VisualBee - Hoe te verwijderen

VisualBee

VisualBee staat ook bekend als VB Toolbar en het is een toepassing van Visual Software Systems Ltd. Het is een Microsoft PowerPoint extensie dat de software en een elektronische service via visualbee.com aanbiedt die u instaat stelt om bij Microsoft PowerPoint presentaties of andere dia’s met één druk op de knop lay-outs, thema’s, afbeeldingen en meer toe te voegen. De werkbalk zelf is gratis maar tijdens de installatie kunt u extra functies erbij krijgen die u helemaal niet wenst. Een van deze functies is de wijziging van uw standaardzoekmachine naar eentje die door de werkbalk wordt gepromoot zoals visualbee.delta-search.com. Uw startpagina zal ook worden gewijzigd. Andere wijzigingen zijn onder andere de instellingen van de “Pagina niet gevonden” functie, andere zoekgerelateerde diensten en de mogelijkheid om rapportages te versturen. Wanneer VisualBee eenmaal geïnstalleerd is zullen er gegevens naar Conduit Ltd gestuurd worden. Deze informatie zal gebruikt worden voor marketingdoeleinden in de toekomst.

Men kan VisualBee downloaden van de officiële website maar vaak wordt het samen met andere gratis programma’s zoals games geïnstalleerd. Het is een veel voorkomende manier om adware en browserkapers te verspreiden door ze te bundelen met handige programma’s. Wanneer een computergebruiker een automatische installatie kiest of niet goed oplet tijdens de stappen van het installatieproces, zullen er standaard zulke programma’s toegevoegd worden. De enige manier om programma’s zoals VisualBee te vermijden is goed op te letten tijdens de installatie en alleen de juiste vinkjes aan te zetten.

Wanneer uw computer lijdt onder vele omleidingen naar visualbee.delta-search.com en steeds weer berichten pop-ups en gesponsorde links in uw zoekresultaten toont, dan komt dit door de werkbalk van VisualBee. Let op dat het verwijderen van deze software het probleem niet elimineert. Ondanks dat VisualBee zelf geen virus is, wordt het ten zeerste aangeraden het te verwijderen zodra u het tegenkomt, niet alleen omdat het nogal wat ongemakken veroorzaakt, maar vooral omdat het de kans vergroot dat uw computer besmet raakt met malware en Trojaanse virussen.  De gepromote websites worden niet alleen in pop-ups getoond, maar uw zoekresultaten worden ook met deze links vervuild en sommigen daarvan kunnen schadelijk zijn. Door op zo’n schadelijke link te klikken kunt u naar een website geleid worden die virussen bevat.

VisualBee of VB Toolbar Verwijderingsinstructies:

  1. Scan uw computer met een anti-malwareprogramma dat adware en browserkapers verwijderd. Wij raden aan om Spyhunter te gebruiken.
  2. Ga naar Configuratiescherm → Programma’s Toevoegen/Verwijderen. Controleer of er onbekende toepassingen zijn met VisualBee, VB, Delta of Conduit in hun naam. Als u één van dezen ziet, verwijder die dan. We raden bovendien aan om toepassingen die op dezelfde dag geïnstalleerd zijn te verwijderen.
  3. Verwijder de werkbalk uit al uw internetbrowsers:
    • Voor Internet Explorer: Ga naar “Extra” (of het tandwiel pictogram bij Internet Explorer 9), -> “Invoegtoepassingen beheren”. Zoek voor VisualBee, VB, Delta of Conduit en schakel ze uit.
    • Voor Google Chrome: Klik op het pictogram met drie horizontale lijnen rechtsboven in het scherm. Ga naar “Instellingen”-> “Extensies”. Als u een extensie ziet van VisualBee, VB, Delta of Conduit, klik dan op het prullenbak pictogram er naast.
    • Voor Mozilla Firefox: Ga naar “Extra” -> “Add-ons” -> “Extensies”. Als u een extensie ziet van VisualBee, VB, Delta of Conduit, schakel hem dan uit.
  4. Controleer uw startpagina en standaardzoekmachine en kijk of deze gewijzigd zijn. Wanneer u een onbekend webadres ziet, vervang deze dan met uw eigen website of google.com.

Als u vragen heeft of moeilijkheden ervaart tijdens het verwijderden van VisualBee, plaats dan een bericht.

Automatische tools Malware verwijderen

Download Spyhunter voor Malware ontdekking
(Win)

Opmerking: Spyhunter proef levert detectie van parasieten zoals Visualbee en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Download Combo Cleaner voor Malware ontdekking
(Mac)

Opmerking: Combo Cleaner proef levert detectie van parasieten zoals Visualbee en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar,

Bron: https://www.2-viruses.com/remove-visualbee

Removal guides in other languages

VisualBee (en) 
VisualBee (fr) 
VisualBee (es) 
VisualBee (pt) 
VisualBee (lt) 
VisualBee (it) 
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.