Tikotin.com Virus - Hoe Te Verwijderen?

 

Het Tikotin.com virus is een browserkaper die Internet Explorer, Mozilla Firefox en Google Chrome browsers over kan nemen. Het programma werd ontworpen om webverkeer te verhogen naar commerciële websites, hun pagina ranking te verhogen in zoekresultaten en geld te verdienen door het aanzetten van gebruikers tot het kopen van bepaalde producten. Het gebruikt onethische methoden om computers te infiltreren en het forceert gebruikers zowat om op de affiliate links te klikken. Daarom wordt het gezien als een potentieel ongewenst programma. Als u hebt opgemerkt dat Tikotin.com uw vorige startpagina heeft vervangen, dan verwijdert u het best zo snel mogelijk van uw browser. De meeste gebruikers kunnen niet zomaar hun startpagina opnieuw instellen, want het Tikotin.com virus past het opnieuw aan elke keer u de computer opstart. Om deze reden wordt het aangeraden om de kaper met behulp van een anti-spyware programma te verwijderen, bijvoorbeeld Spyhunter, StopZilla of een dergelijke applicatie. Voor een manuele eliminatie, kan u de handleiding volgen onder dit artikel.

tikotin-com-virus

Laten we het nu hebben over de manier waarop het Tikotin.com virus computers infiltreert. Meestal past het uw startpagina aan wanneer u bepaalde gratis software downloadt van het internet naar uw systeem. Als u tijdens elke installatie van een nieuw programma kiest voor een ‘custom’ of geavanceerde installatiemode en aandachtig de installatiestappen volgt, zal u opmerken dat sommige programma’s het downloaden van additionele hulpmiddelen aanbieden. Ook kan het aanpassen van uw startpagina of zoekmachine worden voorgesteld, of het veranderen van andere instellingen. Sommige van deze opties worden automatisch voor u geselecteerd, en alle aanpassingen zullen automatisch gebeuren als u deze niet deselecteert. Op deze manier kan u adware, browser plug-ins en kapers verkrijgen. Om dat te vermijden, moet u meer aandacht schenken wanneer u nieuwe programma’s installeert in uw systeem.

Als het Tikotin.com virus uw browser al heeft geraakt, zal het uw browserervaring compleet veranderen, en niet op een goede manier. Het programma zal vele gesponsorde websites tussen uw zoekresultaten plaatsen. Het zal continu advertenties genereren die u omleiden naar commerciële websites. Het Tikotin.com virus kan proberen om u naar kwaadaardige websites te brengen waar uw systeem gemakkelijk kan worden geïnfecteerd of waar meer potentieel ongewenste programma’s worden gedownload. U kan ook op websites belanden die uw browseractiviteiten bijhouden en gegevens verzamelen over uw zoekopdrachten, browsergeschiedenis en dergelijke. Deze informatie kan worden doorgezonden naar derden en gebruikt worden om u te betrekken bij andere marketing gerelateerde projecten.

Het wordt ten zeerste aangeraden om het Tikotin.com virus zo snel mogelijk van uw systeem te verwijderen. Laat u niet vangen door de misleidende interface, want sommige gebruikers kunnen denken dat het een doodgewone zoekmachine is. Het lijkt op het eerste zicht niet gevaarlijk, maar het kan wel voor een groot aantal problemen zorgen. Zorg er ook voor dat u alles gerelateerd aan Tikotin.com verwijdert van uw programmalijst die u vindt in het Configuratiescherm. Stel daarna de instellingen van uw browsers opnieuw in. Hieronder vindt u een handleiding die u hierbij zal helpen. Onthoud dat het cruciaal is om de instellingen opnieuw in te stellen van de browsers die werden aangevallen. Meestal neemt het meer dan één browser over. Als u het probleem automatisch opgelost wil hebben, voer dan een volledige systeemscan uit met Spyhunter, StopZilla, Malwarebytes of een ander betrouwbaar beveiligingshulpmiddel.Automatische tools Tikotin.com virus verwijderen

 
 
Note: Reimage is commercial program. . You can remove detected Tikotin.com Virus files, processes and registry entries automatically after you purchase a full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Manuele verwijdering van het Tikotin.com virus

Hoe Tikotin.com virus te verwijderen, gebruik makend van het Configuratiescherm

Vele kapers en adware zoals Tikotin.com virus installeren enkele van hun componenten en additionele software als normale Windows-programma’s. Dit gedeelte van de malware kan verwijderd worden uit het Configuratiescherm. Om dit te doen, volgt u volgende stappen.
 • Start -> Configuratiescherm (oudere Windows) of druk op de Windows-knop -> Zoek en enter Configuratiescherm (Windows 8);
  Control panel
 • Kies Verwijder Programma;
  Programs and features
 • Blader door de lijst en verwijder zaken gerelateerd aan Tikotin.com virus en gerelateerde parasieten als Vosteran.com virus , Spellso virus , Taplika.com virus , Globososo virus .
  Remove toolbars
 • Klik op de Verwijder knop.
  Uninstall
 • In veel gevallen is een anti-malware programma beter in het detecteren van gerelateerde parasieten, dus we raden u aan Reimage of Spyhunter te installeren om zo andere programma’s die mogelijks onderdeel zijn van een infectie, te elimineren.
  Scan with spyhunter

Deze methode zal sommige browser plug-ins niet verwijderen, ga daarom door naar het volgende deel van de handleiding.

Verwijder Tikotin.com virus van uw browsers

  Top Hoe Tikotin.com virus te verwijderen van Google Chrome:

 • Klik op het icoon met de drie horizontale lijnen in de werkbalk van de browser en selecteer Meer hulpmiddelen -> Extensies
  Extensions
 • Selecteer alle kwaadaardige extensies en verwijder ze.
  Remove extensions
 • Klik op het icoon met de drie horizontale lijnen in de werkbalk van de browser en selecteer Instellingen.
  Open settings
 • Selecteer Beheer zoekmachines.
  Manage search engines
 • Verwijder onnodige zoekmachines van de lijst.
  Delete search engines
 • Ga terug naar de instellingen. Bij Opstarten kiest u voor Open lege pagina (u kan ongewenste pagina’s ook in dit scherm verwijderen).
 • Als uw startpagina werd aangepast, klik dan op het Chrome menu in de rechter-boven hoek, selecteer Instellingen. Selecteer Open een specifieke pagina of een set van pagina’s en klik op Pagina set.
  Set pages
 • Verwijder kwaadaardige zoekwebsites op een nieuw Opstart pagina’s scherm door op de “X” ernaast te klikken.
  Delete start pages

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan Tikotin.com virus, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop van Chrome (drie horizontale lijnen) en selecteer Instellingen.
 • Scrol naar het einde van de pagina en klik op de Reset instellingen knop.
  Resset settings
 • Klik op de Reset knop in het bevestigingsscherm.
  Reset approve

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

  Top Hoe Tikotin.com virus te verwijderen van Firefox:

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla scherm en selecteer het “Add-ons” icoon (of druk op Ctrl+Shift+A op uw toetsenbord).
  Select add-on
 • Ga door de lijst met Extensies en Add-ons, verwijder alles gerelateerd aan Tikotin.com virus of zaken die u niet herkent. Als u de extensie niet kent en het is niet gemaakt door Mozilla, Google, Microsoft, Oracle of Adobe, dan hebt u het waarschijnlijk niet nodig.
  Remove add-on
 • Als uw startpagina was veranderd, klikt u op het Firefox menu in de rechter-boven hoek, selecteer Opties → Algemeen. Enter de gewenste URL in het startpagina veld en klik op Stel in als standaard.
  Restore default

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt in verband met Tikotin.com virus, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla Firefox scherm. Klik op de Help knop.
  Help button
 • Kies voor Probleemoplossingsinformatie in het Help menu.
  Troubleshooting
 • Klik op de Reset Firefox knop.
  Refresh firefox
 • Klik op de Reset Firefox knop in het bevestigingsscherm. Mozilla Firefox zal sluiten en de instellingen opnieuw instellen.
  Refresh firefox approve
(Optioneel) oudere versie:
 • Typ “about:config” in de URL-balk en druk op enter. Dit zal de pagina met Instellingen openen.
  Abou config
 • Typ “Keyword.url” in de zoekbalk. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).
  Reset Keyword.url
 • Typ “browser.search.defaultengine” in de zoekbalk. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).
 • Typ “browser.search.selectedengine” in de zoekbalk. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).
 • Zoek naar “browser.newtab.url”. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).. Dit zal ervoor zorgen dat de zoekpagina niet steeds zal openen in elk nieuw tabblad.
 • Als de instellingen opnieuw worden aangepast en de scan met een anti-malware programma toont geen infecties: sluit Firefox, open de bestandsverkenner en typ en enter %AppData% in de adresbalk. Typ en enter user.js in de zoekbalk. Als het bestand bestaat, hernoem het dan en herstart Firefox. U zal de bovenstaande stappen moeten herhalen.
  Remove user.js

Als u de browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

  Top Hoe het Tikotin.com virus virus te verwijderen van Internet Explorer (oudere versies):

 • Klik op de pijl aan de rechterkant van de zoekbalk.
 • Doe het volgende: in IE8-9 kies Beheer Zoekmachines, in IE7 klik op Pas zoekstandaarden aan.
 • Verwijder de Tikotin.com virus van de lijst.

Hoe Tikotin.com virus te verwijderen van IE 11:

 • Klik op het Instellingen icoon (rechts-boven) Beheer Add-ons.
  Add-on
 • Ga door de Werkbalken en extensies. Verwijder alles gerelateerd aan Tikotin.com virus en items die u niet kent en niet gemaakt werden door Google, Microsoft, Yahoo, Oracle of Adobe.
  Disable add-ons
 • Selecteer Zoekmachines.
  Set search engine
 • Als één van deze zoekmachines niet beschikbaar is, volg dan “Vind meer zoekmachines” aan de onderzijde van het scherm en installeer Google.
  Find search engines
 • Sluit de Opties.
 • Als uw startpagina werd veranderd, klik dan op het Gereedschap icoon in de rechter-boven hoek en open het Internet Explorer menu, selecteer Internet opties en kies voor het Algemeen tabblad. Enter een gewenste URL in het startpagina veld en druk op Pas toe.
  Restore home page

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan Tikotin.com virus, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op het Gereedschap icoon → Internet Opties.
  Internet options
 • Kies voor de Geavanceerd tab en klik op de Reset knop.
  Reset settings
 • Selecteer het Verwijder persoonlijke instellingenvakje en klik op de Reset knop.
  Reset approve
 • Klik op de Sluit knop in het bevestigingsscherm, sluit dan de browser.
  Reset

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

Hoe Tikotin.com virus verwijderen uit Microsoft Edge:  Top


Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 1)

 • Open Microsoft Edge en klik op de Meer acties knop (drie puntjes in de rechter bovenhoek van het scherm), kies dan Instellingen.
  Open settings
 • In het Instellingen venster, klik op de Kies wat te wissen knop.
  Choose clear
 • Selecteer alles wat je wil verwijderen en klik op Wissen.
  Clear browsing data
 • Rechterklik op Start en kies Taakbeheer.
  Open task manager
 • Op de Proces tab rechterklik op Microsoft Edge en selecteer Ga naar details.
  Go to details
 • In de Details zoek je naar waarden genaamd Microsoft Edge, rechterklik op elk van hen en selecteer dan Taak beëindigen om deze waarden te stoppen.
  End Edge task
Als de eerste methode niet werkt voor je, volg dan de stappen van de geavanceerde methode hieronder. Zorg ervoor dat je een back-up van je data maakt voor je deze stappen voltooid. Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 2)
 • Navigeer naar de volgende map: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe Selecteer alle waarden in deze map, rechterklik en selecteer Verwijderen.
  Delete files
 • Klik op de start knop en type “Windows power”. Rechterklik op de Windows PowerShell waarde en kies Uitvoeren als beheerder.
  Open powershell
 • Als Beheerder: Windows PowerShell venster verschijnt op je scherm, plak deze regel na PS: cd C:\WINDOWS\system32 en druk op Enter: Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml" -Verbose}
  Run command
Eens je deze stappen voltooid hebt, zou Tikotin.com virus van je Microsoft Edge browser verwijdert moeten zijn.

  Top Hoe Tikotin.com virus te verwijderen van Safari:

Verwijder kwaadaardige extensies

 • Klik op het Safari-menu links-boven op uw scherm. Selecteer Voorkeuren.
  Open preferences
 • Selecteer Extensies en verwijder Tikotin.com virus en andere verdachte extensies.
  Extensions
 • Als uw startpagina werd aangepast, klikt u op het Safari-menu links-boven op uw scherm. Selecteer Voorkeuren en kies voor het Algemeen tabblad. Enter de URL die u wil instellen als uw startpagina.
  Reset homepage

(Optioneel) Stel uw browserinstellingen opnieuw in

Als u nog steeds problemen ervaart omtrent Tikotin.com virus, reset de instellingen van uw browser dan naar z’n standaardinstellingen.

 • Klik op het Safari-menu links-boven op uw scherm. Selecteer Reset Safari…
  Choose reset
 • Selecteer de opties die u opnieuw wil instellen (meestal werden ze allemaal al voor u geselecteerd) en klik op de Reset-knop.
  Reset

Als u uw browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem is er nog steeds, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

 

Tikotin.com virus schermafbeeldingen

 
     
 

Over de auteur

 
januari 29, 2015 08:19, januari 29, 2015 08:19
 
   
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *