Swagbucks - Hoe te verwijderen

Swagbucks

Swagbucks is een taakbalk die uw startpagina, standaardzoekmachine en nieuw tabblad wijzigt naar search.swagbucks.com. Het wordt soms ook de SBTV Toolbar of Swag Code Toolbar genoemd. Swagbucks.com is een spaarsysteem dat computergebruikers virtueel geld laat verdienen wanneer zij online dingen kopen via hun favoriete retailers. Ook doen ze aan het recyclen van telefoons, vragenlijsten invullen en hebben ze speciale aanbiedingen. De website wordt gerund door Prodege LLC. 

Deze taakbalk en de website search.swagbucks.com zijn niet schadelijk en brengen ook geen schade toe aan uw computer, maar het zorgt wel voor veel irritatie. Allereerst worden er resultaten toegevoegd wanneer u een zoekopdracht invoert. Deze hebben vaak niets met uw zoekterm te maken en verwijzen u alleen naar sites die door Swagbucks gepromoot worden. Ook neemt Prodege LLC geen verantwoordelijkheid welke websites er getoond worden. Als u door op een link te klikken op een schadelijke website terecht komt en besmet raakt met een virus bent u zelf verantwoordelijk. 

Een andere klacht over Swagbucks zijn de vele pop-ups die getoond worden en u storen in uw werk. Daarnaast zijn de bonussen die u ontvangt met het spaarsysteem zo laag vergeleken met andere websites dat het niet loont. Bovendien worden gebruikers die veel verdienen met het systeem vaak verbanneb zodat ze hun gespaarde tegoed niet kunnen gebruiken. Al met al is het de moeite niet waard. 

Of u Swagbucks per ongeluk of doelbewust heeft geïnstalleerd, het wordt aangeraden het te verwijderen zodat uw computer minder risico loopt om met virussen en adware besmet te raken. Hieronder vindt u een verwijderingsgids: 

1. Verwijder Swagbucks. Ga naar het Configuratiescherm en Programma’s Toevoegen/Verwijder. Zoek de toepassing op in de programma lijst en verwijder het. Als  Swagbucks niet in de lijst voorkomt, voer dan een scan uit met Spyhunter die ook onzichtbare adware kan opsporen en verwijderen.

2. Controleer of er browsertoevoegingen van Swagbucks zijn geïnstalleerd: 

l Voor Internet Explorer: Ga naar “Extra” (of het tandwiel pictogram, → “Invoegtoepassingen Beheren”. Als u iets van Swagbucks in de lijst ziet, verwijder het dan.

l Voor Google Chrome: Klik op het pictogram met de drie horizontale lijnen rechtsboven in het scherm. Ga naar “Instellingen” → “Extensies”. Als u iets van Swagbucks ziet, verwijder het dan door op het prullenbakje te klikken.

l Voor Mozilla Firefox: Ga naar “Extra” → “Add-ons” → “Extensies”. Als u iets van Swagbucks ziet, schakel het dan uit.

4. Als uw startpagina is ingesteld als search.swagbucks.com, verwijder dit dan handmatig: 

l Voor Internet Explorer gaat u naar “Extra” → “Internetopties”. Verwijder search.swagbucks.com en vervang het door uw eigen webpagina.

l Voor Google Chrome klikt u op het pictogram met de drie horizontale lijnen rechtsboven in het scherm → Instellingen. Klik op “De pagina Nieuw Tabblad openen” en verwijder search.swagbucks.com uit de lijst.

l Voor Mozilla Firefox gaat u naar “Extra” → “ Opties”. Verwijder search.swagbucks.com onder het tabblad Algemeen en vervang het door uw eigen startpagina.

4. Als uw zoekmachine nog steeds search.swagbucks.com is, herstel het dan naar uw eigen keuze: 

l Voor Internet Explorer gaat u naar “Extra” → “Invoegtoepassingen Beheren” → “Zoekmachines” en verwijder search.swagbucks.com uit de lijst.

l Voor Google Chrome klikt u op het pictogram met de 3 horizontale lijnen → Instellingen → Zoekmachines Beheren en hier kiest u de zoekmachine die u wilt. Klik op de X achter search.swagbucks.com om deze uit de lijst te verwijderen.

l Voor Mozilla Firefox klik u op het pijltje naast het zoekveld en dan op Zoekmachines Beheren. Verwijder search.swagbucks.com uit de lijst door het te selecteren en dan op Verwijderen te klikken.

Als u uw computer in de eerste stap niet met Spyhunter heeft gescand, wordt het aangeraden om nu een volledige systeemscan uit te voeren. Dit zorgt ervoor dat alle overblijfselen van Swagbucks en eventuele virussen die door deze browserkaper zijn toegevoegd verwijderd worden.

 

Automatische tools Malware verwijderen

Download Spyhunter voor Malware ontdekking
(Win)

Opmerking: Spyhunter proef levert detectie van parasieten zoals Swagbucks en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Download Combo Cleaner voor Malware ontdekking
(Mac)

Opmerking: Combo Cleaner proef levert detectie van parasieten zoals Swagbucks en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar,

Verwijdering handleiding Swagbucks

Bron: https://www.2-viruses.com/remove-swagbucks

Removal guides in other languages

Swagbucks (en) 
Swagbucks (fr) 
Swagbucks (es) 
Swagbucks (it) 
Swagbucks (pt) 
Swagbucks (dk) 
Swagbucks (jp) 
Swagbucks (se) 
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.