Taboola Ads - Hoe Te Verwijderen?

-
 0
Type: Adware
Andere namen: Taboola
 

Taboola Ads is een computerinfectie die als belangrijkste doel, het overspoelen van je browser met advertenties en zo wist maken, heeft. Advertenties die getoond worden door Taboola Ads kunnen erg vervelend en afleidend zijn, we raden je dan ook aan om deze ongewenste toepassing niet te houden. Bovendien kan je ervaren dat je browser en je computer over het algemeen, trager werk, vanwege de bijkomende advertenties.

Als je op zoek bent naar een manier om deze kwaadaardige tool te verwijderen, raden we je aan een betrouwbare anti-malware toepassing te kopen. Malwarebytes of Plumbytes werken perfect. Installeer gewoon eentje ervan en voer dan een volledige systeemscan uit. Beide toepassingen zouden in staat moeten zijn om de dreiging snel te detecteren en te verwijderen. Het zal ook in de toekomst je computer beschermen tegen gelijkaardige infecties, dus loont het de moeite om ze te laten staan. Je kan natuurlijk ook een andere anti-malware tool gebruiken als je dat wenst.

Als je geen bijkomende anti-malware wilt downloaden, kan je onze handmatige verwijderingsgids voor de Taboola Ads adware gebruiken – je vindt deze onder dit artikel. Doe je best om alle stappen te correct te voltooien en je zal in staat zijn om zelf, handmatig Taboola Ads te verwijderen.

Om meer te weten te komen over de specifieke eigenschappen van Taboola Ads moet je dit artikel verder lezen. Als je vragen hebt over het virus verwijderingsproces of het virus zelf, stel deze dan hieronder in de commentaar sectie en we zullen proberen om je te voorzien van een redelijke oplossing.

Over de Taboola Ads adware

Deze kwaadaardige tool werkt als een browser add-on en is volledig compatibel met de populairste browsers, inclusief Google Chrome, Mozilla Firefox, Internet Explorer, Microsoft Edge en zelfs Safari. Dit betekent dat ook Apple geïnfecteerd kunnen worden.


Taboola_ads_adware_virus_remove

Advertenties die getoond worden door Taboola Ads komen in allerlei vormen, zoals pop-up, pop-under, in-tekst, banner of contextuele advertenties. Er kan ook steeds een nieuw tabblad of venster geopend worden met daarop een advertentie.

Meestal krijg je deze advertenties te zien op een e-commerce website, zoals eBay of Amazon. Men zal je bepaalde goederen of diensten aanbieden tegen een zeer aanlokkelijke prijs. Trap niet in de val – meestal zijn deze aanbiedingen nep en proberen ze gewoon je aandacht te trekken om je erop te laten klikken, en dat is nu net wat je niet mag doen.

Als je klikt op een advertentie, getoond door Taboola Ads, zal je onmiddellijk worden omgeleid naar andere sites die eigendom kunnen zijn van allerlei cybercriminelen, zoals hackers of scammers. Op deze manier kan je computer geïnfecteerd worden met andere virussen of als je probeert om er iets te kopen kan je gescammed worden en je geld verliezen.

Taboola Ads kunnen ook je persoonlijke info verzamelen, zoals je surfgeschiedenis, zoekopdrachten, meest bezochte sites of zelfs je IP- en e-mailadres. Ze passen hun advertenties aan volgens deze gegevens, zodat ze nog relevanter worden en de kans dat je erop zal klikken toeneemt. Dit is het voornaamste doel van de ontwikkelaars van Taboola Ads omdat zij voor elke klik betaald worden.

De distributiemethodes van de Taboola Ads adware

Taboola Ads komt meestal in een bundel met andere freeware die je kan downloaden van het internet. D.w.z. als je gratis software download en installeert vanop een onbetrouwbare site, kan het er samen mee geïnstalleerd worden zonder dat je hiervoor gewaarschuwd wordt.

Om dit te vermijden, moet je steeds het installatieproces zeer aandachtig volgen. Sla geen stappen over en kies voor de aangepaste of geavanceerde installatiemethode. Alleen zo krijg je alle beschikbare opties te zien en kan je wijzigingen aanbrengen. Als je tijdens de installatie merkt dat er bijkomende software geïnstalleerd wordt – annuleer dan onmiddellijk de installatie omdat het mogelijk Taboola Ads of een andere ongewenste toepassing is.Automatische tools Taboola Ads verwijderen

 
 
Note: Reimage is commercial program. . You can remove detected Taboola Ads files, processes and registry entries automatically after you purchase a full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Handmatige verwijdering van Advertenties door Taboola Ads

Hoe Taboola te verwijderen, gebruik makend van het Configuratiescherm

Vele kapers en adware zoals Taboola Ads installeren enkele van hun componenten en additionele software als normale Windows-programma’s. Dit gedeelte van de malware kan verwijderd worden uit het Configuratiescherm. Om dit te doen, volgt u volgende stappen.

Deze methode zal sommige browser plug-ins niet verwijderen, ga daarom door naar het volgende deel van de handleiding.

Verwijder Taboola Ads van uw browsers

  Top Verwijder kwaadaardige extensies van Internet Explorer

 • klik op het Gereedschap icoon -> Beheer Add-ons.
  Add-on
 • Ga door de Werkbalken en extensies. Verwijder alles gerelateerd aan Taboola en items die u niet kent en niet gemaakt werden door Google, Microsoft, Yahoo, Oracle of Adobe.
  Disable add-ons
 • Sluit de Opties.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan Taboola Ads, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op het Gereedschap icoon -> Internet Opties.
  Internet options
 • Kies voor de Geavanceerd tab en klik op de Reset knop.
  Reset settings
 • Selecteer het Verwijder persoonlijke instellingenvakje en klik op de Reset knop.
  Reset approve
 • Klik op de Sluit knop in het bevestigingsscherm, sluit dan de browser.
  Reset

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

  Top Taboola verwijderen van Chrome

 • Klik op de menu-knop in de rechter-bovenhoek van het Google Chrome scherm. Selecteer “Instellingen”.
  Open settings
 • Klik op “Extensies” in de linker menubar.
 • Ga door de extensielijst en verwijder de programma’s die u niet nodig hebt, vooral deze die gelijkaardig lijken aan Taboola Ads. Klik op het icoon met de prullenbak naast Taboola of andere add-ons die u wil verwijderen.
  Remove extensions
 • Klik op de “Verwijder” knop in het bevestigingsscherm.
  Remove approve
 • Indien onzeker, kan u ze tijdelijk uitschakelen.
  Disable extension
 • Herstart Chrome.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan Taboola Ads, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop van Chrome (drie horizontale lijnen) en selecteer Instellingen.
  Open settings
 • Scrol naar het einde van de pagina en klik op de Reset instellingen knop.
  Reset settings
 • Klik op de Reset knop in het bevestigingsscherm.
  Reset approve

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

  Top Taboola verwijderen van Firefox

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla scherm en selecteer het “Add-ons” icoon (of druk op Ctrl+Shift+A op uw toetsenbord).
  Select add-on
 • Ga door de lijst met Extensies en Add-ons, verwijder alles gerelateerd aan Taboola Ads of zaken die u niet herkent. Als u de extensie niet kent en het is niet gemaakt door Mozilla, Google, Microsoft, Oracle of Adobe, dan hebt u het waarschijnlijk niet nodig.
  Remove add-on

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt in verband met Taboola, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla Firefox scherm. Klik op de Help knop.
  Help button
 • Kies voor Probleemoplossingsinformatie in het Help menu.
  Troubleshooting
 • Klik op de Reset Firefox knop.
  Refresh firefox
 • Klik op de Reset Firefox knop in het bevestigingsscherm. Mozilla Firefox zal sluiten en de instellingen opnieuw instellen.
  Refresh firefox approve

Als u de browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

Hoe Taboola Ads verwijderen uit Microsoft Edge:  Top


Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 1)

 • Open Microsoft Edge en klik op de Meer acties knop (drie puntjes in de rechter bovenhoek van het scherm), kies dan Instellingen.
  Open settings
 • In het Instellingen venster, klik op de Kies wat te wissen knop.
  Choose clear
 • Selecteer alles wat je wil verwijderen en klik op Wissen.
  Clear browsing data
 • Rechterklik op Start en kies Taakbeheer.
  Open task manager
 • Op de Proces tab rechterklik op Microsoft Edge en selecteer Ga naar details.
  Go to details
 • In de Details zoek je naar waarden genaamd Microsoft Edge, rechterklik op elk van hen en selecteer dan Taak beëindigen om deze waarden te stoppen.
  End Edge task
Als de eerste methode niet werkt voor je, volg dan de stappen van de geavanceerde methode hieronder. Zorg ervoor dat je een back-up van je data maakt voor je deze stappen voltooid. Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 2)
 • Navigeer naar de volgende map: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe Selecteer alle waarden in deze map, rechterklik en selecteer Verwijderen.
  Delete files
 • Klik op de start knop en type “Windows power”. Rechterklik op de Windows PowerShell waarde en kies Uitvoeren als beheerder.
  Open powershell
 • Als Beheerder: Windows PowerShell venster verschijnt op je scherm, plak deze regel na PS: cd C:\WINDOWS\system32 en druk op Enter: Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml" -Verbose}
  Run command
Eens je deze stappen voltooid hebt, zou Taboola Ads van je Microsoft Edge browser verwijdert moeten zijn.

  Top Taboola verwijderen van Safari (Mac OS X)

 • Klik op het Safari menu.
 • Kies Voorkeuren.
  Open preferences
 • Klik op de Extensies Tab.
 • Klik op de Verwijder knop bij Taboola Ads. Verwijder ook alle andere onbekende of verdacht uitziende zaken. Als u niet zeker bent of u de extensie nodig heeft of niet, kan u gewoonweg het Schakel in vakje deselecteren om de extensie tijdelijk uit te schakelen.
  Extensions
 • Herstart Safari.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt in verband met Taboola, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op het Safari menu in de linker-boven hoek van het scherm. Selecteer Reset Safari.
  Choose reset
 • Selecteer welke opties u opnieuw wil instellen (meestal worden ze standaard allemaal voor u geselecteerd) en klik op de Reset knop.
  Reset

Als u uw browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

Verwijdering handleiding Taboola Ads

 
Processen:
 

Taboola Ads schermafbeeldingen

 
     
 

Over de auteur

 
mei 29, 2017 07:22, juli 13, 2017 10:01
 
   
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *