Trovigo.com Virus - Hoe Te Verwijderen?

 

Trovigo.com virus is een browser hijacker die samen met andere software op willekeurige computers geïnstalleerd wordt. Normaalgesproken hebben computergebruikers niet eens door dat het hun computer binnenkomt, omdat het programma misleidende technieken gebruikt en probeert om zichzelf te verstoppen totdat de installatie is voltooid. Eenmaal binnen, wijzigt de toepassing de instellingen van uw browser en vervangt uw standaard zoekmachine en startpagina.

Als u de Trovigo.com website ziet, ziet u dat het lijkt op vele andere zoekmachines. Echter, als u het gebruikt om te zoeken, ondervindt u dat het tientallen gesponsorde websites bevat. De makers van Trovigo.com virus krijgen betaald om deze pagina‘s te adverteren en om meer verkeer te genereren. Het ergste is dat deze zoekmachine betaalde en gratis zoekresultaten “mengt”, wat geen eerlijke methode is. Het bedrijf achter deze zoekmachine wordt niet vertoont. Bovendien neemt het de controle over willekeurige browsers zonder hiervoor om toestemming te vragen en het onderbreekt het surfen van gebruikers.

Zelfs als er geen bedrijfsinformatie is op Trovigo‘s hijackers pagina, het domein is geregistreerd onder de naam van een voormalig Conduis zusterbedrijf (Client Connect LTD, David Alfasi).Conduit is onlangs opgekocht en staat bekend om het maken van hijacks.

Verschillende toepassingen die er om bekent staan het Trovigo.com virus bij zich te dragen bij het installeren zijn: 1ClickDownlaod, FBPhotoZoom, Superfish, Yontoo, etc. Wanneer u deze programma‘s download, kan de hijacker zichzelf gemakkelijk toevoegen aan uw Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome of al deze zoekmachines tegerlijkertijd. De beste manier om dit te vermijden is om meer aandacht te besteden wanneer u gratis software download op uw computer. Volg de stappen tijdens de installatie en controleer aandachtig de voorgeselecteerde vakjes. Vink ze uit wanneer ze suggereren om uw startpagina te veranderen, zoekmachine of extra software te installeren die u niet kent.

Als uw browser al gehijacked is, verwijder Trovigo.com virus zo snel mogelijk. Ga naar configuratiescherm, Toevoegen/Verwijderen Programmalijst en verwijder het vanuit daar. Het wordt ook aanbevolen om alle programma’s die op dezelfde datum zijn toegevoegd te verwijderen. Sommige versies van deze hijacker software blokkeert browser instellingen te wijzigen. Om deze te identificeren, scan met Spyhunter of een andere gerenommeerde anti-spyware toepassing. Vervolgens kunt u de extensies verwijderen en de instellingen van uw browser opnieuw instellen.

Hoe Trovigo virus van Internet Explorer te verwijderen:

1. Klik op de pijl rechts van het zoekvak.

2. Voer het volgende uit: op IE8-9 kies Manage Search Providers, op IE7 klik Change Search Defaults.

3. Verwijder Trovigo.com van de lijst

Hoe Trovigo virus van Firefox te verwijderen:

 

 1. Voer “about:config” in url balk. Pagina instellingen zal openen.
 2. Typ “Keyword.url” in het zoekvak. Klik met rechter muisknop & herstellen.
 3. Typ “browser.zoek.defaultengine” in het zoekvak. Klik met rechter muisknop & herstellen.
 4. Typ “browser.zoek.selectedengine” in het zoekvak. Klik met rechter muisknop & herstellen.
 5. Zoek voor “browser.newtab.url”. Klik met rechter muisknop & herstellen. Dit zal er voor zorgen dat de zoekpagina niet op elk nieuw tabblad zal openen.
 6. 6. Als de instellingen worden teruggezet en de scan met anti-malware programma’s schoon is: Sluit Firefox, open bestand verkenner en voer %AppData% in de adresbalk in. Als het bestand bestaat, geef het dan een andere naam en start Firefox opnieuw. U moet in dat geval bovenstaande stappen opnieuw uitvoeren.

Hoe Trovigo virus van Google Chrome te verwijderen:

 1. Klik op 3 horizontale lijnen pictogram op werkbalk in de browser.
 2. Selecteer Instellingen.
 3. Selecteer Basis ->Manage Zoekmachines.
 4. Verwijder onnodige zoekmachines van de lijst.
 5. Ga terug naar Instellingen. Bij Startup kies Open nieuwe pagina (U kunt ook ongewenste pagina’s verwijderen).

Automatische tools Trovigo.com virus verwijderen

 
 
Note: Reimage is commercial program. . You can remove detected Trovigo.com Virus files, processes and registry entries automatically after you purchase a full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure 

Trovigo.com virus schermafbeeldingen

 
     
 

Over de auteur

 
maart 11, 2014 20:25, augustus 2, 2016 15:40
 
   
 

6 gedachten over “Trovigo.com virus

6 Reacties
 1. waardeloze uitleg weer. Waarom kan iemand niet gewoon een goede stap voor stap uitleg geven. Klik op de pijl rechts van het zoekvak. Rechts van het zoekvak staat geen pijL!!!!

 2. Tip: gebruik een onbekende browser, daar wordt minder (zelden) op geschoten.
  Ik gebruik Maxthon (maxthon.com) in combinatie met AdHunter en heb hoogst zelden last van infecties etc.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *