TopicTorch - Hoe Te Verwijderen?

 

TopicTorch toont heel wat advertenties in de webbrowsers van gebruikers, daarom wordt het gezien als een adware. Zoals de meeste adware van dit type, is TopicTorch niet heel gevaarlijk op zichzelf. Maar het kan gebruikers gemakkelijk naar derden leiden die vaak cybercriminelen zijn zoals hackers en oplichters. Dus de vraag is of u TopicTorch best houdt op uw computer of verwijdert. Het antwoord is zeker en vast verwijderen. U krijgt geen voordelen door de applicatie en u kan geïnfecteerd geraken door serieuzere virussen of opgelicht worden dankzij TopicTorch.

De verwijdering van TopicTorch is zeer simpel – als u het automatisch wil uitvoeren, moet u enkel 3 gemakkelijke stappen doorlopen. Eerst en vooral downloadt u SpyHunter of Malwarebytes naar uw computer, dan installeert u het en voert er een scan mee uit over uw systeem. Dat is alles – één van deze applicaties zal de bedreiging automatisch detecteren en verwijderen in enkele seconden. Het is wijs om zo’n programma geïnstalleerd te houden want het zal uw computer in de toekomst blijven beschermen tegen gelijkaardige infecties.

De manuele verwijdering van TopicTorch is een beetje ingewikkeld. Indien u deze methode zou verkiezen maar niet de nodige kennis bezit – dan kunnen wij u helpen. U kan een stap-voor-stap handleiding vinden voor het handmatig verwijderen van TopicTorch onder dit artikel. Als u alle stappen kan uitvoeren, zal u in staat zijn om zich te ontdoen van TopicTorch.

Als u vragen heeft omtrent dit onderwerp, stel ze dan gerust in de reageersectie onderaan. We zullen ons best doen om ze te beantwoorden. Indien u meer te weten wil komen over de specifieke kenmerken van TopicTorch, lees dan gerust verder.

Over de TopicTorch adware

TopicTorch wordt beschreven als een gratis applicatie die uw browserervaring zal verbeteren door u te voorzien van de mogelijkheid om het internet en bepaalde websites sneller en gemakkelijker te doorzoeken. Maar dit is niet de waarheid. Er is geen betere zoekmachine dan Google en TopicTorch is geen uitzondering.

TopicTorch

Deze malware zal veel advertenties weergeven in al uw webbrowsers. Deze advertenties kunnen worden weergegeven in allerlei vormen zoals pop-ups, pop-unders, in-tekst advertenties, banners en meer. Ze verschijnen op willekeurige momenten en dat is zeer storend.

Meestal verschijnen de advertenties van TopicTorch op e-commerce websites zoals eBay en Amazon. Ze bieden u de aankoop van bepaalde producten aan tegen een aantrekkelijke prijs. Maar laat u niet vangen – meestal zijn deze advertenties nep. Ze proberen enkel uw aandacht te winnen en u op zo’n aanbieding te laten klikken. Op deze manier worden de makers van de adware betaald voor elke klik, daarom willen ze zo geld verdienen.

Als u klikt op een advertentie van TopicTorch, zal u meteen worden omgeleid naar andere websites die mogelijks worden beheerd door cybercriminelen zoals hackers en oplichters. Op deze manier kan uw computer geïnfecteerd geraken door andere virussen, of kan u opgelicht worden en geld verliezen als u er iets probeert aan te kopen.

Distributiemethoden van de TopicTorch adware

TopicTorch wordt gedistribueerd in bundels met andere gratis software die kan worden gedownload van het internet. Als u bijvoorbeeld een gratis programma zoals een PDF-maker of mediaspeler downloadt en installeert, bestaat de kans dat TopicTorch mee geïnstalleerd zal worden zonder dat u daarover op de hoogte bent. Daarom spendeert u best genoeg aandacht aan het installatieproces van gratis software.

Sla nooit stappen over en kies steeds voor een ‘custom’ of geavanceerde installatiemode. Het lezen van alle algemene voorwaarden is ook een slim idee. Als u opmerkt dat bepaalde additionele software wordt mee geïnstalleerd zonder dat u daarvan afweet, dan staat u deze installatie best niet toe. Het is mogelijks TopicTorch of andere malware.Automatische tools TopicTorch verwijderen

 
 
Note: Reimage is commercial program. . You can remove detected TopicTorch files, processes and registry entries automatically after you purchase a full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Manuele verwijdering van TopicTorch

Hoe TopicTorch te verwijderen, gebruik makend van het Configuratiescherm

Vele kapers en adware zoals TopicTorch installeren enkele van hun componenten en additionele software als normale Windows-programma’s. Dit gedeelte van de malware kan verwijderd worden uit het Configuratiescherm. Om dit te doen, volgt u volgende stappen.
 • Start -> Configuratiescherm (oudere Windows) of druk op de Windows-knop -> Zoek en enter Configuratiescherm (Windows 8);
  Control panel
 • Kies Verwijder Programma;
  Programs and features
 • Blader door de lijst en verwijder zaken gerelateerd aan TopicTorch .
  Remove toolbars
 • Klik op de Verwijder knop.
  Uninstall
 • In veel gevallen is een anti-malware programma beter in het detecteren van gerelateerde parasieten, dus we raden u aan Reimage of Spyhunter te installeren om zo andere programma’s die mogelijks onderdeel zijn van een infectie, te elimineren.
  Scan with spyhunter

Deze methode zal sommige browser plug-ins niet verwijderen, ga daarom door naar het volgende deel van de handleiding.

Verwijder TopicTorch van uw browsers

  Top Verwijder kwaadaardige extensies van Internet Explorer

 • klik op het Gereedschap icoon -> Beheer Add-ons.
  Add-on
 • Ga door de Werkbalken en extensies. Verwijder alles gerelateerd aan TopicTorch en items die u niet kent en niet gemaakt werden door Google, Microsoft, Yahoo, Oracle of Adobe.
  Disable add-ons
 • Sluit de Opties.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan TopicTorch, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op het Gereedschap icoon -> Internet Opties.
  Internet options
 • Kies voor de Geavanceerd tab en klik op de Reset knop.
  Reset settings
 • Selecteer het Verwijder persoonlijke instellingenvakje en klik op de Reset knop.
  Reset approve
 • Klik op de Sluit knop in het bevestigingsscherm, sluit dan de browser.
  Reset

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

  Top TopicTorch verwijderen van Chrome

 • Klik op de menu-knop in de rechter-bovenhoek van het Google Chrome scherm. Selecteer “Instellingen”.
  Open settings
 • Klik op “Extensies” in de linker menubar.
 • Ga door de extensielijst en verwijder de programma’s die u niet nodig hebt, vooral deze die gelijkaardig lijken aan TopicTorch. Klik op het icoon met de prullenbak naast TopicTorch of andere add-ons die u wil verwijderen.
  Remove extensions
 • Klik op de “Verwijder” knop in het bevestigingsscherm.
  Remove approve
 • Indien onzeker, kan u ze tijdelijk uitschakelen.
  Disable extension
 • Herstart Chrome.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan TopicTorch, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop van Chrome (drie horizontale lijnen) en selecteer Instellingen.
  Open settings
 • Scrol naar het einde van de pagina en klik op de Reset instellingen knop.
  Reset settings
 • Klik op de Reset knop in het bevestigingsscherm.
  Reset approve

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

  Top TopicTorch verwijderen van Firefox

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla scherm en selecteer het “Add-ons” icoon (of druk op Ctrl+Shift+A op uw toetsenbord).
  Select add-on
 • Ga door de lijst met Extensies en Add-ons, verwijder alles gerelateerd aan TopicTorch of zaken die u niet herkent. Als u de extensie niet kent en het is niet gemaakt door Mozilla, Google, Microsoft, Oracle of Adobe, dan hebt u het waarschijnlijk niet nodig.
  Remove add-on

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt in verband met TopicTorch, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla Firefox scherm. Klik op de Help knop.
  Help button
 • Kies voor Probleemoplossingsinformatie in het Help menu.
  Troubleshooting
 • Klik op de Reset Firefox knop.
  Refresh firefox
 • Klik op de Reset Firefox knop in het bevestigingsscherm. Mozilla Firefox zal sluiten en de instellingen opnieuw instellen.
  Refresh firefox approve

Als u de browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

Hoe TopicTorch verwijderen uit Microsoft Edge:  Top


Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 1)

 • Open Microsoft Edge en klik op de Meer acties knop (drie puntjes in de rechter bovenhoek van het scherm), kies dan Instellingen.
  Open settings
 • In het Instellingen venster, klik op de Kies wat te wissen knop.
  Choose clear
 • Selecteer alles wat je wil verwijderen en klik op Wissen.
  Clear browsing data
 • Rechterklik op Start en kies Taakbeheer.
  Open task manager
 • Op de Proces tab rechterklik op Microsoft Edge en selecteer Ga naar details.
  Go to details
 • In de Details zoek je naar waarden genaamd Microsoft Edge, rechterklik op elk van hen en selecteer dan Taak beëindigen om deze waarden te stoppen.
  End Edge task
Als de eerste methode niet werkt voor je, volg dan de stappen van de geavanceerde methode hieronder. Zorg ervoor dat je een back-up van je data maakt voor je deze stappen voltooid. Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 2)
 • Navigeer naar de volgende map: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe Selecteer alle waarden in deze map, rechterklik en selecteer Verwijderen.
  Delete files
 • Klik op de start knop en type “Windows power”. Rechterklik op de Windows PowerShell waarde en kies Uitvoeren als beheerder.
  Open powershell
 • Als Beheerder: Windows PowerShell venster verschijnt op je scherm, plak deze regel na PS: cd C:\WINDOWS\system32 en druk op Enter: Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml" -Verbose}
  Run command
Eens je deze stappen voltooid hebt, zou TopicTorch van je Microsoft Edge browser verwijdert moeten zijn.

  Top TopicTorch verwijderen van Safari (Mac OS X)

 • Klik op het Safari menu.
 • Kies Voorkeuren.
  Open preferences
 • Klik op de Extensies Tab.
 • Klik op de Verwijder knop bij TopicTorch. Verwijder ook alle andere onbekende of verdacht uitziende zaken. Als u niet zeker bent of u de extensie nodig heeft of niet, kan u gewoonweg het Schakel in vakje deselecteren om de extensie tijdelijk uit te schakelen.
  Extensions
 • Herstart Safari.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt in verband met TopicTorch, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op het Safari menu in de linker-boven hoek van het scherm. Selecteer Reset Safari.
  Choose reset
 • Selecteer welke opties u opnieuw wil instellen (meestal worden ze standaard allemaal voor u geselecteerd) en klik op de Reset knop.
  Reset

Als u uw browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

Verwijdering handleiding TopicTorch

 
Processen:
 

TopicTorch schermafbeeldingen

 
     
 

Over de auteur

 
mei 28, 2015 09:13, mei 28, 2015 09:13
 
   
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *