Tuniaf.com Pop-up - Hoe te verwijderen

Tuniaf.com is een Pop-up virus wat betekent dat het op een dag op je browsers opduikt zonder waarschuwing en toestemming vraagt om je meldingen te tonen. Het is mogelijk dat je al gelijkaardige berichten zag opduiken terwijl je normale sites bezocht, die veronderstelt worden veilig te zijn, bv. blogs, e-mail, nieuws sites enz., daarom kan je op het eerst ook denken dat de Tuniaf.com pop-up niet gevaarlijk is, toch als je deze dreiging toestemming geeft, kan je er zeker van zijn dat het je niet alleen zal spammen met overvloedige advertenties, pop-ups en omleidingen maar zelfs je browse kan overnemen en beginnen met het laden van meer malware op je systeem.

Hoewel sommige antivirusprogramma’s zoals ESET de Tuniaf.com pagina herkennen als een malware, slagen veel redelijk gesofisticeerde beveiligingstools hier niet in. Dit komt omdat Tuniaf.com op zichzelf geen virus is, maar het kan er naartoe leiden. Daarom is het cruciaal dat je meer te weten komt over de Tuniaf.com pop-up, hoe het te herkennen en te verwijderen, als je pc geïnfecteerd werd. Hopelijk geeft dit artikel je een beter inzicht in hoe je moet omgaan met het rogue gedrag van Tuniaf en beantwoordt het wat belangrijke vragen.


Tuniaf.com pop-up virus notifications

Wat je moet weten over de Tuniaf.com pop-up

In feite is, Tuniaf.com Pop-up een website waarnaar de person omgeleid wordt na het klikken op een kwaadaardige online-advertentie of het systeem geïnfecteerd werd met een adware virus. De hoofdpagina van Tuniaf.com wordt getoond als een zwart scherm met witte letters die zeggen ‘Als je 18+ bent tik op Toestaan’ en ‘Klik op Toestaan voor toegang tot de website’. Aan de linker bovenkant van de pagina, onder het URL vak, verschijnt er een melding die vraagt om Tuniaf.com Pop-up berichten in te schakelen. Dit kan ook gezien worden bij andere malware zoals Leblonmedia.com, Kaymopk.com, Videojosmooth.com en Mobi.Trkerrr.net.

Volgens de VirusTotal.com analyse zijn er tientallen subdomeinen van de Tuniaf.com pagina die beginnen met een enkel of dubbel cijfer en dan de domeinnaam, bijvoorbeeld, 12.tuniaf.com, 96.tuniaf.com, 57.tuniaf.com enz. Bovendien leidt het IP terug naar Nederland, wat echter niet betekent dat de misdadigers van daar afkomstig zijn. Dit kan gewoon de server/proxy zijn die de Tuniaf.com Pop-up ontwerpers gebruiken. Daarnaast onthulde ons onderzoek ook dat hetzelfde IP gebruikt werd door andere kwaadaardige pop-up websites Umprow.com, Alopoy.com, en Unverf.com, die mogelijk door dezelfde misdadigers gemaakt werden.

Nog eens, de Tuniaf Pop-up is geen virus op zichzelf, maar het is nauw gerelateerd aan andere malware die niet enkel computers maar ook Android smartphones aantast. Er is een studie die aantoonde dat een Android virus genaamd HiddenApp.AK vaak zijn slachtoffers transfereert naar de Tuniaf.com site. Een ander onderzoek toonde dat het Win32.Trojan.Raasj.Auto virus gedownload werd vanop hetzelfde IP-adres als de Tuniaf.com Pop-up. Al bij al, maar ontegensprekelijk, kan de Tuniaf.com Pop-up malware zeker resulteren in ernstige virtuele problemen als deze niet op tijd verwijderd wordt.

Maar het verspreiden van andere malware is niet de enige reden waarom Tuniaf.com Pop-up bestaat. Het doet al deze kwaadaardige zaken en vraagt niet je toestemming om meldingen te tonen, maar om je online activiteit te controleren zodat het geld kan verdienen aan Malvertising, Betaal per view/betaal per klik advertenties, online scams en andere kwaadaardige marketingtechnieken.

Tuniaf.com Pop-up infectie signalen

Tonnen aan advertenties, ongepaste opvallende inhoud die getoond wordt op normale websites, pop-ups, omleidingen

  • Tragere computer en browser met verhoogde CPU prestaties
  • Niet reagerende, vastgelopen en crashende Mozilla, Chrome, Edge, Safari
  • Gehackte accounts, gelekte persoonlijke informatie, identiteit/creditkaartgegevens diefstal
  • Geblokkeerde websites, die voordien steeds toegankelijk waren
  • Gewijzigde startpagina en standard zoekmachine

Hoe raakte je opgescheept met het Tuniaf.com virus

De meest voorkomende reden waarop je opgescheept werd met het Tuniaf.com virus is dat je op een bepaald punt, per ongeluk of bewust, een programma installeerde met adware kwaliteiten. Dit kan gebeurd zijn toen je misleid werd door Shareware/freeware sites aanbiedingen, die je lokten om gratis bepaalde populaire software te krijgen, en je ondertussen extra onplezierige ‘verrassinkjes’ stuurden in de bundel, inclusief de POT die het Tuniaf virus veroorzaakt. Dit kan elke ongewenste toepassing geweest zijn zoals FireQuestions, QkSee, CouponRockstar. Van zodra deze kwaadaardige software je pc binnenglipte als een vooraf geselecteerd extra programma begon het met het genereren van allerlei promoties, advertenties en pop-ups (zoals Tuniaf.com) om de infectie te verslechteren.

Tuniaf.com kan echter ook opduiken en je vragen om zijn meldingen in te schakelen (en te starten met het downloaden van de kwaadaardige codes) als je systeem zuiver is. Per ongeluk klikken op een duistere site of een advertentie kan je omleiden naar de hoofdpagina van Tuniaf.com. Als je er niet op klikt en het venster onmiddellijk afsluit, zou alles in orde moeten zijn en zou je de melding niet opnieuw te zien mogen krijgen, indien dit niet gedaan wordt, verbind Tuniaf.com met de kwaadaardige servers en download het de nodige codes om de browser over te nemen en later op te duiken elke keer je op het internet surft.

Dit kan allemaal vermeden worden door gewoon een betrouwbaar antivirus/anti-malware product aan te schaffen, dat ongewenste pagina’s zoals Tuniaf.com die gemarkeerd staan als verdacht in hun databases blokkeert, waardoor het je computer niet kan beschadigen. Bovendien kan een basiskennis aan veilig surfen op het internet andere infecties in de toekomst vermijden mochten de beveiligingstools falen.

Hoe het Tuniaf.com virus verwijderen

Er zijn veel redenen achter de Tuniaf virusinfectie die niet gekend zijn. Zoals voordien vermeld, is het meestal het gevolg van een adware virus, dat geïnstalleerd wordt samen met tal van andere programma’s, daarom wordt het bijna onmogelijk om de oorzaak achter de Tuniaf meldingen te achterhalen. Tenzij je heel zeker weet welk programma (of mogelijk welke browser extensie) exact verantwoordelijk is voor het probleem, raden we je af om het virus handmatig te verwijderen aangezien je meer kwaad dan goed kan doen. Als je toch beslist om te proberen de kwaadaardige agent zelf uit te schakelen, kan je op het einde van het artikel een voorbeeld vinden van een gelijkaardige pop-up dreiging genaamd Yetill.com.

De meest efficiënte en minst technische vaardigheden/tijd vereisende optie is echter een automatische verwijdering met een anti-malware tool zoals Spyhunter of als dat niet werkt voor je Reimage. Beid spyware verwijderingsprogramma’s zijn de perfecte helpers als het aankomt op het detecteren van verdachte programma’s waarvan je niet weet of het virussen zijn of niet, alsook voor het opsporen van onzichtbare virtuele parasieten die stilletjes op de achtergrond werken zonder een teken van leven te geven. Alles wat je hoeft te doen is een scan uitvoeren met Spyhunter of Reimage en dit zal je systeem zuiveren zonder dat je iets opnieuw moet installeren.

Automatische tools Malware verwijderen

Download Spyhunter voor Malware ontdekking
(Win)

Opmerking: Spyhunter proef levert detectie van parasieten zoals Tuniaf Com Pop Up en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Download Combo Cleaner voor Malware ontdekking
(Mac)

Opmerking: Combo Cleaner proef levert detectie van parasieten zoals Tuniaf Com Pop Up en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar,

Bron: https://www.2-viruses.com/remove-tuniaf-com-pop-up

Removal guides in other languages

Tuniaf.com Pop-up (en) 
Pop-up do Tuniaf.com (pt) 
Tuniaf.com Pop-up (it) 
Tuniaf.com Pop-up (de)  Flag of Germany
Tuniaf.com Pop-up (dk) 
Tuniaf.com Pop-up (se) 
El Pop-up Tuniaf.com (es) 
Tuniaf.com ポップアップ (jp) 
Le pop-up Tuniaf.com (fr) 
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.