TopArcadeHits - Hoe Te Verwijderen?

-
 0
Type: Adware
 

TopArcadeHits kan op het eerste zicht op een handige applicatie lijken, maar het is enkel en alleen een kwaadaardig hulpmiddel dat op computers kan worden geïnstalleerd zonder dat de gebruiker daarvan op de hoogte is. Als u advertenties hebt opgemerkt die worden gelabeld met de zinnen “Ads by TopArcadeHits” of “Brought to you by TopArcadeHits” in één van uw webbrowsers, dan is uw computer zeker en vast geïnfecteerd en moet u de situatie onder controle krijgen.

De TopArcadeHits applicatie wordt gecategoriseerd als een adware want het doet zich voor als een gratis en handige applicatie, maar eigenlijk verdient het geld via het weergeven van advertenties. Deze advertenties zijn niet enkel vervelend, maar ook kwaadaardig. Dat is ook een reden voor het niet geïnstalleerd houden van dit hulpmiddel in uw systeem.

Indien u geen idee heeft hoe zich te ontdoen van deze kwaadaardige applicatie, bent u op de juiste plaats terechtgekomen. In dit artikel hebben we de volledige instructies om het automatisch en manueel uit te voeren.

Een automatisch verwijderhulpmiddel is veel gemakkelijker en sneller, dus vanzelfsprekend raden we u deze methode aan. Op deze manier kan de meeste adware worden verwijderd (met enkele uitzonderingen). Download een betrouwbaar anti-malware programma zoals SpyHunter of StopZilla en installeer het. Voer daarna een scan uit over alle bestanden op uw harde schijf. Het zal dit virus automatisch detecteren en elimineren in enkele seconden. Ook zal het uw computer in de toekomst beschermen tegen gelijkaardige infecties, dus het is wijs om zo’n applicatie geïnstalleerd te houden. U kan ook andere anti-malware gebruiken indien u dat wil.

Als u om de één of andere reden geen additionele anti-malware software wil installeren, kan u TopArcadeHits ook manueel elimineren. Maar deze methode vergt specifieke kennis, daarom hebben we een stap-voor-stap handleiding ontworpen voor het manueel verwijderen van TopArcadeHits. U vindt het onder dit artikel. Volg alle stappen aandachtig en u zal dit virus voorgoed kunnen elimineren.

Indien u vragen heeft rond dit onderwerp, dan kan u ze gerust stellen in de reageersectie onderaan en wij zullen ons best doen om ze te beantwoorden. Indien u meer te weten wil komen over de specifieke kenmerken van TopArcadeHits, kan u verder lezen in dit artikel.

Over de TopArcadeHits adware

TopArcadeHits is een applicatie die belooft gebruikers te voorzien van de nieuwste gratis flash-games die online kunnen worden gespeeld. Z’n officiële website kan worden gevonden op www.toparcadehits.com. De website lijkt legitiem en u kan het zeker en vast gebruiken. Maar we kunnen niet hetzelfde zeggen over de TopArcadeHits browser add-on.

Het kan worden toegevoegd aan de meest populaire webbrowsers waaronder Mozilla Firefox, Google Chrome, Internet Explorer of zelfs Safari. Dit betekent dat ook Apple-gebruikers kunnen worden geïnfecteerd. Eens binnen, overspoelt het uw webbrowsers met verscheidene advertenties. Die advertenties kunnen worden weergegeven in allerlei vormen, waaronder pop-ups, pop-unders, in-tekst advertenties en banners. Ze verschijnen op willekeurige momenten en dat is zeer storend. De advertenties weergegeven door TopArcadeHits mogen dan wel aantrekkelijk lijken, maar we raden u niet aan om erop te klikken.

TopArcadeHits

Als u toch op zo’n advertentie klikt, kan u problemen krijgen. Eerst en vooral kan uw computer geïnfecteerd geraken door virussen. Ook kan u worden opgelicht en uw geld verliezen als u er iets probeert aan te kopen. Wanneer u op een advertentie van TopArcadeHits klikt, wordt u doorgestuurd naar andere websites. Maar de meeste van deze websites worden beheerd door cybercriminelen. Ze proberen geld te verdienen aan onwetende gebruikers door ze op te lichten of producten te promoten op deze manier. Meestal zijn hun producten het niet waard om gekocht te worden, dus de advertenties kunnen worden gezien als spam.

TopArcadeHits kan worden beschreven als een advertentienetwerk voor cybercriminelen. Aangezien zij niet kunnen adverteren op legitieme netwerken zoals die van Google of Facebook, gebruiken ze adware als deze om webverkeer naar hun websites te leiden. Dus als u TopArcadeHits geïnstalleerd houdt op uw computer, kunnen cybercriminelen u rechtstreeks in uw webbrowser bereiken op dagelijkse basis. Dat is zeer gevaarlijk.

Alsof dat nog niet genoeg was, verzamelt TopArcadeHits ook persoonlijke informatie. Als u een kijkje neemt in het privacybeleid, is er een kolom waarin de verzameling van gegevens wordt beschreven. De makers van dit hulpmiddel gebruiken het voor marketing doeleinden. Om het simpel uit te drukken: de adware verzamelt uw browsergeschiedenis, zoekopdrachten, meest bezochte websites of zelfs uw IP- en e-mailadressen. Deze data zal worden gebruikt voor het aanpassen van advertenties. De makers van de adware proberen u op deze advertenties te laten klikken want daarvoor worden ze betaald. Daarom proberen ze de advertenties aantrekkelijk te maken aan de individuele gebruikers. Daarenboven kan de informatie worden verkocht aan derden. Zo kan uw persoonlijke informatie in de handen vallen van cybercriminelen. Op deze manier bent u kwetsbaarder en vergroot de kans dat u zal worden opgelicht of geïnfecteerd.

Distributiemethoden van TopArcadeHits

Deze vervelende applicatie wordt gedistribueerd met behulp van een kwaadaardige methode: bundelen. Het wordt gebundeld met andere gratis software die kan worden gedownload van het internet. Wanneer u bijvoorbeeld een bepaalde gratis mediaspeler of download manager downloadt van een onbetrouwbare website en installeert, bestaat de kans dat TopArcadeHits mee geïnstalleerd zal worden zonder dat u daarvan afweet.

Om dit te voorkomen, downloadt u best geen zaken van websites die er verdacht uitzien. Maar soms hebt u geen andere keus. Dan moet u extra aandacht spenderen aan het installatieproces van deze gratis programma’s.

Sla nooit stappen over en kies steeds voor een ‘custom’ of geavanceerde installatiemode. Op deze manier zal u alle mogelijke opties te zien krijgen en aanpassingen kunnen maken. Haast u niet want soms kan belangrijke informatie worden weergegeven in een zeer klein lettertype. U wil dat niet missen. Het lezen van alle algemene voorwaarden is ook slim. Kijk uit voor vakjes die al werden geselecteerd voor u en deselecteer deze als u niet zeker bent waarover het gaat. Als u additionele software opmerkt die wordt geïnstalleerd zonder dat u er iets van weet, moet u deze installatie meteen stopzetten. Het is mogelijks TopArcadeHits of een ander kwaadaardig programma dat u zeker niet geïnstalleerd wil hebben op uw computer. Indien het al te laat is en uw systeem al is geïnfecteerd, wacht u best niet langer maar ontdoet u zich meteen van deze infectie.Automatische tools TopArcadeHits verwijderen

 
 
Note: Reimage is commercial program. . You can remove detected TopArcadeHits files, processes and registry entries automatically after you purchase a full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Hoe zich te ontdoen van TopArcadeHits

Hoe TopArcadeHits te verwijderen, gebruik makend van het Configuratiescherm

Vele kapers en adware zoals TopArcadeHits installeren enkele van hun componenten en additionele software als normale Windows-programma’s. Dit gedeelte van de malware kan verwijderd worden uit het Configuratiescherm. Om dit te doen, volgt u volgende stappen.
 • Start -> Configuratiescherm (oudere Windows) of druk op de Windows-knop -> Zoek en enter Configuratiescherm (Windows 8);
  Control panel
 • Kies Verwijder Programma;
  Programs and features
 • Blader door de lijst en verwijder zaken gerelateerd aan TopArcadeHits en gerelateerde parasieten als PCTuner , Super Radio , BlocckkTheAds , Solution Real .
  Remove toolbars
 • Klik op de Verwijder knop.
  Uninstall
 • In veel gevallen is een anti-malware programma beter in het detecteren van gerelateerde parasieten, dus we raden u aan Reimage of Spyhunter te installeren om zo andere programma’s die mogelijks onderdeel zijn van een infectie, te elimineren.
  Scan with spyhunter

Deze methode zal sommige browser plug-ins niet verwijderen, ga daarom door naar het volgende deel van de handleiding.

Verwijder TopArcadeHits van uw browsers

  Top Verwijder kwaadaardige extensies van Internet Explorer

 • klik op het Gereedschap icoon -> Beheer Add-ons.
  Add-on
 • Ga door de Werkbalken en extensies. Verwijder alles gerelateerd aan TopArcadeHits en items die u niet kent en niet gemaakt werden door Google, Microsoft, Yahoo, Oracle of Adobe.
  Disable add-ons
 • Sluit de Opties.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan TopArcadeHits, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op het Gereedschap icoon -> Internet Opties.
  Internet options
 • Kies voor de Geavanceerd tab en klik op de Reset knop.
  Reset settings
 • Selecteer het Verwijder persoonlijke instellingenvakje en klik op de Reset knop.
  Reset approve
 • Klik op de Sluit knop in het bevestigingsscherm, sluit dan de browser.
  Reset

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

  Top TopArcadeHits verwijderen van Chrome

 • Klik op de menu-knop in de rechter-bovenhoek van het Google Chrome scherm. Selecteer “Instellingen”.
  Open settings
 • Klik op “Extensies” in de linker menubar.
 • Ga door de extensielijst en verwijder de programma’s die u niet nodig hebt, vooral deze die gelijkaardig lijken aan TopArcadeHits. Klik op het icoon met de prullenbak naast TopArcadeHits of andere add-ons die u wil verwijderen.
  Remove extensions
 • Klik op de “Verwijder” knop in het bevestigingsscherm.
  Remove approve
 • Indien onzeker, kan u ze tijdelijk uitschakelen.
  Disable extension
 • Herstart Chrome.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan TopArcadeHits, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop van Chrome (drie horizontale lijnen) en selecteer Instellingen.
  Open settings
 • Scrol naar het einde van de pagina en klik op de Reset instellingen knop.
  Reset settings
 • Klik op de Reset knop in het bevestigingsscherm.
  Reset approve

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

  Top TopArcadeHits verwijderen van Firefox

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla scherm en selecteer het “Add-ons” icoon (of druk op Ctrl+Shift+A op uw toetsenbord).
  Select add-on
 • Ga door de lijst met Extensies en Add-ons, verwijder alles gerelateerd aan TopArcadeHits of zaken die u niet herkent. Als u de extensie niet kent en het is niet gemaakt door Mozilla, Google, Microsoft, Oracle of Adobe, dan hebt u het waarschijnlijk niet nodig.
  Remove add-on

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt in verband met TopArcadeHits, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla Firefox scherm. Klik op de Help knop.
  Help button
 • Kies voor Probleemoplossingsinformatie in het Help menu.
  Troubleshooting
 • Klik op de Reset Firefox knop.
  Refresh firefox
 • Klik op de Reset Firefox knop in het bevestigingsscherm. Mozilla Firefox zal sluiten en de instellingen opnieuw instellen.
  Refresh firefox approve

Als u de browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

Hoe TopArcadeHits verwijderen uit Microsoft Edge:  Top


Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 1)

 • Open Microsoft Edge en klik op de Meer acties knop (drie puntjes in de rechter bovenhoek van het scherm), kies dan Instellingen.
  Open settings
 • In het Instellingen venster, klik op de Kies wat te wissen knop.
  Choose clear
 • Selecteer alles wat je wil verwijderen en klik op Wissen.
  Clear browsing data
 • Rechterklik op Start en kies Taakbeheer.
  Open task manager
 • Op de Proces tab rechterklik op Microsoft Edge en selecteer Ga naar details.
  Go to details
 • In de Details zoek je naar waarden genaamd Microsoft Edge, rechterklik op elk van hen en selecteer dan Taak beëindigen om deze waarden te stoppen.
  End Edge task
Als de eerste methode niet werkt voor je, volg dan de stappen van de geavanceerde methode hieronder. Zorg ervoor dat je een back-up van je data maakt voor je deze stappen voltooid. Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 2)
 • Navigeer naar de volgende map: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe Selecteer alle waarden in deze map, rechterklik en selecteer Verwijderen.
  Delete files
 • Klik op de start knop en type “Windows power”. Rechterklik op de Windows PowerShell waarde en kies Uitvoeren als beheerder.
  Open powershell
 • Als Beheerder: Windows PowerShell venster verschijnt op je scherm, plak deze regel na PS: cd C:\WINDOWS\system32 en druk op Enter: Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml" -Verbose}
  Run command
Eens je deze stappen voltooid hebt, zou TopArcadeHits van je Microsoft Edge browser verwijdert moeten zijn.

  Top TopArcadeHits verwijderen van Safari (Mac OS X)

 • Klik op het Safari menu.
 • Kies Voorkeuren.
  Open preferences
 • Klik op de Extensies Tab.
 • Klik op de Verwijder knop bij TopArcadeHits. Verwijder ook alle andere onbekende of verdacht uitziende zaken. Als u niet zeker bent of u de extensie nodig heeft of niet, kan u gewoonweg het Schakel in vakje deselecteren om de extensie tijdelijk uit te schakelen.
  Extensions
 • Herstart Safari.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt in verband met TopArcadeHits, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op het Safari menu in de linker-boven hoek van het scherm. Selecteer Reset Safari.
  Choose reset
 • Selecteer welke opties u opnieuw wil instellen (meestal worden ze standaard allemaal voor u geselecteerd) en klik op de Reset knop.
  Reset

Als u uw browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

 

TopArcadeHits schermafbeeldingen

 
     
 

Over de auteur

 
maart 8, 2015 08:50, maart 10, 2015 12:17
 
   
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *