SweetIM - Hoe te verwijderen

SweetIM

SweetIM is een adware-programma dat kan worden geïnstalleerd op uw computer in bundels met andere software. In veel gevallen zijn mensen zich niet bewust van deze werkbalkinstallatie vooraleer het aanpassingen maakt aan hun browserinstellingen. De add-on wordt actief als een computergebruiker het niet deselecteert tijdens de installatie van hoofdsoftware. Het SweetIM virus vervangt uw originele startpagina en standaard zoekmachine door search.sweetim.com.

De webpagina waarnaar gebruikers van geïnfecteerde computers worden omgeleid, lijkt op een normale zoekmachine. Maar het is in werkelijkheid niet zo. Eerst en vooral zal u SweetIM advertenties te zien krijgen tussen uw zoekresultaten als u een zoekopdracht uitvoert via de website. Andere dingen om over na te denken is uw privacy en uw recht om te kiezen. De aanpassingen die werden uitgevoerd op uw pc waren zonder uw toestemming en u kreeg geen optie om deze ongedaan te maken. Daarnaast is SweetIM gekend voor het monitoren van uw browsergewoonten. Het zendt deze gegevens naar servers op afstand. Deze verzamelde informatie kan worden gebruikt voor verscheidene doeleinden, zoals gericht advertenties.

Eens u hebt beslist om SweetIM te verwijderen, is een simpele verwijderprocedure niet genoeg. Het wordt ten strengste aangeraden om een volledige systeemscan uit te voeren vooraleer iets anders te doen. U doet dit best met behulp van een anti-malware programma zoals spyhunter. In veel gevallen worden werkbalken gedistribueerd via Trojaanse virussen. U moet dus eerst zorgen dat alle gelijkaardige infecties zijn verwijderd en alleen dan verder gaan met de verwijderprocedure:

  1. Ga naar het Configuratiescherm. Verwijder de SweetIM Toolbar (werkbalk).
  2. Open uw browser. Ga naar extensies/plug-ins. Kijk na of er niks is gerelateerd aan SweetIM. Verwijder alle extensies die niet werden gemaakt door Microsoft, Adobe, Oracle, Sun of Google.
  3. Herstel uw Zoekmachine:

In IE:

Klik op de pijl rechts van het zoekveld;

In IE8-9 kiest u Beheer Zoekmachines OF in IE7 klikt u op Verander Zoekstandaarden;

Verwijder SweetIM uit de lijst.

In Firefox :

In het URL-veld typt u “about:config” (zonder de aanhalingstekens) en doet u het volgende =>

Typ “Keyword.url” in het zoekveld. Klik rechts en herstel het.

Typ “browser.search.defaultengine” in het zoekveld. Klik rechts en herstel het.

In Google Chrome:

Klik op het tandwiel icoon in de browser werkbalk;

Selecteer Instellingen;

Selecteer Algemeen -> Beheer Zoekmachines;

Verwijder SweetIM uit de lijst.

  1. Scan met een anti-malware programma zoals spyhunter of Spybot S&D om er zeker van te zijn dat er geen bedreigingen meer te vinden zijn.

Automatische tools Malware verwijderen

Download Spyhunter voor Malware ontdekking
(Win)

Opmerking: Spyhunter proef levert detectie van parasieten zoals Sweetim en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Download Combo Cleaner voor Malware ontdekking
(Mac)

Opmerking: Combo Cleaner proef levert detectie van parasieten zoals Sweetim en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar,

Verwijdering handleiding SweetIM

Bron: https://www.2-viruses.com/remove-sweetim

Removal guides in other languages

SweetIM (de)  Flag of Germany
SweetIM (fr) 
SweetIM (en) 
SweetIM (es) 
SweetIM (dk) 
SweetIM (se) 
SweetIM (it) 
SweetIM (jp) 
SweetIM (kr)  Flag of South Korea
SweetIM (pt) 
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.