“Virus Alert from Microsoft” tech scam - Hoe te verwijderen

De “Virus Alert from Microsoft” technische ondersteuning scam is weer maar eens een andere waarschuwing die beweert te komen van gecertificeerde Microsoft technici. Het bericht vergrendelt browsers en laat het lijken alsof het volledige besturingssysteem geblokkeerd werd. Dit is echter een truc die gebruikt wordt door vele scareware berichten zoals “Internet Security Alert! Code: 055BCCAC9FEC”. De “Virus Alert from Microsoft” nep melding verklaart dat je computer misschien vergrendelt werd vanwege een aantal redenen: een illegale registratiesleutel of het gebruik van gepirateerde software. Naast deze vage omschrijvingen, kan de zogezegd vergrendelde computer ook virussen versturen over het internet, gehackt zijn of een niet gespecificeerde locatie gebruiken.

De nep “Virus Alert from Microsoft” melding wil gebruikers hun geld en persoonlijke informatie stelen

Om computers te ontgrendelen, spoort de “Virus Alert from Microsoft” scam mensen aan om de Microsoft beveiliging hulplijn: 1-844-808-7462 te bellen. Er wordt belooft dat de toegang tot besturingssystemen zal worden herstelt zodra dit nummer gecontacteerd wordt. Ondanks het feit dat je hoopt te zullen spreken met Microsoft specialisten, zal je verbonden worden met professionele cybercriminelen, net zoals bij berichten zoals “Windows Firewall Warning Alert“. Als mensen hun computers willen ontgrendelen, moeten ze hiervoor geld betalen, enkel dan zullen de criminelen hen voorzien van de registratiesleutel.

Virus alert from Microsoft scam

Gelijkaardige misleidende praktijken doen reeds een tijdje de ronde. Ernstige ordehandhavingsinstanties hebben gebruikers gewaarschuwd voor deze nep meldingen en hun sluwe ontwerpers, maar mensen trappen nog steeds in de val van technische ondersteuning scams zoals de “Unauthorized Access Detected” pop-up. De “Virus Alert from Microsoft” scam vertelt mensen dat ze het gratis nummer moeten bellen voor hulp, maar in werkelijkheid worden deze problemen veroorzaakt door de scammers zelf. Sommige rogue tech waarschuwingen hebben ook audio berichten, die mensen angst aanjagen en hen aansporen de rogue technici te contacteren.

De ontwerpers van de “Virus Alert from Microsoft” scam kunnen mensen ook om persoonlijke informatie vragen, meer bepaald hun bankrekening en wachtwoorden. Hoewel ordehandhavingsinstanties proberen om zware boetes op te leggen en scammers een halt toe te roepen, worden er dagelijks nieuwe technische ondersteuning scams gedetecteerd (Pass it on: tech support scams). Terwijl de meeste online surfers reeds immuun zijn voor deze misleidende technieken, zijn er nog steeds andere die in de val lopen.

De cybercriminelen die verantwoordelijk zijn voor de “Virus Alert from Microsoft” nep melding, kunnen mensen aanraden om een soort van anti-malware tool of systeem optimaliseerder te kopen. Verspil geen geld aan nutteloze software die je besturingssysteem niet zal beschermen. Langs de andere kant, hackers kunnen ook geïnteresseerd in het toegang krijgen vanop afstand tot je computer (Beware tech-support scammers asking to remotely fix your PC). De misdadigers zullen beweren dat als ze toegang krijgen tot je systeem, ze in staat zullen zijn de problemen sneller op te lossen. Ook voor deze service kunnen ze je aanrekenen.

Het mag duidelijk zijn dat, de “Virus Alert from Microsoft” tech scam ook kwaadaardige infecties kan verspreiden. Nadat je op het bericht klikt, is het mogelijk dat je computer gecompromitteerd wordt met spyware, adware, een Trojaan of ransomware. Als deze nep waarschuwing opduikt op je bureaublad, doe dan alles wat mogelijk is om eraan te ontsnappen. Aangezien je browser vergrendelt zal zijn, moet je het Windows Taakbeheer openen en het browser proces uitschakelen.

Waarom verschijnt deze “Virus Alert from Microsoft” scam pop-up op mijn scherm?

Het “Virus Alert from Microsoft” nep bericht kan op je scherm verschijnen tijdens het surfen omdat je rogue domeinen bezoekt. Als je de gewoonte hebt om domeinen te verkennen die illegale of verdachte services leveren, zal je rogue advertenties te zien krijgen. Een deel van deze online inhoud kan gegenereerd zijn door hackers, die hopen profijt te halen uit scareware praktijken.

Contacteer de criminelen achter dit bericht niet. Als je dit toch doet, hang dan op van zodra ze verzoeken of subtiele dreigingen beginnen te uiten. Langs de andere kant, kunnen nep technische ondersteuning scams ook een teken zijn van een adware infectie. Dit betekent dat je besturingssysteem inderdaad geïnfecteerd is met malware, maar het “Virus Alert from Microsoft” bericht zal dit probleem niet oplossen. Als je denkt dat dit misschien het geval is, raden we je aan je computer te scannen op virussen met betrouwbare software. Beveiligingsonderzoekers hebben Reimage en Spyhunter omschreven als enkele van de beste strijders tegen malware. Deze programma’s zullen er, zonder twijfel, voor zorgen dat je apparaat volledig malware vrij zal zijn.

Hoe “Virus Alert from Microsoft” tech scam te verwijderen, gebruik makend van het Configuratiescherm

Vele kapers en adware zoals “Virus Alert from Microsoft” tech scam installeren enkele van hun componenten en additionele software als normale Windows-programma’s. Dit gedeelte van de malware kan verwijderd worden uit het Configuratiescherm. Om dit te doen, volgt u volgende stappen.
 • Start -> Configuratiescherm (oudere Windows) of druk op de Windows-knop -> Zoek en enter Configuratiescherm (Windows 8);
  Control panel
 • Kies Verwijder Programma;
  Programs and features
 • Blader door de lijst en verwijder zaken gerelateerd aan “Virus Alert from Microsoft” tech scam .
  Remove toolbars
 • Klik op de Verwijder knop.
  Uninstall
 • In veel gevallen is een anti-malware programma beter in het detecteren van gerelateerde parasieten, dus we raden u aan Spyhunter te installeren om zo andere programma’s die mogelijks onderdeel zijn van een infectie, te elimineren.
  Scan with spyhunter

Deze methode zal sommige browser plug-ins niet verwijderen, ga daarom door naar het volgende deel van de handleiding.

Verwijder “Virus Alert from Microsoft” tech scam van uw browsers

Automatische tools Malware verwijderen

Download Spyhunter voor Malware ontdekking
(Win)

Opmerking: Spyhunter proef levert detectie van parasieten zoals Virus Alert From Microsoft Tech Scam en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Download Combo Cleaner voor Malware ontdekking
(Mac)

Opmerking: Combo Cleaner proef levert detectie van parasieten zoals Virus Alert From Microsoft Tech Scam en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar,

Bron: https://www.2-viruses.com/remove-virus-alert-from-microsoft-tech-scam

Removal guides in other languages

“Virus Alert from Microsoft” tech scam (en) 
Estafa técnica “Virus Alert from Microsoft” (es) 
L'arnaque technique "Virus Alert from Microsoft" (fr) 
“Virus Alert from Microsoft” bedrägeri (se) 
“Virus Alert from Microsoft” tech scam (dk) 
“Virus Alert from Microsoft” テクニカル詐欺 (jp) 
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.