Ukash Virus - Hoe te verwijderen

Ukash Virus

Het Ukash Virus behoort tot de groep van agressieve ransomware oplichtingen die gebruikt worden om uw geld uit uw zak te kloppen. Het is een erg overtuigend virus omdat het gebruik maakt van meldingen die op de waarschuwingen van officiële instanties zoals de lokale politie lijken. Het vergrendelt uw computer volledig en het enige dat u kunt doen is de getoonde waarschuwing bekijken. Er wordt geadviseerd een boete te betalen om uw computer te ontgrendelen. Uiteraard is dit een oplichting en proberen ze alleen uw geld te stelen. Bovendien zal het betalen van de boete niets aan de status van uw computer veranderen. De getoonde meldingen lijken erg vaak veel op elkaar en slechts enkele details zijn uniek.

Deze ransomware wordt het Ukash Virus genoemd omdat deze betaalmethode vaak wordt gehanteerd. De boetes moeten betaald worden met een pre-paidsysteem genaamd Ukash. Geen enkele officiële instantie int op deze manier boetes en daaraan kunt u al zien dat dit niet een echte waarschuwing is maar een virus gebruikt door cybercriminelen. Let wel op dat het betalingssysteem van Ukash legitiem is in de meeste Europese landen, Canada en Australië en dat die organisatie niet achter de virussen zit. Vanaf 2013 heeft het virus ook Zuid-Amerikaanse doelen uitgezocht, met recente aanvallen in Bolivia en Argentinië.

Normaal gesproken wordt het Ukash Virus geïnstalleerd via een besmette website of door het tonen van schadelijke advertenties. In de meeste gevallen zijn de eigenaren van de websites niet op de hoogte van malware op hun site. De risico’s worden vergroot wanneer u kwetsbare versies van Java of Flash gebruikt. Daarom is het onmogelijk om te vertellen welke sites veilig zijn of een gevaar opleveren zonder door anti-virusbescherming. Daarnaast wordt het Ukash Virus vaak geïnstalleerd via netwerkwormen, torrent downloads of spam e-mails.

Het grootste probleem is dat het Ukash Virus in verschillende versies verschijnt en er is niet één standaardmanier die succesvol is om alle gevallen te verwijderen.

Speciale Verwijderingsinstructies voor het Ukash Virus

Als u toegang heeft tot een ander account op de besmette PC, gebruik dat account dan om een scan uit te voeren met een anti-spywareprogramma zoals spyhunter. Dit is verreweg de eenvoudigste manier om deze besmetting te verwijderen. Systeemherstel kan ook een mogelijkheid zijn. U kunt dit echter vaak niet uitvoeren en daarom kunt u één van de volgende strategieën proberen. Volg de volgende stappen op om te bepalen welke versie voor u werkt.

Start de computer opnieuw op; toets F8; kies één van de Veilige Modi in de volgende volgorde: Veilige Modus, Veilige Modus met Netwerkmogelijkheden, Veilige Modus met Opdrachtprompt. Afhankelijk van de uitkomst volgt u de volgende stappen op.

De versies die opstarten in Veilige Modus of Veilige Modus met Netwerkmogelijkheden toestaan (Malex / Reveton )

 1. Start de computer opnieuw op en toets F8 tijdens het opstarten;
 2. Kies Veilige Modus of Veilige Modus met Netwerkmogelijkheden;
 3. Start MSConfig;
 4. Schakel de opstartitems rundll32 vanuit Application Dat uit. Dit zijn de meestvoorkomende locaties van het Ukash Virus maar anderen kunnen ook gebruikt worden;
 5. Start uw computer nogmaals opnieuw op;
 6. Voer een scan uit met https://www.2-viruses.com/downloads/spyhunter-i.exe om de Ukash virusbestanden op te sporen en te verwijderen;

Hier volgt een video voor het verwijderen van dit soort ransomware:

De versies die opstarten in Veilige Modus met Opdrachtprompt toestaan

Gimemo en Epubb Trojaanse virussen zijn de oorzaak van deze versie van het Ukash Virus. Dit is tevens de lastigste versie om te verwijderen.

 1. Start uw computer op in Veilige Modus met Opdrachtprompt;
 2. Start Regedit;
 3. Zoek voor alle WinLogon items. Schrijf de bestanden op die niet leeg zijn of naar Explorer.exe verwijzen. Verander de verwijzingen naar Explorer.exe;
 4. Zoek in de register voor de Ukash Virusbestanden en verwijder de registersleutels die naar deze bestanden verwijzen;
 5. Probeer opnieuw op te starten en een scan met Spyhunter uit te voeren;
 6. Als dit mislukt, probeer een systeemherstel uit te voeren vanuit Veilige Modus met Opdrachtprompt (rstrui.exe).

Als het Ukash Virus alle Veilige Modi uitschakelt

Sommige versies van het Ukash Virus schakelt alle Veilige Modi uit, maar ze geven u een korte periode de kans om een anti-malwareprogramma uit te voeren. Doe het volgende:

 1. Start normaal op;
 2. Ga naar Start-> Uitvoeren;
 3. Typ: http://2-viruses.com/downloads/spyhunter-i.exe. Als de malware laadt, toets Alt+Tab en ga door met het invoeren van de koppeling. Toets Enter aan het eind;
 4. Druk nogmaals Alt+Tab en dan een aantal keren R. Het proces van het Ukash Virus moet nu uitgeschakeld zijn.

Hier volgt een video die deze methode uitlegt:

Hitman Pro USB disk

Uw laatste kans is uw PC scannen met een opstart USB of DVD disk. Deze kunnen alle versies van het Ukash Virus verwijderen maar werken niet als de harde schrijf gecodeerd is.

Voor deze methode raden wij de Hitman Pro Kickstarter USB aan.

 1. Download Hitman Pro op de besmette PC;
 2. Start Hitman en creëer de Kickstarter USB (optie op het beginscherm);
 3. Als de USB klaar is, start de besmette computer opnieuw op met de USB aangesloten en toets DEL;
 4. Kies USB als primaire opstartapparaat;
 5. Start opnieuw op;
 6. Start Hitman Pro en dan https://www.2-viruses.com/downloads/spyhunter-i.exe. Deze programma’s kunnen de malware opsporen en van uw PC verwijderen.

Automatische tools Malware verwijderen

Download Spyhunter voor Malware ontdekking
(Win)

Opmerking: Spyhunter proef levert detectie van parasieten zoals Ukash Virus en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Download Combo Cleaner voor Malware ontdekking
(Mac)

Opmerking: Combo Cleaner proef levert detectie van parasieten zoals Ukash Virus en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar,

Bron: https://www.2-viruses.com/remove-ukash-virus

Removal guides in other languages

Ukash Trojaner (de)  Flag of Germany
Ukash Virus (en) 
Le virus Ukash (fr) 
Virus Ukash (es) 
Ukash Vírus (pt) 
Ukash Virus (it) 
Ukash virusas (lt) 
Ukash Virus (se) 
Ukash Virus (dk) 
Ukash ウイルス (jp) 
Ukash Virus (kr)  Flag of South Korea

2 responses to “Ukash Virus

  1. Leon: In mijn ervaring heeft Spyhunter groter dan MBAM database. Het biedt nauwkeurige plaats voor parasieten wordt gevonden, zodat u kunt ze handmatig verwijderen vrij gemakkelijk. Ik adviseer Spyhunter omdat het heeft prachtige proces moordenaar (mbam hoeft niet het in installateur) en grote database. Eigen minnen op die database is: het schadelijke sporen attributen aan verschillende (oudere versies van de soortgelijke parasieten) malware, dat is de reden waarom de graaf detectie is groot.
   In my experience Spyhunter has bigger database than MBAM. It provides exact place for parasites it finds, so you can delete them manually rather easily. I recommend Spyhunter because it has superb process killer (mbam does not have it in installer) and big database. That database has its own minuses : it attributes malicious traces to different (older versions of the similar parasites) malware, that is why its detection count is large.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.