Video DownloadHelper - Hoe te verwijderen

Video DownloadHelper

Video DownloadHelper is een kwaadaardig programma, geclassificeerd als adware. Het werkt als een browser add-on en kan worden toegevoegd aan de meest populaire webbrowsers waaronder Google Chrome, Internet Explorer en Mozilla Firefox. He is officieel geen virus, maar veel gebruikers denken toch dat het er één is want ze kunnen zich de installatie ervan niet herinneren. Dat komt doordat Video DownloadHelper wordt gebundeld met gratis software. Het programma helpt gebruikers om video’s aan hoge kwaliteit te downloaden van het internet. Ook promoot het een gelijkaardig programma, genaamd CouponsHelper. Beide applicaties kunnen worden gevonden op de website downloadhelper.net. Het kan dan wel handig zijn op bepaalde momenten, want het staat het gratis downloaden van video’s via het internet toe, maar het programma wordt snel vervelend. Als we rekening houden met het feit dat dit hulpmiddel wordt verspreid met behulp van verdachte methodes, dan kan het worden gelijst als een PUP (“potentially unwanted program” of potentieel ongewenst programma).

Om deze applicatie te vermijden, moet u meer aandacht hechten aan de installatie van gratis software. Wanneer u iets gratis downloadt en installeert via het internet, dan kiest u best steeds voor een ‘custom’ of geavanceerde installatiemode en slaat u geen stappen over. Het wordt ook aangeraden dat u alle algemene voorwaarden leest als u deze adware niet mee wil installeren. Indien het al te laat is en uw computer is geïnfecteerd, dan moet u zich ontdoen van Video DownloadHelper. Om dit te doen, kan u een betrouwbaar anti-malware programma gebruiken zoals Spyhunter of malwarebytes. Het zal de bedreiging automatisch detecteren en verwijderen. Als u dit liever manueel uitvoert, kan u onze handleiding volgen onderaan.

Gebruik het Configuratiescherm om de hoofdcomponenten van Video DownloadHelper te elimineren

 1. Ga naar het Configuratiescherm. Op Windows XP/Vista/7: kies Start -> Configuratiescherm -> Beheer programma’s. Op Windows 8: typ ‘Configuratiescherm’ in de zoekbalk. Het is mogelijk dat u moet bevestigen dat u de administrator bent van de computer in beide gevallen.2. Zoek voor Video DownloadHelper en/of andere gerelateerde programma’s in de programmalijst. Het is aan te raden om sowieso ook volgende applicaties te verwijderen indien u die aantreft: Yontoo, WebCake en alles met een naam gerelateerd aan ‘savings’ of ‘coupon’. Het scannen van uw computer met anti-malware programma’s zoals Spyhunter of Stopzilla kan een goed idee geven van de applicaties die best van uw computer worden verwijderd.
 2. Sluit het Configuratiescherm.

Zich ontdoen van Video DownloadHelper in Internet Explorer

 1. Klik op het moersleutel-icoon -> Beheer add-ons.
 2. Controleer uw toolbars en extensies. Verwijder alles wat gerelateerd lijkt aan Video DownloadHelper en andere plug-ins die u niet kent als ze niet door Google, Microsoft, Yahoo, Oracle of Adobe werden gemaakt.
 3. Sluit de Instellingen.

Zich ontdoen van Video DownloadHelper in Mozilla Firefox

 1. Typ ‘about:addons’ in het URL-veld.
 2. Ga door de lijst met extensies en add-ons. Verwijder alles wat gerelateerd lijkt aan Video DownloadHelper en andere plug-ins die u niet kent als ze niet door Google, Microsoft, Yahoo, Oracle of Adobe werden gemaakt.
 3. U kunt Firefox ook optioneel herinstellen. Ga naar Firefox -> Help (Help in het menu voor OS X gebruikers) -> Informatie voor probleemoplossing. Reset dan Firefox.

Zich ontdoen van Video DownloadHelper in Google Chrome

 1. Typ ‘chrome://extensions’ in het URL-veld.
 2. Neem een kijkje in de lijst met extensies en verwijder alles wat gerelateerd lijkt aan Video DownloadHelper. Indien u niet zeker bent, kunt u extensies steeds tijdelijk uitschakelen.
 3. Herstart Chrome.

Optioneel kunt u ook naar ‘chrome://settings’ gaan en op ‘Geavanceerde opties’ klikken. Scrol dan naar de onderzijde van de opties en klik op ‘Reset browser instellingen’.

Automatische tools Malware verwijderen

Download Spyhunter voor Malware ontdekking
(Win)

Opmerking: Spyhunter proef levert detectie van parasieten zoals Video Downloadhelper en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Download Combo Cleaner voor Malware ontdekking
(Mac)

Opmerking: Combo Cleaner proef levert detectie van parasieten zoals Video Downloadhelper en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar,

Bron: https://www.2-viruses.com/remove-video-downloadhelper

Removal guides in other languages

Video DownloadHelper (en) 
Video DownloadHelper (dk) 
Video DownloadHelper (es) 
Video DownloadHelper (it) 
Video DownloadHelper (se) 
Video DownloadHelper (pt) 
Video DownloadHelper (de)  Flag of Germany
Video DownloadHelper (jp) 
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.