan op het Chrome menu in de rechter-boven hoek, selecteer Instellingen. Selecteer Open een specifieke pagina of een set van pagina’s en klik op Pagina set.
  Set pages
 • Verwijder kwaadaardige zoekwebsites op een nieuw Opstart pagina’s scherm door op de “X” ernaast te klikken.
  Delete start pages

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan SurfSelf.com virus, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop van Chrome (drie horizontale lijnen) en selecteer Instellingen.
 • Scrol naar het einde van de pagina en klik op de Reset instellingen knop.
  Resset settings
 • Klik op de Reset knop in het bevestigingsscherm.
  Reset approve

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

  Top Hoe SurfSelf.com virus te verwijderen van Firefox:

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla scherm en selecteer het “Add-ons” icoon (of druk op Ctrl+Shift+A op uw toetsenbord).
  Select add-on
 • Ga door de lijst met Extensies en Add-ons, verwijder alles gerelateerd aan SurfSelf.com virus of zaken die u niet herkent. Als u de extensie niet kent en het is niet gemaakt door Mozilla, Google, Microsoft, Oracle of Adobe, dan hebt u het waarschijnlijk niet nodig.
  Remove add-on
 • Als uw startpagina was veranderd, klikt u op het Firefox menu in de rechter-boven hoek, selecteer Opties → Algemeen. Enter de gewenste URL in het startpagina veld en klik op Stel in als standaard.
  Restore default

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt in verband met SurfSelf.com virus, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla Firefox scherm. Klik op de Help knop.
  Help button
 • Kies voor Probleemoplossingsinformatie in het Help menu.
  Troubleshooting
 • Klik op de Reset Firefox knop.
  Refresh firefox
 • Klik op de Reset Firefox knop in het bevestigingsscherm. Mozilla Firefox zal sluiten en de instellingen opnieuw instellen.
  Refresh firefox approve
(Optioneel) oudere versie:
 • Typ “about:config” in de URL-balk en druk op enter. Dit zal de pagina met Instellingen openen.
  Abou config
 • Typ “Keyword.url” in de zoekbalk. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).
  Reset Keyword.url
 • Typ “browser.search.defaultengine” in de zoekbalk. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).
 • Typ “browser.search.selectedengine” in de zoekbalk. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).
 • Zoek naar “browser.newtab.url”. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).. Dit zal ervoor zorgen dat de zoekpagina niet steeds zal openen in elk nieuw tabblad.
 • Als de instellingen opnieuw worden aangepast en de scan met een anti-malware programma toont geen infecties: sluit Firefox, open de bestandsverkenner en typ en enter %AppData% in de adresbalk. Typ en enter user.js in de zoekbalk. Als het bestand bestaat, hernoem het dan en herstart Firefox. U zal de bovenstaande stappen moeten herhalen.
  Remove user.js

Als u de browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

  Top Hoe het SurfSelf.com virus virus te verwijderen van Internet Explorer (oudere versies):

 • Klik op de pijl aan de rechterkant van de zoekbalk.
 • Doe het volgende: in IE8-9 kies Beheer Zoekmachines, in IE7 klik op Pas zoekstandaarden aan.
 • Verwijder de SurfSelf.com virus van de lijst.

Hoe SurfSelf.com virus te verwijderen van IE 11:

 • Klik op het Instellingen icoon (rechts-boven) Beheer Add-ons.
  Add-on
 • Ga door de Werkbalken en extensies. Verwijder alles gerelateerd aan SurfSelf.com virus en items die u niet kent en niet gemaakt werden door Google, Microsoft, Yahoo, Oracle of Adobe.
  Disable add-ons
 • Selecteer Zoekmachines.
  Set search engine
 • Als één van deze zoekmachines niet beschikbaar is, volg dan “Vind meer zoekmachines” aan de onderzijde van het scherm en installeer Google.
  Find search engines
 • Sluit de Opties.
 • Als uw startpagina werd veranderd, klik dan op het Gereedschap icoon in de rechter-boven hoek en open het Internet Explorer menu, selecteer Internet opties en kies voor het Algemeen tabblad. Enter een gewenste URL in het startpagina veld en druk op Pas toe.
  Restore home page

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan SurfSelf.com virus, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op het Gereedschap icoon → Internet Opties.
  Internet options
 • Kies voor de Geavanceerd tab en klik op de Reset knop.
  Reset settings
 • Selecteer het Verwijder persoonlijke instellingenvakje en klik op de Reset knop.
  Reset approve
 • Klik op de Sluit knop in het bevestigingsscherm, sluit dan de browser.
  Reset

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

Hoe SurfSelf.com virus verwijderen uit Microsoft Edge:  Top


Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 1)

 • Open Microsoft Edge en klik op de Meer acties knop (drie puntjes in de rechter bovenhoek van het scherm), kies dan Instellingen.
  Open settings
 • In het Instellingen venster, klik op de Kies wat te wissen knop.
  Choose clear
 • Selecteer alles wat je wil verwijderen en klik op Wissen.
  Clear browsing data
 • Rechterklik op Start en kies Taakbeheer.
  Open task manager
 • Op de Proces tab rechterklik op Microsoft Edge en selecteer Ga naar details.
  Go to details
 • In de Details zoek je naar waarden genaamd Microsoft Edge, rechterklik op elk van hen en selecteer dan Taak beëindigen om deze waarden te stoppen.
  End Edge task
Als de eerste methode niet werkt voor je, volg dan de stappen van de geavanceerde methode hieronder. Zorg ervoor dat je een back-up van je data maakt voor je deze stappen voltooid. Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 2)
 • Navigeer naar de volgende map: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe Selecteer alle waarden in deze map, rechterklik en selecteer Verwijderen.
  Delete files
 • Klik op de start knop en type “Windows power”. Rechterklik op de Windows PowerShell waarde en kies Uitvoeren als beheerder.
  Open powershell
 • Als Beheerder: Windows PowerShell venster verschijnt op je scherm, plak deze regel na PS: cd C:\WINDOWS\system32 en druk op Enter: Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml" -Verbose}
  Run command
Eens je deze stappen voltooid hebt, zou SurfSelf.com virus van je Microsoft Edge browser verwijdert moeten zijn.

  Top Hoe SurfSelf.com virus te verwijderen van Safari:

Verwijder kwaadaardige extensies

 • Klik op het Safari-menu links-boven op uw scherm. Selecteer Voorkeuren.
  Open preferences
 • Selecteer Extensies en verwijder SurfSelf.com virus en andere verdachte extensies.
  Extensions
 • Als uw startpagina werd aangepast, klikt u op het Safari-menu links-boven op uw scherm. Selecteer Voorkeuren en kies voor het Algemeen tabblad. Enter de URL die u wil instellen als uw startpagina.
  Reset homepage

(Optioneel) Stel uw browserinstellingen opnieuw in

Als u nog steeds problemen ervaart omtrent SurfSelf.com virus, reset de instellingen van uw browser dan naar z’n standaardinstellingen.

 • Klik op het Safari-menu links-boven op uw scherm. Selecteer Reset Safari…
  Choose reset
 • Selecteer de opties die u opnieuw wil instellen (meestal werden ze allemaal al voor u geselecteerd) en klik op de Reset-knop.
  Reset

Als u uw browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem is er nog steeds, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

 

 

SurfSelf.com virus schermafbeeldingen

 
     
 

Over de auteur

 
augustus 1, 2016 07:44, augustus 1, 2016 07:44
 
   
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *