System Care Antivirus - Hoe te verwijderen

System Care Antivirus

De System Care Virusscanner is een valse virusscanner, die eruit ziet als een normale virusscanner maar alleen niet bestaande infecties detecteert en mensen vraagt om voor een volledige versie van deze oplichterij te betalen. Dit scareware programma wordt verspreid door middel van aanvallende software of social engineering tactieken. Deze aanvallende software, “exploits”, richten zich op verouderde PC software zoals oude Flash Spelers of Java installaties waardoor hackers elk willekeurig programma op een kwetsbare PC kunnen installeren. Doorgaans wordt deze aanvallende software gehost op pagina’s die er ongevaarlijk uitzien en u zult ook geen dialoogvenster voor installaties zien voordat de waarschuwingen van de System Care Virusscanner verschijnen. Daarnaast kunt u beter geen updates van uw Flash speler of andere programma’s direct van video sites downloaden, omdat veel van dit soort programma’s verborgen parasieten bevatten, zoals dit vervelende programma.

Dit kwaadaardige programma laat buitensporig veel fout- en veiligheidsmeldingen zien om de gebruiker ervan te overtuigen dat de PC er zeer slecht aan toe is. Het is ook gebruikelijk dat het een deel van de functionaliteit van de PC uitschakelt. De virusscanner van System Care kan er voor zorgen dat uw legitieme software niet meer opstart, zoals taakbeheer, normale anti-malware programma’s of zakelijke software. U zult dit soort waarschuwingen krijgen:

 Waarschuwing! Applicatie kan niet uitgevoerd worden. Het bestand regedit.exe is geïnfecteerd. Activeert u alstublieft uw antivirus software.  

Hoewel dit niet waar is, kan het wel verleidelijk zijn om voor de virusscanner van System Care te betalen. Maar dat moet u niet doen. Een volledige versie van dit programma biedt u geen enkele bescherming en de “trojan” waarmee de virusscanner van System Care geïnstalleerd is zou nog meer schade kunnen aanrichten aan uw PC of bankrekening. In veel gevallen blijven zulke trojans kwaadaardige programma’s, ransomware programma’s of “banking trojans” installeren totdat de eerste infectie verwijderd wordt.

De virusscanner van System Care behoort tot de WinWebSec familie van programma’s met kwade bedoelingen. Het gebruikt met grote regelmaat het “versienummer” 3.7.33, die nep is – er waren nooit eerste of tweede versies maar alleen maar kleine verschillen in de manier waarop dit programma processen tegenhoudt of verwijdering ontwijkt, die niets te maken hebben met dit cijfer. Dit malafide programma staat ook bekend als SystemCare Antivirus.

Zo komt u van System Care Antivirus af

De virusscanner van System Care Antivirus is om 2 redenen moeilijk te verwijderen. Ten eerste omdat het vaak een rootkit heeft. Zo’n versie kan niet handmatig verwijderd worden. Het tweede probleem is dat dit kwaadaardige programma de meeste veiligheidsprogramma’s uitschakelt voordat zij het proces kunnen stoppen.

Er zijn 4 manieren om de virusscanner van System Care uit te schakelen die best goed werken:

  1. Aangeraden Gebruik het installatieprogramma van https://www.2-viruses.com/downloads/spyhunter-i.exe, wat de processen van malware programma’s uitschakelt. Stopzilla kan ook processen uitschakelen;
  2. Voer een nep registratie voor de System Care virusscanner uit met code AA39754E-715219CE (rootkit wordt niet gedeactiveerd);
  3. Herstart in de veilige modus (in veel gevallen start het programma niet op, maar de rootkit misschien wel);
  4. Gebruik rkill of een ander op zichzelf staand programma dat automatisch processen uitschakelt.

Daarna moet u het uitvoerbare bestand van de System Care virusscanner verwijderen. U kunt dit zelf of door een anti-malware programma laten doen. Het is aan te raden om een virus- of malwarescanner te gebruiken, omdat deze zowel dit kwaadaardige programma als andere parasieten verwijderen die dit soort bedreigingen downloaden en installeren. Ik adviseer Spyhunter, Hitman Pro, Malwarebytes Anti-Malware.

Hier vindt u onze video handleiding voor de verwijdering van de System Care Antivirus:

Let op: Er bestaan geen legitieme programma’s met namen die lijken op System Care Antivirus. Deze programma’s laten geen nepmeldingen zien en kunnen op normale wijze verwijderd worden.

Automatische tools Malware verwijderen

Download Spyhunter voor Malware ontdekking
(Win)

Opmerking: Spyhunter proef levert detectie van parasieten zoals System Care Antivirus en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Download Combo Cleaner voor Malware ontdekking
(Mac)

Opmerking: Combo Cleaner proef levert detectie van parasieten zoals System Care Antivirus en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar,

Bron: https://www.2-viruses.com/remove-system-care-antivirus

Removal guides in other languages

System Care Antivirus (de)  Flag of Germany
System Care Antivirus (en) 
System Care Antivirus (fr) 
System Care Antivirus (es) 
System Care Antivírus (pt) 
System Care Antivirus (it) 
System Care Antivirus (dk) 
System Care Antivirus (jp) 
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.