Trotux.com Virus - Hoe Te Verwijderen?

 

Trotux is een nieuwe browser extensie, met andere woorden: een add-on, die werkt op Mozilla Firefox, Internet Explorer, Google Chrome en Safari. Het biedt zijn diensten aan in 20 verschillende talen zodat mensen overal ter wereld in al hun naïviteit gebruik kunnen maken van de browser hijacker, gerelateerd aan Trotux.com. Trotux wordt gehost via Cloudflare (een legitiem bedrijf dat grote sites helpt bij het verwerken van hun verkeer) dus is het duidelijk dat het een groot aantal bezoekers telt. Echter, niet bedoeld.

Het mag er dan wel zo uitzien als de wijdverspreide zoekmachines, het is lang niet zo betrouwbaar en goedgekeurd. Het werd duidelijk ontworpen om reclame te maken en doet zich enkel voor als zijnde een nuttige zoekmachine. We raden je ten zeerste aan om het Trotux.com virus te verwijderen als je het opgemerkt hebt op je browsers. Om meer te weten te komen over deze potentieel ongewenste toepassing (POT), moet je dit artikel verder lezen. Verwijderingsinstructies voor het Trotux.com virus worden onderaan voorzien.

Over het Trotux.com virus

Als eerst, Trotux.com beweert een meta -zoekmachine te zijn, d.w.z. het verzamelt de zoekresultaten van andere zoekmachines. Dit is niet steeds waar, aangezien het je kan omleiden naar andere zoekmachines van hun keuze.


trotux-com-virus

We bouwen een sterke zaak tegen de Trotux.com browser hijacker. Het wijzigt de instelling op zo’n manier dat het mogelijk is voor deze potentieel ongewenste toepassing om zijn eigen centraal domein te promoten. Zoals je misschien al kan raden, is er geen enkel overtuigend argument om het Trotux.com virus te laten staan. Er werd opgemerkt dat het hoofd domein werkt zonder toelaten en opent als je startpagina, nieuw tabblad en standaard zoekmachine. Sommige problemen, aangaande inhoud, doen zich voor tijdens het gebruiken van dit zoekplatform.

Om te beginnen, Trotux.com buigt voor Google opdat het adequate resultaten zou kunnen produceren. Zodra je een zoekopdracht invoert, wordt je naar deze bekende zoekmachine omgeleid. De Trotux.com browser hijacker zal echter zijn sponsors hoger in de lijst plaatsen om verkeer voor hen te genereren. Dit zijn meestal duistere domeinen die gevaarlijk kunnen zijn en misschien wel kwaadaardige toepassingen verspreiden.

Bovendien kan je automatisch worden omgeleid naar de Trotux.com site of naar een partner site, als je probeert om de zoekmachine te gebruiken. Door deze niet gevalideerde bezoeken kunnen, bijkomende browser extensies en add-ons je computer ongemerkt binnenglippen. Advertenties die uit het niets opduiken en het verzamelen van allerlei details over je persoon en identiteit zijn ook zaken die opgemerkt werden tijdens een infectie met het Trotux.com virus.

Tenslotte, de Trotux.com browser hijacker kan ook de werking van legitieme zoekmachines verstoren en van hen ook onbetrouwbare domeinen maken.

De distributiemethodes van het Trotux.com virus

Hackers kunnen verschillende tactieken gebruiken om kwaadaardige programma’s te verspreiden: de reeds vermelde omleidingen of malvertising. Ook het Trotux.com virus kan op deze manier verspreid worden.

De meest gebruikte techniek is echter het bundelen van gratis programma’s met onderliggende inhoud. Deze toevoegingen zijn meestal potentieel ongewenste toepassingen en schadelijk. Je krijgt ze enkel te zien bij de geavanceerde of aangepaste installatiemethode: dit waarschijnlijk omdat de meeste mensen de voorkeur geven aan de basis setup. Standaard installaties staan automatisch toe dat het geselecteerde programma de toegevoegde inhoud installeert.

Multi-tasking is niet iets wat veel mensen kunnen. Het is echter cruciaal, niet enkel om veilig te kunnen surfen, maar ook om bewust te zijn van de potentiele gevaren die op de loer liggen op het internet. Hoewel het lijkt alsof Trotux.com zijn eigen deinstallatie heeft, werkt deze meestal niet en hebben gebruikers problemen om deze vervelende zoekmachine te verwijderen. Om het allemaal wat minder ingewikkeld te maken, raden we je aan om anti-malware tools zoals Reimage, SpyHunter of Plumbytes te gebruiken. Deze toepassingen pakken het probleem automatisch aan en je zal terug in staat zijn om de zoekmachine die je wil te kunnen gebruiken.

Let op: de Trotux installer infecteert niet enkel de browser. Het wijzigt ook de browser en toepassing snelkoppelingen, dus elke keer je een specifiek programma opstart opent er zich een browser venster met deze pagina. Dit is zeer vervelend. Daarnaast kan het ook specifieke programma’s installeren die deze hijack kunnen herstellen nadat je de browsers resette. Om al deze processen te vinden moet je de pc scannen met een anti-malware programma, omdat de namen van de services min of meer gerelateerd zijn aan Trotux.

Om het Trotux.com virus handmatig te verwijderen, scroll je naar beneden om de instructies te vinden. Zorg ervoor dat je elke stap nauwgezet volgt en deze browser hijacker uit al je browsers verwijdert, en ook alle snelkoppelingen herstelt. Deel je ervaring met het Trotux.com virus in de onderstaande commentaar sectie als ook jouw computer geïnfecteerd werd.Automatische tools Trotux.com virus verwijderen

 
 
Note: Reimage is commercial program. . You can remove detected Trotux.com Virus files, processes and registry entries automatically after you purchase a full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Hoe het Trotux.com virus handmatig verwijderen

Hoe Trotux.com virus te verwijderen, gebruik makend van het Configuratiescherm

Vele kapers en adware zoals Trotux.com virus installeren enkele van hun componenten en additionele software als normale Windows-programma’s. Dit gedeelte van de malware kan verwijderd worden uit het Configuratiescherm. Om dit te doen, volgt u volgende stappen.
 • Start -> Configuratiescherm (oudere Windows) of druk op de Windows-knop -> Zoek en enter Configuratiescherm (Windows 8);
  Control panel
 • Kies Verwijder Programma;
  Programs and features
 • Blader door de lijst en verwijder zaken gerelateerd aan Trotux.com virus en gerelateerde parasieten als Qone8 virus , Websearch.searchiseasy.info virus , Start-search.com virus , Websearch.simplesearches.info virus .
  Remove toolbars
 • Klik op de Verwijder knop.
  Uninstall
 • In veel gevallen is een anti-malware programma beter in het detecteren van gerelateerde parasieten, dus we raden u aan Reimage of Spyhunter te installeren om zo andere programma’s die mogelijks onderdeel zijn van een infectie, te elimineren.
  Scan with spyhunter

Deze methode zal sommige browser plug-ins niet verwijderen, ga daarom door naar het volgende deel van de handleiding.

Verwijder Trotux.com virus van uw browsers

  Top De snelkoppeling van de kaper verwijderen (alle browsers) (optioneel):

Als uw browser de pagina Trotux.com virus opent tijdens het opstarten, probeer dit:

 • Klik met rechts op het pictogram van uw browser. Kies Eigenschappen;
  Shortcut properties
 • Open het tabblad Snelkoppeling;
  Remove url
 • Verwijder het onderdeel Trotux.com virus uit het doelveld.

  Top Hoe Trotux.com virus te verwijderen van Google Chrome:

 • Klik op het icoon met de drie horizontale lijnen in de werkbalk van de browser en selecteer Meer hulpmiddelen -> Extensies
  Extensions
 • Selecteer alle kwaadaardige extensies en verwijder ze.
  Remove extensions
 • Klik op het icoon met de drie horizontale lijnen in de werkbalk van de browser en selecteer Instellingen.
  Open settings
 • Selecteer Beheer zoekmachines.
  Manage search engines
 • Verwijder onnodige zoekmachines van de lijst.
  Delete search engines
 • Ga terug naar de instellingen. Bij Opstarten kiest u voor Open lege pagina (u kan ongewenste pagina’s ook in dit scherm verwijderen).
 • Als uw startpagina werd aangepast, klik dan op het Chrome menu in de rechter-boven hoek, selecteer Instellingen. Selecteer Open een specifieke pagina of een set van pagina’s en klik op Pagina set.
  Set pages
 • Verwijder kwaadaardige zoekwebsites op een nieuw Opstart pagina’s scherm door op de “X” ernaast te klikken.
  Delete start pages

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan Trotux.com virus, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop van Chrome (drie horizontale lijnen) en selecteer Instellingen.
 • Scrol naar het einde van de pagina en klik op de Reset instellingen knop.
  Resset settings
 • Klik op de Reset knop in het bevestigingsscherm.
  Reset approve

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

  Top Hoe Trotux.com virus te verwijderen van Firefox:

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla scherm en selecteer het “Add-ons” icoon (of druk op Ctrl+Shift+A op uw toetsenbord).
  Select add-on
 • Ga door de lijst met Extensies en Add-ons, verwijder alles gerelateerd aan Trotux.com virus of zaken die u niet herkent. Als u de extensie niet kent en het is niet gemaakt door Mozilla, Google, Microsoft, Oracle of Adobe, dan hebt u het waarschijnlijk niet nodig.
  Remove add-on
 • Als uw startpagina was veranderd, klikt u op het Firefox menu in de rechter-boven hoek, selecteer Opties → Algemeen. Enter de gewenste URL in het startpagina veld en klik op Stel in als standaard.
  Restore default

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt in verband met Trotux.com virus, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla Firefox scherm. Klik op de Help knop.
  Help button
 • Kies voor Probleemoplossingsinformatie in het Help menu.
  Troubleshooting
 • Klik op de Reset Firefox knop.
  Refresh firefox
 • Klik op de Reset Firefox knop in het bevestigingsscherm. Mozilla Firefox zal sluiten en de instellingen opnieuw instellen.
  Refresh firefox approve
(Optioneel) oudere versie:
 • Typ “about:config” in de URL-balk en druk op enter. Dit zal de pagina met Instellingen openen.
  Abou config
 • Typ “Keyword.url” in de zoekbalk. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).
  Reset Keyword.url
 • Typ “browser.search.defaultengine” in de zoekbalk. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).
 • Typ “browser.search.selectedengine” in de zoekbalk. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).
 • Zoek naar “browser.newtab.url”. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).. Dit zal ervoor zorgen dat de zoekpagina niet steeds zal openen in elk nieuw tabblad.
 • Als de instellingen opnieuw worden aangepast en de scan met een anti-malware programma toont geen infecties: sluit Firefox, open de bestandsverkenner en typ en enter %AppData% in de adresbalk. Typ en enter user.js in de zoekbalk. Als het bestand bestaat, hernoem het dan en herstart Firefox. U zal de bovenstaande stappen moeten herhalen.
  Remove user.js

Als u de browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

  Top Hoe het Trotux.com virus virus te verwijderen van Internet Explorer (oudere versies):

 • Klik op de pijl aan de rechterkant van de zoekbalk.
 • Doe het volgende: in IE8-9 kies Beheer Zoekmachines, in IE7 klik op Pas zoekstandaarden aan.
 • Verwijder de Trotux.com virus van de lijst.

Hoe Trotux.com virus te verwijderen van IE 11:

 • Klik op het Instellingen icoon (rechts-boven) Beheer Add-ons.
  Add-on
 • Ga door de Werkbalken en extensies. Verwijder alles gerelateerd aan Trotux.com virus en items die u niet kent en niet gemaakt werden door Google, Microsoft, Yahoo, Oracle of Adobe.
  Disable add-ons
 • Selecteer Zoekmachines.
  Set search engine
 • Als één van deze zoekmachines niet beschikbaar is, volg dan “Vind meer zoekmachines” aan de onderzijde van het scherm en installeer Google.
  Find search engines
 • Sluit de Opties.
 • Als uw startpagina werd veranderd, klik dan op het Gereedschap icoon in de rechter-boven hoek en open het Internet Explorer menu, selecteer Internet opties en kies voor het Algemeen tabblad. Enter een gewenste URL in het startpagina veld en druk op Pas toe.
  Restore home page

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan Trotux.com virus, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op het Gereedschap icoon → Internet Opties.
  Internet options
 • Kies voor de Geavanceerd tab en klik op de Reset knop.
  Reset settings
 • Selecteer het Verwijder persoonlijke instellingenvakje en klik op de Reset knop.
  Reset approve
 • Klik op de Sluit knop in het bevestigingsscherm, sluit dan de browser.
  Reset

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

Hoe Trotux.com virus verwijderen uit Microsoft Edge:  Top


Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 1)

 • Open Microsoft Edge en klik op de Meer acties knop (drie puntjes in de rechter bovenhoek van het scherm), kies dan Instellingen.
  Open settings
 • In het Instellingen venster, klik op de Kies wat te wissen knop.
  Choose clear
 • Selecteer alles wat je wil verwijderen en klik op Wissen.
  Clear browsing data
 • Rechterklik op Start en kies Taakbeheer.
  Open task manager
 • Op de Proces tab rechterklik op Microsoft Edge en selecteer Ga naar details.
  Go to details
 • In de Details zoek je naar waarden genaamd Microsoft Edge, rechterklik op elk van hen en selecteer dan Taak beëindigen om deze waarden te stoppen.
  End Edge task
Als de eerste methode niet werkt voor je, volg dan de stappen van de geavanceerde methode hieronder. Zorg ervoor dat je een back-up van je data maakt voor je deze stappen voltooid. Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 2)
 • Navigeer naar de volgende map: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe Selecteer alle waarden in deze map, rechterklik en selecteer Verwijderen.
  Delete files
 • Klik op de start knop en type “Windows power”. Rechterklik op de Windows PowerShell waarde en kies Uitvoeren als beheerder.
  Open powershell
 • Als Beheerder: Windows PowerShell venster verschijnt op je scherm, plak deze regel na PS: cd C:\WINDOWS\system32 en druk op Enter: Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml" -Verbose}
  Run command
Eens je deze stappen voltooid hebt, zou Trotux.com virus van je Microsoft Edge browser verwijdert moeten zijn.

  Top Hoe Trotux.com virus te verwijderen van Safari:

Verwijder kwaadaardige extensies

 • Klik op het Safari-menu links-boven op uw scherm. Selecteer Voorkeuren.
  Open preferences
 • Selecteer Extensies en verwijder Trotux.com virus en andere verdachte extensies.
  Extensions
 • Als uw startpagina werd aangepast, klikt u op het Safari-menu links-boven op uw scherm. Selecteer Voorkeuren en kies voor het Algemeen tabblad. Enter de URL die u wil instellen als uw startpagina.
  Reset homepage

(Optioneel) Stel uw browserinstellingen opnieuw in

Als u nog steeds problemen ervaart omtrent Trotux.com virus, reset de instellingen van uw browser dan naar z’n standaardinstellingen.

 • Klik op het Safari-menu links-boven op uw scherm. Selecteer Reset Safari…
  Choose reset
 • Selecteer de opties die u opnieuw wil instellen (meestal werden ze allemaal al voor u geselecteerd) en klik op de Reset-knop.
  Reset

Als u uw browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem is er nog steeds, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

 

Trotux.com virus schermafbeeldingen

 
     
 

Over de auteur

 
augustus 1, 2016 10:06, juli 26, 2017 09:32
 
   
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *