Trovi.com virus - Hoe te verwijderen

Trovi.com virus

Het Trovi.com virus is een browserkaper dat computers binnendringt via bundels met verschillende gratis software. Het vraagt geen toestemming voor de installatie aan de gebruiker. Het kan toegevoegd worden aan Internet Explorer, Mozilla Firefox en Google Chrome wanneer u programma’s zoals videospelers, downloadbeheerders, enzovoorts downloadt. Het doel van het Trovi.com virus is om verschillende websites te promoten en de bezoekersaantallen kunstmatig te verhogen.

Eenmaal binnen wijzigt het programma bepaalde instellingen van uw browser. Het vervangt uw startpagina en standaardzoekmachine met Trovi.com zodat gebruikers hun product gebruiken. Het ziet er als een standaardzoekmachines uit, maar als u het daadwerkelijk gaat gebruiken zult u vele gesponsorde links aantreffen in de zoekresultaten die totaal niet relevant zijn voor u. Het is een onbetrouwbare zoekmachine en daarom wordt het aangeraden om het Trovi.com virus zo snel mogelijk te verwijderen.

U kunt echter de installatie van dit soort toepassingen voorkomen. Let altijd goed op tijdens de installatie van gratis software. Kies altijd voor handmatige installatie en lees alle stappen in het installatieproces zorgvuldig door. Als u vooraf ingeschakelde vinkjes ziet zet deze dan uit als u het aangeboden programma niet herkent of vertrouwt.

Als uw browsers reeds besmet zijn geraakt, verwijder het Trovi.com virus dan zo snel mogelijk. Ga naar Configuratiescherm → Programma verwijderen en verwijder het uit de programmalijst. Wij raden aan om ALLE programma’s die op dezelfde dag geïnstalleerd zijn te verwijderen. Sommige versies installeren bepaalde software die ervoor zorgt dat u de instellingen niet meer kunt wijzigen en zodoende kunt u het programma ook niet verwijderen. Hiervoor kunt een een anti-spywareprogramma zoals Spyhunter of een ander programma dat u vertrouwt gebruiken. Nadat u een systeemscan heeft uitgevoerd kunt u de instellingen van uw browsers herstellen.

Hoe Trovi.com virus te verwijderen, gebruik makend van het Configuratiescherm

Vele kapers en adware zoals Trovi.com virus installeren enkele van hun componenten en additionele software als normale Windows-programma’s. Dit gedeelte van de malware kan verwijderd worden uit het Configuratiescherm. Om dit te doen, volgt u volgende stappen.
 • Start -> Configuratiescherm (oudere Windows) of druk op de Windows-knop -> Zoek en enter Configuratiescherm (Windows 8);
  Control panel
 • Kies Verwijder Programma;
  Programs and features
 • Blader door de lijst en verwijder zaken gerelateerd aan Trovi.com virus .
  Remove toolbars
 • Klik op de Verwijder knop.
  Uninstall
 • In veel gevallen is een anti-malware programma beter in het detecteren van gerelateerde parasieten, dus we raden u aan Spyhunter te installeren om zo andere programma’s die mogelijks onderdeel zijn van een infectie, te elimineren.
  Scan with spyhunter

Deze methode zal sommige browser plug-ins niet verwijderen, ga daarom door naar het volgende deel van de handleiding.

Verwijder Trovi.com virus van uw browsers

Hoe u het Trovi.com virus uit Internet Explorer kunt verwijderen: 

1. Klik op het pijltjes rechts van het zoekveld;

2. Doe het volgende: Voor IE8-9 kiest u Zoekmachines Beheren, Voor IE7 klikt u op Zoekstandaard Wijzigen;

3. Verwijder Trovi.com uit de lijst.

Hoe u het Trovi.com virus uit Firefox kunt verwijderen: 

1. Typ “about:config” in de adresbalk om de instellingenpagina te openen;

2. Typ “Keyword.url” in het zoekveld. Klik met de rechtermuisknop en reset het veld;

3. Typ “browser.search.defaultengine” in het zoekveld. Klik met de rechtermuisknop en reset het veld;

4. Typ “browser.search.selectedengine” in het zoekveld. Klik met de rechtermuisknop en reset het veld;

5. Zoek op ‘browser.newtab.url’. Klik met de rechtermuisknop en reset het veld. Dit zorgt ervoor dat de zoekpagina niet telkens laadt wanneer u een nieuw tabblad opent.

6. Als de instellingen nog niet gewijzigd kunnen worden en de scan met uw anti-spywareprogramma’s leveren niets op, doe dan het volgende: Sluit Firefox en open de Bestandsverkenner. Typ %AppData% in de adresbalk. Typ dan user.js in het zoekveld. Als dit bestand bestaat, wijzig de naam dan en start Firefox opnieuw op. U moet bovenstaande stappen dan herhalen.

Hoe u het Trovi.com virus uit Google Chrome kunt verwijderen: 

1. Klik op het pictogram met de 3 horizontale lijnen rechtsboven in uw browser;

2. Kies Instellingen;

3. Kies Instellingen → Zoekmachines Beheren;

4. Verwijder de overbodige zoekmachines uit de lijst;

5. Ga terug naar Instellingen. Kies bij opstarten voor “de pagina Nieuw tabblad openen” (u kunt hier ook ongewenste pagina’s verwijderen).

Automatische tools Malware verwijderen

Download Spyhunter voor Malware ontdekking
(Win)

Opmerking: Spyhunter proef levert detectie van parasieten zoals Trovi Com Virus en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Download Combo Cleaner voor Malware ontdekking
(Mac)

Opmerking: Combo Cleaner proef levert detectie van parasieten zoals Trovi Com Virus en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar,

Verwijdering handleiding Trovi.com virus

Bron: https://www.2-viruses.com/remove-trovi-search-virus

Removal guides in other languages

Trovi.com Virus (de)  Flag of Germany
Le virus Trovi.com (fr) 
Trovi.com virus (se) 
El virus Trovi.com (es) 
Trovi.com virus (pt) 
Trovi.com virus (it) 
Trovi.com virus (dk) 
Trovi.com ウイルス (jp) 
Trovi.com virus (kr)  Flag of South Korea
Trovi search virus (en) 
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.