TDSS rootkit - Hoe te verwijderen

TDSS rootkit

TDSS Rootkit of TDSS is een Trojaanse virus dat ontworpen is om samen te werken met malware. Als de rootkit eenmaal uw systeem binnen is gedrongen, downloadt het andere bedreigingen zodat de slachtoffers niet meer op hun computers kunnen werken of de rootkit uit kunnen schakelen. Het staat ook onder andere namen bekend zoals Alureon, TDL3, TDL4 en het is één van de meest geavanceerde en agressieve rootkits van die er zijn.

Het is ontworpen om één van de meest vervelende besmettingen te zijn odmat TDSS onzichtbaar blijft totdat er meer schadelijke malware is gedownload. Ondanks dat het onzichtbaar blijft voor legitieme anti-malwareprogramma’s, moeten de slachtoffers alert zijn op de signalen die ontstaan voordat er meerdere besmettingen op hun systeem binnendringen. Een van de signalen zijn omleidingen wanneer u zoekopdrachten uitvoert. Dit gebeurt met het vervelende Google redirects. In plaats van op de website van uw zoekopdracht te komen, wordt u omgeleid naar andere sites. Let op dat u geen aanbiedingen moet geloven die u worden gedaan in deze gevallen omdat u meestal op schadelijke websites bent belandt. TDSS zorgt er ook voor dat bepaalde programma’s uitgeschakeld worden, vooral anti-virusprogramma’s en anti-spywareprogramma’s. De toegang tot bepaalde websites wordt u bovendien ook ontzegd omdat TDSS bescherming opwerpt zodat het niet verwijderd wordt.

TDSS gebruikt meestal standaardnamen voor hun  driverbestanden. In sommige gevallen worden willekeurige drivers vervangen door deze rootkit en overschreven door schadelijke bestanden. Oudere versies gebruiken vooraf gemaakte namen zoals Tdssserv.sys of anderen die hieronder genoemd worden. In de meeste gevallen zult u deze bestanden niet zien onder de processen omdat de rootkits voorkomen dat ze ontdekt worden of op een lijst voorkomen. Om verwijdering te voorkomen kan het TDSS virus uw MBR record (de eerste sector van uw schijf) beschadigen. U kunt dit repareren door gebruik te maken van een opstartdisc van Windows of één van de onderstaande toepassingen.

Zoals u kunt zien levert het TDSS virus serieuze problemen op en daarom moet u het verwijderen zodra u het aantreft. Gebruik de onderstaande verwijderingsinstructies op TDSS van uw computer te verwijderen.

Hoe u de TDSS Rootkit kunt verwijderen:

  1. Download TDSSKiller van KasperskyLabs;
  2. Klik op het pictogram van TDSSKiller.exe en wijzig de naam in xxx.com (het virus blokkeert .com bestanden niet);
  3. Start het programma op: dubbelklik op het pictogram en kies ‘Uitvoeren’;
  4. TDSSKiller zal de TDSS besmetting opsporen en verwijderen. Start uw computer opnieuw op door op de knop te klikken om de procedure af te ronden.

Er zijn ook andere anti-TDSS toepassingen te vinden in onze anti-rootkit toepassingen sectie. De TDSS Killer is echter het beste programma voor Windows systemen met  32 of 64 bit. Een alternatieve benadering is om gebruik te maken van Opstartschijven, al is dat proces wel lastig uit te voeren. Deze programma’s worden van USBs of CD’s gestart en scannen uw computer voor besmettingen.

U moet vervolgens ook een normale anti-viursscanner en een anti-malwareprogramma gebruiken om te kijken of er nog meer schadelijke programma’s door de rootkit aan uw systeem zijn toegevoegd. Spyhunter en Hitman Pro staan er bekend om dat ze de meeste recente versies van de TDSS rootkit op kunnen sporen, terwijl Malwarebytes Anti-Malware momenteel nog problemen heeft met het verwijderen van dit soort Trojaanse virussen.

Er bestaan gevallen waar de TDSS rootkit zelfs niet verwijderd kan worden met de TDSS Killer of alternatieve virusscanners. Dit is echter zeldzaam en als dit gebeurt moet u andere scanners proberen totdat het probleem is opgelost.

Automatische tools Malware verwijderen

Download Spyhunter voor Malware ontdekking
(Win)

Opmerking: Spyhunter proef levert detectie van parasieten zoals Tdss Rootkit en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Download Combo Cleaner voor Malware ontdekking
(Mac)

Opmerking: Combo Cleaner proef levert detectie van parasieten zoals Tdss Rootkit en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar,

Bron: https://www.2-viruses.com/remove-tdss

Removal guides in other languages

TDSS rootkit (en) 
TDSS rootkit (fr) 
TDSS rootkit (es) 
TDSS rootkit (pt) 
TDSS rootkit (it) 
TDSS rootkit (se) 
TDSS Rootkit (lt) 
TDSS rootkit (dk) 
TDSS rootkit (jp) 
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.