Trojan.Generic - Hoe te verwijderen

Trojan.Generic

Trojan.Generic is een onbepaalde parasiet welke gedetecteerd wordt door meerdere antivirus bedrijven aan de hand van verschillende signalen. Dit betekent dat het gedetecteerde bestand kwaadaardig is. Hoewel het onmogelijk is om de exacte aard van zulke detectie te achterhalen, kan je aannemen dat de pc besmet is.

De term Trojaan bepaald de distributiemethode van deze parasiet. Al deze infecties worden geïnstalleerd, vermomd als iets anders. Het kan verdeeld worden via e-mailbijlagen, downloads van sites, via geïnfecteerde USB web exploits. Het komt erop neer dat zulke parasieten interactie met de gebruiker nodig hebben voor het infecteren.

Het “Generic” deel betekent dat de Trojaan een niet bepaalde functie uitvoert of dit momenteel nog niet geweten is. Veel nieuwe dreigingen kunnen gedetecteerd orden als Trojan.Generic, wat betekent dat de antivirus bedrijven niet exact weten wat dit uitvoeringsbestand doet en momenteel kan het hen ook weinig schelen. Dit kan ervoor zorgen dat het maar gedeeltelijk verwijdert wordt. Het is steeds nuttig om te weten wat voor een functie de Trojaan heeft.

Een andere mogelijkheid is dat de Trojaan gedetecteerd wordt door een heuristisch algoritme. Dit betekent dat het antivirus programma reeds iets gelijkaardigs ontdekte bij andere computer parasieten, zoals verborgen functies, etc. De parasiet wordt gestopt maar het echte doel van zulke Trojanen blijft onduidelijk.

De echte functie van zulke Trojanen kan één van de volgende zijn:

Downloader : Download andere parasieten en infecteert het systeem verder. Dit is één van de meest voorkomende types van Trojanen. Scan je systeem op andere parasieten.

Banker, keylogger of Spyware : Probeert om je kredietkaartgegevens en andere persoonlijke data te stelen; Zorg ervoor dat je wachtwoorden en gevoelige info niet gelekt wordt aan de makers van malware.

Rogue, FakeAV, FakeAlert of Ransomware, Froadload: zal proberen je angst aan te jagen, zodat je geld uitgeeft aan hun nutteloze functies; de verwijderingsinstructies zijn afhankelijk van het type parasiet aangezien sommige onder hen ingewikkelde strategieën gebruiken om actief te blijven.

Bitcoin Miner, Clicker, SpamBot, Flooder of dergelijke: zal de hulpbronnen van je pc gebruiken voor zijn eigen doeleinden. Bijvoorbeeld, het kan op de achtergrond klikken op allerlei reclame of spam verzenden. Zulke parasieten maken je pc trager en kunnen je bandbreedte opgebruiken.

Rootkit : beschermt andere parasieten tegen detectie en beperkt je toegang tot de pc.

Trojan.obfuscate – probeert zijn inhoud te verbergen.

Botnet: kan verschillende functies uitoefenen afhankelijk van het commando.

Hier een voorbeeld video van hoe Trojanen een pc infecteren en wat een trojan downloader doet:

In de video zien we een Trojaan die zich voordoet als een samengedrukte afbeelding. Wanneer het uitgevoerd wordt, start het een archief beheer programma met een nep archief en installeert het andere computer parasieten (“payload”) op het systeem.

Merk op dat de namen van generic computer parasieten ook gebruikt worden door nep antivirussen als detectie. Sommige Trojanen zijn vrij populair. Zoals de volgende:

Trojan.Obfuscated.vin – Zou een verborgen Trojaan moeten zijn, maar in de meeste gevallen werd het gebruikt door rogues.

Lsass.Blaster.Keylogger – A technische naam voor de Sasser worm, die actief was in 2004 en die gebruik maakte van de LSASS buffer overflow kwetsbaarheid. Later werd he uitgebreid gebruikt door Rogue Antiviruses als een nep dreiging. Dezelfde parasiet wordt ook vermeld in de nep waarschuwingen als Blaster/Sasser.variant.

Trojan-IM.Win32.Faker.a werd gebruikt doot Internet Security en verscheidene anderen. De echte werd gebruikt om wachtwoorden van MSN gebruikers te stelen.

Om Trojan.Generic te verwijderen, raad ik aan te scannen met verschillende anti-malware programma’s. Dit helpt ervoor te zorgen dat de parasiet volledig verwijdert wordt aangezien verschillende tools verschillende detectie databases en methodes gebruiken. Laat de Trojan.Generic niet actief op je pc – het kan andere parasieten downloaden.

Automatische tools Malware verwijderen

Download Spyhunter voor Malware ontdekking
(Win)

Opmerking: Spyhunter proef levert detectie van parasieten zoals Trojan Generic en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Download Combo Cleaner voor Malware ontdekking
(Mac)

Opmerking: Combo Cleaner proef levert detectie van parasieten zoals Trojan Generic en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar,

Verwijdering handleiding Trojan.Generic

Bron: https://www.2-viruses.com/remove-trojan-generic

Removal guides in other languages

Trojan.Generic (de)  Flag of Germany
Trojan.Generic (en) 
Trojan.Generic (es) 
Trojan.Generic (dk) 
Trojan.Generic (jp) 
Trojan.Generic (pt) 
Trojan.Generic (se) 
Trojan.Generic (it) 
Trojan.Generic (fr) 
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.