TwistGrips - Hoe Te Verwijderen?

 

TwistGrips doet alsof het een handige gratis applicatie is, maar dat is niet de waarheid en u gelooft het dus best niet. Recente onderzoeken hebben aangetoond dat TwistGrips officieel moet worden gecategoriseerd als adware. Daarom houdt u het best niet geïnstalleerd op uw computer.

Als u recentelijk hebt opgemerkt dat uw computer is geïnfecteerd door deze malware maar geen idee heeft hoe het te elimineren, dan bent u op de juiste plek terechtgekomen. In dit artikel zullen we u voorzien van gedetailleerde instructies voor het zich ontdoen van TwistGrips op manuele en automatische wijze. Dus het is aan u welke methode u wil gebruiken.

Als u geen eerdere ervaring heeft in het verwijderen van virussen als TwistGrips, raden we u aan om het automatisch te doen. Op deze manier zal u veel tijd besparen. Het enige wat u moet doen is het downloaden van een betrouwbaar anti-malware programma zoals bijvoorbeeld Reimage, SpyHunter of Malwarebytes. Installeer het en voer een volledige systeemscan uit over van alle bestanden op uw harde schijf. Zo’n applicatie zal het virus automatisch detecteren en verwijderen. Als uw computer is geïnfecteerd door andere virussen, zal het ook deze detecteren en verwijderen.

Indien u de verwijdering liever manueel uitvoert, scrolt u naar onder. Onder dit artikel zal u een stap-voor-stap handleiding vinden voor het manueel verwijderen van TwistGrips. Probeer alle stappen correct uit te voeren en u zal in staat zijn om het virus zelf te elimineren.

Als u problemen ondervindt tijdens de verwijdering, kan u ons gerust om hulp vragen in de reageersectie onderaan. We zullen ons best doen om u de nodige assistentie te geven.

Over de TwistGrips adware

TwistGrips kan dan wel een handige applicatie lijken die uw browserervaring zal verbeteren, maar dit is niet de waarheid. Als uw computer is geïnfecteerd door deze adware, zal u verscheidene advertenties te zien krijgen in al uw webbrowsers tijdens het surfen op het internet. Deze advertenties kunnen worden weergegeven in allerlei vormen zoals pop-ups, pop-unders, banners en contextuele advertenties.

Meestal verschijnen advertenties van TwistGrips op e-commerce websites zoals eBay en Amazon. U zal aangeboden worden om bepaalde producten aan te kopen tegen een aantrekkelijke prijs. Laat u niet vangen door deze truc – meestal zijn de aanbiedingen nep. Ze proberen enkel om uw aandacht te winnen en u op deze advertenties te laten klikken. We raden dat niet aan.

Als u toch op zo’n advertentie weergegeven door TwistGrips klikt, zal u meteen worden omgeleid naar websites die mogelijks worden beheerd door cybercriminelen zoals hackers en oplichters. Op deze manier kan uw computer geïnfecteerd geraken door andere virussen of kan u opgelicht worden en geld verliezen indien u iets probeert aan te kopen via die websites.

Een ander ongewenst attribuut van TwistGrips is de verzameling van gegevens. Eens binnen, zal TwistGrips uw persoonlijke informatie verzamelen zoals browsergeschiedenis, zoekopdrachten, meest bezochte websites of zelfs uw IP- en e-mailadres. Ze passen hun advertenties aan op basis van de ingewonnen gegevens en maken ze zo relevanter en interessanter voor u. Hierdoor stijgt de kans dat u erop zal klikken. Dat is het hoofddoel van TwistGrips, want het wordt betaald voor elke klik op de advertenties.

Distributiemethoden van de TwistGrips adware

TwistGrips reist op dezelfde manier als de meeste andere adware van dit type – gebundeld met andere gratis software die kan worden gedownload van het internet. Als u bijvoorbeeld een kleine applicatie downloadt en installeert van een onbetrouwbare website, bestaat de kans dat TwistGrips mee gedownload zal worden zonder dat u daarover op de hoogte bent. Daarom moet u steeds aandacht besteden aan het installatieproces van gratis software en uw computer beveiligd houden met een anti-malware applicatie als Reimage, SpyHunter of StopZilla.Automatische tools TwistGrips verwijderen

 
 
Note: Reimage is commercial program. . You can remove detected TwistGrips files, processes and registry entries automatically after you purchase a full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Manuele verwijdering van TwistGrips advertenties

Hoe TwistGrips te verwijderen, gebruik makend van het Configuratiescherm

Vele kapers en adware zoals TwistGrips installeren enkele van hun componenten en additionele software als normale Windows-programma’s. Dit gedeelte van de malware kan verwijderd worden uit het Configuratiescherm. Om dit te doen, volgt u volgende stappen.
 • Start -> Configuratiescherm (oudere Windows) of druk op de Windows-knop -> Zoek en enter Configuratiescherm (Windows 8);
  Control panel
 • Kies Verwijder Programma;
  Programs and features
 • Blader door de lijst en verwijder zaken gerelateerd aan TwistGrips .
  Remove toolbars
 • Klik op de Verwijder knop.
  Uninstall
 • In veel gevallen is een anti-malware programma beter in het detecteren van gerelateerde parasieten, dus we raden u aan Reimage of Spyhunter te installeren om zo andere programma’s die mogelijks onderdeel zijn van een infectie, te elimineren.
  Scan with spyhunter

Deze methode zal sommige browser plug-ins niet verwijderen, ga daarom door naar het volgende deel van de handleiding.

Verwijder TwistGrips van uw browsers

  Top Verwijder kwaadaardige extensies van Internet Explorer

 • klik op het Gereedschap icoon -> Beheer Add-ons.
  Add-on
 • Ga door de Werkbalken en extensies. Verwijder alles gerelateerd aan TwistGrips en items die u niet kent en niet gemaakt werden door Google, Microsoft, Yahoo, Oracle of Adobe.
  Disable add-ons
 • Sluit de Opties.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan TwistGrips, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op het Gereedschap icoon -> Internet Opties.
  Internet options
 • Kies voor de Geavanceerd tab en klik op de Reset knop.
  Reset settings
 • Selecteer het Verwijder persoonlijke instellingenvakje en klik op de Reset knop.
  Reset approve
 • Klik op de Sluit knop in het bevestigingsscherm, sluit dan de browser.
  Reset

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

  Top TwistGrips verwijderen van Chrome

 • Klik op de menu-knop in de rechter-bovenhoek van het Google Chrome scherm. Selecteer “Instellingen”.
  Open settings
 • Klik op “Extensies” in de linker menubar.
 • Ga door de extensielijst en verwijder de programma’s die u niet nodig hebt, vooral deze die gelijkaardig lijken aan TwistGrips. Klik op het icoon met de prullenbak naast TwistGrips of andere add-ons die u wil verwijderen.
  Remove extensions
 • Klik op de “Verwijder” knop in het bevestigingsscherm.
  Remove approve
 • Indien onzeker, kan u ze tijdelijk uitschakelen.
  Disable extension
 • Herstart Chrome.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan TwistGrips, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop van Chrome (drie horizontale lijnen) en selecteer Instellingen.
  Open settings
 • Scrol naar het einde van de pagina en klik op de Reset instellingen knop.
  Reset settings
 • Klik op de Reset knop in het bevestigingsscherm.
  Reset approve

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

  Top TwistGrips verwijderen van Firefox

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla scherm en selecteer het “Add-ons” icoon (of druk op Ctrl+Shift+A op uw toetsenbord).
  Select add-on
 • Ga door de lijst met Extensies en Add-ons, verwijder alles gerelateerd aan TwistGrips of zaken die u niet herkent. Als u de extensie niet kent en het is niet gemaakt door Mozilla, Google, Microsoft, Oracle of Adobe, dan hebt u het waarschijnlijk niet nodig.
  Remove add-on

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt in verband met TwistGrips, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla Firefox scherm. Klik op de Help knop.
  Help button
 • Kies voor Probleemoplossingsinformatie in het Help menu.
  Troubleshooting
 • Klik op de Reset Firefox knop.
  Refresh firefox
 • Klik op de Reset Firefox knop in het bevestigingsscherm. Mozilla Firefox zal sluiten en de instellingen opnieuw instellen.
  Refresh firefox approve

Als u de browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

Hoe TwistGrips verwijderen uit Microsoft Edge:  Top


Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 1)

 • Open Microsoft Edge en klik op de Meer acties knop (drie puntjes in de rechter bovenhoek van het scherm), kies dan Instellingen.
  Open settings
 • In het Instellingen venster, klik op de Kies wat te wissen knop.
  Choose clear
 • Selecteer alles wat je wil verwijderen en klik op Wissen.
  Clear browsing data
 • Rechterklik op Start en kies Taakbeheer.
  Open task manager
 • Op de Proces tab rechterklik op Microsoft Edge en selecteer Ga naar details.
  Go to details
 • In de Details zoek je naar waarden genaamd Microsoft Edge, rechterklik op elk van hen en selecteer dan Taak beëindigen om deze waarden te stoppen.
  End Edge task
Als de eerste methode niet werkt voor je, volg dan de stappen van de geavanceerde methode hieronder. Zorg ervoor dat je een back-up van je data maakt voor je deze stappen voltooid. Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 2)
 • Navigeer naar de volgende map: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe Selecteer alle waarden in deze map, rechterklik en selecteer Verwijderen.
  Delete files
 • Klik op de start knop en type “Windows power”. Rechterklik op de Windows PowerShell waarde en kies Uitvoeren als beheerder.
  Open powershell
 • Als Beheerder: Windows PowerShell venster verschijnt op je scherm, plak deze regel na PS: cd C:\WINDOWS\system32 en druk op Enter: Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml" -Verbose}
  Run command
Eens je deze stappen voltooid hebt, zou TwistGrips van je Microsoft Edge browser verwijdert moeten zijn.

  Top TwistGrips verwijderen van Safari (Mac OS X)

 • Klik op het Safari menu.
 • Kies Voorkeuren.
  Open preferences
 • Klik op de Extensies Tab.
 • Klik op de Verwijder knop bij TwistGrips. Verwijder ook alle andere onbekende of verdacht uitziende zaken. Als u niet zeker bent of u de extensie nodig heeft of niet, kan u gewoonweg het Schakel in vakje deselecteren om de extensie tijdelijk uit te schakelen.
  Extensions
 • Herstart Safari.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt in verband met TwistGrips, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op het Safari menu in de linker-boven hoek van het scherm. Selecteer Reset Safari.
  Choose reset
 • Selecteer welke opties u opnieuw wil instellen (meestal worden ze standaard allemaal voor u geselecteerd) en klik op de Reset knop.
  Reset

Als u uw browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

Verwijdering handleiding TwistGrips

 
Processen:
       
 

Over de auteur

 
september 11, 2015 09:46, september 11, 2015 09:46
 
   
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *