TV Wizard - Hoe Te Verwijderen?

-
 0
Type: Adware
 

De TV Wizard adware kan worden geïnstalleerd op computers zonder dat gebruikers daarvan op de hoogte zijn. Als u veel advertenties van deze soort te zien krijgt maar zich het installeren van iets gelijkaardigs niet herinnert, dan kan dit het geval zijn. TV Wizard werkt als een browser add-on die kan worden toegevoegd aan de meest populaire webbrowsers waaronder Google Chrome, Mozilla Firefox en Internet Explorer. Het wordt gelijst als een PUP (‘potentially unwanted program’ of potentieel ongewenst programma) door de meerdere kwaadaardige acties die het uitvoert. De makers van deze adware beweren dan wel dat het uw browserervaring zal verbeteren door u een kans te geven om gratis online TV te bekijken, maar dat is niet waar. In plaats daarvan, zal u een groot aantal willekeurige pop-up advertenties te zien krijgen in uw webbrowser. Het wordt niet aangeraden om op zo’n advertentie te klikken, want ze komen van derden. Als u dat toch doet, kan dat schade aanrichten aan uw computer. Daarenboven zal het uw persoonlijke informatie verzamelen, zoals browsergeschiedenis, zoekopdrachten, of zelfs uw IP- en e-mailadres. Deze informatie wordt dan overgeleverd naar derden, die hun advertenties aanpassen op basis van de gegevens om ze zo aantrekkelijker te maken. Bijna alle specialisten in cyberveiligheid zien deze adware als kwaadaardig en een programma dat u best niet op uw computer geïnstalleerd houdt.

De applicatie wordt gedistribueerd via gratis downloads en via z’n officiële website gettvwizard.com. Het ergste deel hieraan, is het feit dat het kan worden gebundeld met serieuze malware – zoals browserkapers. Wanneer u een bepaald gratis programma downloadt van een verdacht uitziende website en installeert, bestaat de kans dat TV Wizard mee geïnstalleerd zal worden. Wat u moet doen om dit te voorkomen, is het voorzichtig te werk gaan tijdens de installatie van zulke software. Sla nooit stappen over en zorg ervoor dat u steeds kiest voor een ‘custom’ of geavanceerde installatiemode. Lees alle algemene voorwaarden en sta niet toe dat additionele software wordt toegevoegd. Als het te laat is en uw computer is al geïnfecteerd door deze adware, dan raden we u aan om te scannen met een betrouwbaar anti-malware hulpmiddel als Spyhunter of malwarebytes. Het zal de bedreiging automatisch detecteren en verwijderen. Om dit manueel uit te voeren, volgt u gewoon onze stap-voor-stap handleiding voor het manueel elimineren van TV Wizard onderaan.

Hoe TV Wizard te verwijderen

Gebruik het Configuratiescherm om de hoofdcomponenten van TV Wizard te elimineren

 1. Ga naar het Configuratiescherm. Op Windows XP/Vista/7: kies Start -> Configuratiescherm -> Beheer programma’s. Op Windows 8: typ ‘Configuratiescherm’ in de zoekbalk. Het is mogelijk dat u moet bevestigen dat u de administrator bent van de computer in beide gevallen.2. Zoek voor TV Wizard en/of andere gerelateerde programma’s in de programmalijst. Het is aan te raden om sowieso ook volgende applicaties te verwijderen indien u die aantreft: Yontoo, WebCake en alles met een naam gerelateerd aan ‘savings’ of ‘coupon’. Het scannen van uw computer met anti-malware programma’s zoals Spyhunter of Stopzilla kan een goed idee geven van de applicaties die best van uw computer worden verwijderd.
 2. Sluit het Configuratiescherm.

Zich ontdoen van TV Wizard in Internet Explorer

 1. Klik op het moersleutel-icoon -> Beheer add-ons.
 2. Controleer uw toolbars en extensies. Verwijder alles wat gerelateerd lijkt aan TV Wizard en andere plug-ins die u niet kent als ze niet door Google, Microsoft, Yahoo, Oracle of Adobe werden gemaakt.
 3. Sluit de Instellingen.

Zich ontdoen van TV Wizard in Mozilla Firefox

 1. Typ ‘about:addons’ in het URL-veld.
 2. Ga door de lijst met extensies en add-ons. Verwijder alles wat gerelateerd lijkt aan TV Wizard en andere plug-ins die u niet kent als ze niet door Google, Microsoft, Yahoo, Oracle of Adobe werden gemaakt.
 3. U kunt Firefox ook optioneel herinstellen. Ga naar Firefox -> Help (Help in het menu voor OS X gebruikers) -> Informatie voor probleemoplossing. Reset dan Firefox.

Zich ontdoen van TV Wizard in Google Chrome

 1. Typ ‘chrome://extensions’ in het URL-veld.
 2. Neem een kijkje in de lijst met extensies en verwijder alles wat gerelateerd lijkt aan TV Wizard. Indien u niet zeker bent, kunt u extensies steeds tijdelijk uitschakelen.
 3. Herstart Chrome.

Optioneel kunt u ook naar ‘chrome://settings’ gaan en op ‘Geavanceerde opties’ klikken. Scrol dan naar de onderzijde van de opties en klik op ‘Reset browser instellingen’.

Automatische tools TV Wizard verwijderen

 
 
Note: Reimage is commercial program. . You can remove detected TV Wizard files, processes and registry entries automatically after you purchase a full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure       
 

Over de auteur

 
maart 10, 2015 17:46, maart 10, 2015 17:46
 
   
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *