Torcho.com virus - Hoe te verwijderen

Torcho.com virus

Het Torcho.com virus is een browser hijacker die het werken met Internet Explorer, Mozilla Firefox en Google Chrome browsers kan beïnvloeden, nadat computer gebruikers gratis applicaties gedownload hebben van het internet. Dit wordt verspreid in combinatie met verschillende programma’s, die u hier niet eens van op de hoogte stellen. Eenmaal binnen komt dit “hulpmiddel” uw internetervaring niet ten goede. Het maakt het onmogelijk om informatie op te zoeken en uw favoriete websites te bezoeken.

De applicatie verandert uw startpagina en standaard zoekmachine in Torcho.com zonder dat uw toestemming daarvoor gevraagd wordt. Op het eerste gezicht kunt u niet zien dat deze website samenhangt met de activiteiten van internetcriminelen. Maar als u probeert hiermee een zoekopdracht te plaatsen, zal het u al snel opvallen dat hetTorcho.com virus talrijke gesponsorde websites tussen uw zoekresultaten plaatst, zonder enig verschil met de echte resultaten. Sommige gebruikers lopen ook tegen een buitensporige hoeveelheid advertenties aan terwijl ze deze zoekmachine gebruiken. Het Torcho.com virus maakt reclame voor verschillende online warenhuizen en wil het webverkeer naar deze websites laten toenemen. Hoewel dit niet perse hoeft te betekenen dat het u naar kwalijke websites wil doorverwijzen, kan dit wel gebeuren en in dat geval heeft u met nog grotere problemen te maken.

De beste manier om te voorkomen dat uw browser gekaapt wordt, is door bewuster te kijken wat u precies op uw systeem installeert. Let erop dat u altijd de Algemene Voorwaarden van uw nieuwe downloads leest. Hier kan in staan of het programma zal proberen uw browserinstellingen te veranderen of extra hulpmiddelen toe wil voegen. Kies ook voor een geavanceerde of aangepaste installatie om controle te hebben over optionele instellingen. Stem er nooit mee in dat uw startpagina veranderd wordt in een onbekende website of dat er extra programma’s geïnstalleerd worden die u niet kent.

Om het Torcho.com virus te verwijderen, ga naar het Configuratiescherm, Een programma verwijderen en maak de installatie van alles wat met dit domein te maken heeft van daaruit ongedaan. Sommige versies van deze ‘hijacker’ installeren ook software waardoor de browserinstellingen niet meer kunnen veranderen. Om deze te herkennen, kunt u uw computer scannen met Spyhunter of een ander gerenommeerd anti-spyware programma. Dan kunt u de installatie van de extensie ongedaan maken en de instellingen van uw browsers herstellen.

Zo verwijdert u het Torcho.com virus uit Internet Explorer (oudere versies):

 1. Klik op de pijl aan de rechterkant van het zoekvenster;
 2. Doe het volgende: in IE8-9 kies Zoekmachines Beheren, in IE7 klik op verander standaardinstellingen zoeken;
 3. Verwijder Torcho.com uit de lijst.

Zo verwijdert u het Torcho.com virus uit IE 11:

 1. Klik op het Instellingen pictogram (rechts boven) -> Add-ons Beheren;
 2. Selecteer Zoekmachines;
 3. Verander de standaard zoekmachine naar Bing of Google;
 4. Als deze zoekmachines niet beschikbaar zijn, volg “Vind meer zoekmachines” onderaan het scherm en installeer Google.

Zo verwijdert u het Torcho.com virus uit Firefox:

 1. Type “about:config” in het URL venster. Hierdoor komt u op de pagina met instellingen.
 2. Type “Keyword.url” in het zoekvenster. Klik met rechts & herstel deze.
 3. Type “browser.search.defaultengine” in het zoekvenster. Klik met rechts & herstel deze.
 4. Type “browser.search.selectedengine” in het zoekvenster. Klik met rechts & herstel deze.
 5. Zoek naar ‘browser.newtab.url’. Klik met rechts en herstel. Hiermee zorgt u ervoor dat de zoekpagina niet op ieder nieuw tabblad geopend wordt.
 6. Als de instellingen terug gezet worden en een scan met een anti-malware programma niets oplevert: sluit Firefox, open bestandsbeheer en type  %AppData% in de adresbalk. Type user.js in het zoekvenster. Als dit bestand nog steeds bestaat, geef het een andere naam en start Firefox opnieuw op. U zult de bovengenoemde stappen moeten herhalen.

Zo verwijdert u het Torcho.com virus uit Google Chrome:

 1. Klik op het pictogram met 3 horizontale lijntjes in de werkbalk van de browser.
 2. Selecteer Instellingen
 3. Selecteer Zoeken -> Zoekmachines beheren…
 4. Verwijder onnodige zoekmachines uit de lijst.
 5. Ga terug naar instellingen. Onder Bij opstarten kies Lege pagina openen (u kunt ook ongewenste pagina’s verwijderen via de Pagina’s instellen link).
 6. Als uw Nieuw Tabblad pagina overgenomen is, zult u een anti-malware programma moeten gebruiken of een Nieuw Tabblad Omleiden-extensie uit de Chrome Store.

Automatische tools Malware verwijderen

Download Spyhunter voor Malware ontdekking
(Win)

Opmerking: Spyhunter proef levert detectie van parasieten zoals Torcho Com Virus en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Download Combo Cleaner voor Malware ontdekking
(Mac)

Opmerking: Combo Cleaner proef levert detectie van parasieten zoals Torcho Com Virus en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar,

Bron: https://www.2-viruses.com/remove-torcho-com-virus

Removal guides in other languages

Torcho.com virus (en) 
El virus Torcho.com (es) 
Torcho.com Virus (de)  Flag of Germany
Torcho.com virus (dk) 
Le virus Torcho.com (fr) 
Torcho.com virus (se) 
Torcho.com 바이러스 (kr)  Flag of South Korea
Torcho.com vírus (pt) 
Torcho.com virus (it) 
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.