Wajam - Hoe te verwijderen

Het Wajam adware virus is eerder een griezelige browser extensie die de posts van je vrienden verwerkt in de zoekopdrachten die je uitvoert via de browser van je voorkeur. Deze infectie is vooral actief in Spanje, Brazilië, de Verenigde Staten van Amerika, India en Australië, wat betekent dat mensen van meerdere continenten in staat zouden moeten zijn dit ongemak te herkennen.

Als je in Spanje woont, nodigen we je graag uit om de Spaanse versie van dit artikel te lezen. Om wat verbanden te leggen, moeten we de Wajam malware vergelijken met advertentie tonende nachtmerries zoals de Muvlifx en Jungle Arcade adware parasites. Deze potentieel ongewenste toepassing (POT) laat niet toe dat mensen het handmatig installeren door “Wacht tot het geïnstalleerd is” te tonen.


Wajam ads

Waarom is de Wajam adware gevaarlijk

Als je in Spanje woont, nodigen we je graag uit om de Spaanse versie van dit artikel te lezen. Om wat verbanden te leggen, moeten we de Wajam malware vergelijken met advertentie tonende nachtmerries zoals de Muvlifx en Jungle Arcade adware parasieten. Deze potentieel ongewenste toepassing (POT) laat niet toe dat mensen het handmatig installeren door “Wacht tot het geïnstalleerd is” te tonen.

Zelfs toonaangevende beveiligingsonderzoekers hebben er duidelijk op gedrukt dat het Wajam virus, waarvan beweerd wordt dat het een sociale zoek browser add-on is, . Specialisten drukken erop dat er een verdachte code in de browser sessies raakte; het resultaat hiervan is dat mensen blootgesteld worden aan inhoud die malvertising strategieën nastreeft. Hoewel deze advertentie service ligitieme en volledig veilige advertenties kan presenteren, zullen deze vergezeld worden van dubbel zoveel geïnfecteerd materiaal.

Volgens de MyWOT website, hebben meerdere mensen negatieve feedback over deze service gegeven. Lees verwikkeld is in cybermisdaaddeze commentaren maar eens goed:

 • Installeert ongewenste programma’s en software zonder je toestemming zoals adware, welke soms moeilijk te verwijderen en vervelend is. Deze site installeert browser add-ons die niets anders dan advertenties bevatten.
 • Vermijd deze site en download er NIETS!
 • Deze browser hijacker probeert om werkbalken en onnodige zaken te installeren op je computer, gekend als bloatware. Niet aanbevolen.
 • Er is adware gebundeld met software.
 • Infecteert je systeem inclusief het register, bijna onmogelijk te verwijderen, installeert zichzelf zonder toestemming, herinstalleert zichzelf zonder toestemming. Het is bloatware, malware, adware etc.
 • Geïnstalleerd zonder toestemming, weer maar eens een andere data mining op.

Hoe kan Wajam je computer infecteren

Nadat je deze evaluaties las, zou je denken aan het gebruiken van een agressieve tactiek om deze infectie zo snel mogelijk te verwijderen. Om onze argumenten nog verder te ondersteunen, presenteren we je een scan welke duidelijk aantoont dat Wajam_setup.exe overduidelijk een kwaadaardig programma is. Dit zijn de resultaten die vele antivirus toepassingen toonden na het onderzoeken van deze misleidende: AdInject.Wajam, Adware.Searcher.2467, Win32/Wajam.D, PUP.Optional.Wajam, Artemis!DB96605BAAEE, Trojan.Win32.Obfuscate.ctkvqm.

Wajam is een browser extension die beschouwd wordt als een potentieel ongewenste toepassing vanwege zijn relaties met omleidingen en andere ongewenste activiteiten op je browser. De toepassing wordt voorgesteld als een sociale zoekmachine en het is mogelijk het te downloaden omdat het een officiële website heeft – wajam.com. Recentelijk werd er echter opgemerkt dat Wajam geïnstalleerd werd op computers zonder zelfs hiervoor toestemming te vragen aan de gebruiker, meestal samen met andere software die gebruikers zelf downloaden vanop het internet.

Het komt in een bundel met gratis muziek of videospelers, PDF-makers, download managers en gelijkaardige toepassingen. Sommige van de programma’s waarvan geweten is dat ze Wajam bevatten zijn 1ClickDownload, FBPhotoZoom, Superfish, en Yontoo. Als je recentelijk een van deze installeerde, is het geen verrassing dat je ook het Wajam virus op je systeem aantreft.

Het programma wordt gepresenteerd als een sociale zoekmachine, welke je zal toelaten aanbevelingen van je vrienden te zien door het gebruiken van sociale netwerken, zoals Facebook of Twitter. Het is compatibel met de Internet Explorer, Mozilla Firefox, en Google Chrome browsers. Ondanks het feit dat het stelt in staat te zijn je zoekopdrachten sociaal te maken, is het niet zo betrouwbaar en veilig als het laat uitschijnen. De waarheid is dat Wajam informatie gebruikt die voorzien werd op je Facebook of Twitter om je zo gepersonaliseerde resultaten te tonen van vrienden gebaseerd op wat je zoekt.

Meer informatie over deze rogue tool

Het programma kan ook gegevens verzamelen over je surfactiviteiten, het kan cookies gebruiken, pixels en/of andere manieren om je IP-adres, de URL van de pagina’s die je bezoekt en andere informatie te verzamelen, alsook je betrekken bij allerlei advertentie gerelateerde campagnes. Hoewel Wajam beweert dat je deze advertenties van derden kunt deselecteren en deze browser add-on op elk moment kunt verwijderen of uitschakelen, kan het in werkelijkheid moeilijk zijn om dit te doen. Terwijl het actief is op je systeem, kan je allerlei advertenties ontvangen, te maken krijgen met omleidingen naar onbekende en mogelijk kwaadaardige sites of zelfs geïnfecteerd worden met kwaadaardige programma’s.

Je moet ook weten dat Wajam niet werkt zoals een echte zoekmachine. Het veroorzaakt tal van omleidingen naar kwaadaardige sites, wijzigt je browser instellingen, wat betekent dat het ook je startpagina en standard zoekmachine wijzigt in dubieuze zoekpagina’s, welke gesponsorde sites zullen verwerken in je zoekresultaten, om zo te proberen verkeer naar bepaalde pagina’s te leiden. Dit is geen eerlijke activiteit. Zoals je merkt, is Wajam een vervelende toepassing die enkel je werk op het internet zal verstoren.

Hoe het Wajam virus verwijderen/vermijden

Aangezien dit type browser extensies samen met andere toepassingen komt, kun je vermijden dat het geïnstalleerd wordt op je browsers. Veel computergebruikers besteden niet al te veel aandacht aan het installatieproces van hun nieuwe downloads. Ze kiezen voor de basis installatie (vaak aangegeven als de aanbevolen), omdat dit minder tijd in beslag neemt en niet zo ingewikkeld lijkt.

Je zou echter steeds moeten kiezen voor de Aangepaste of Geavanceerde installatie. Op deze manier zal je in staat zijn om alle extra programma’s te zien die samen met je software komen en je zal deze allemaal kunnen weigeren.

Meestal zal je verschillende vinkjes moeten uitvinken naast de opties om onbekende programma’s, zoals Wajam toe te voegen. Sommige van de downloads kunnen aanbieden om je startpagina en zoekmachine e wijzigen. Ga hier niet mee akkoord, tenzij je zeker bent van de betrouwbaarheid van de voorgestelde websites.

We raden je ten stelligste aan om Wajam van je computer te verwijderen eens je het bestaan ervan detecteerde op een van je browsers. Als eerste, ga naar Controlepaneel -> de Toevoegen en Verwijderen programma lijst en verwijder het hier. Je moet ook de browser extensies voor Internet Explorer, Mozilla Firefox, en Google Chrome en het daar verwijderen. Als je Wajam niet in de lijst ziet staan, moet je antimalware tools zoals SpyHunter of SpyHunter gebruiken en je computer ermee scannen. Als je omleiding problemen had, is het mogelijk dat je, je startpagina en zoekmachine moet resetten naar deze die je voordien gebruikte:

Automatische tools Malware verwijderen

Download Spyhunter voor Malware ontdekking
(Win)

Opmerking: Spyhunter proef levert detectie van parasieten zoals Wajam en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Download Combo Cleaner voor Malware ontdekking
(Mac)

Opmerking: Combo Cleaner proef levert detectie van parasieten zoals Wajam en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar,


Special Wajam removal instructions

Hoe Wajam te verwijderen, gebruik makend van het Configuratiescherm

Vele kapers en adware zoals Wajam installeren enkele van hun componenten en additionele software als normale Windows-programma’s. Dit gedeelte van de malware kan verwijderd worden uit het Configuratiescherm. Om dit te doen, volgt u volgende stappen.
 • Start -> Configuratiescherm (oudere Windows) of druk op de Windows-knop -> Zoek en enter Configuratiescherm (Windows 8);
  Control panel
 • Kies Verwijder Programma;
  Programs and features
 • Blader door de lijst en verwijder zaken gerelateerd aan Wajam .
  Remove toolbars
 • Klik op de Verwijder knop.
  Uninstall
 • In veel gevallen is een anti-malware programma beter in het detecteren van gerelateerde parasieten, dus we raden u aan Spyhunter te installeren om zo andere programma’s die mogelijks onderdeel zijn van een infectie, te elimineren.
  Scan with spyhunter

Deze methode zal sommige browser plug-ins niet verwijderen, ga daarom door naar het volgende deel van de handleiding.

Verwijder Wajam van uw browsers

TopHoe Wajam te verwijderen van Google Chrome:

 • Klik op het icoon met de drie horizontale lijnen in de werkbalk van de browser en selecteer Meer hulpmiddelen -> Extensies
  Extensions
 • Selecteer alle kwaadaardige extensies en verwijder ze.
  Remove extensions
 • Klik op het icoon met de drie horizontale lijnen in de werkbalk van de browser en selecteer Instellingen.
  Open settings
 • Selecteer Beheer zoekmachines.
  Manage search engines
 • Verwijder onnodige zoekmachines van de lijst.
  Delete search engines
 • Ga terug naar de instellingen. Bij Opstarten kiest u voor Open lege pagina (u kan ongewenste pagina’s ook in dit scherm verwijderen).
 • Als uw startpagina werd aangepast, klik dan op het Chrome menu in de rechter-boven hoek, selecteer Instellingen. Selecteer Open een specifieke pagina of een set van pagina’s en klik op Pagina set.
  Set pages
 • Verwijder kwaadaardige zoekwebsites op een nieuw Opstart pagina’s scherm door op de “X” ernaast te klikken.
  Delete start pages

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan Wajam, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop van Chrome (drie horizontale lijnen) en selecteer Instellingen.
 • Scrol naar het einde van de pagina en klik op de Reset instellingen knop.
  Resset settings
 • Klik op de Reset knop in het bevestigingsscherm.
  Reset approve

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

TopHoe Wajam te verwijderen van Firefox:

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla scherm en selecteer het “Add-ons” icoon (of druk op Ctrl+Shift+A op uw toetsenbord).
  Select add-on
 • Ga door de lijst met Extensies en Add-ons, verwijder alles gerelateerd aan Wajam of zaken die u niet herkent. Als u de extensie niet kent en het is niet gemaakt door Mozilla, Google, Microsoft, Oracle of Adobe, dan hebt u het waarschijnlijk niet nodig.
  Remove add-on
 • Als uw startpagina was veranderd, klikt u op het Firefox menu in de rechter-boven hoek, selecteer Opties → Algemeen. Enter de gewenste URL in het startpagina veld en klik op Stel in als standaard.
  Restore default

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt in verband met Wajam, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla Firefox scherm. Klik op de Help knop.
  Help button
 • Kies voor Probleemoplossingsinformatie in het Help menu.
  Troubleshooting
 • Klik op de Reset Firefox knop.
  Refresh firefox
 • Klik op de Reset Firefox knop in het bevestigingsscherm. Mozilla Firefox zal sluiten en de instellingen opnieuw instellen.
  Refresh firefox approve
(Optioneel) oudere versie:
 • Typ “about:config” in de URL-balk en druk op enter. Dit zal de pagina met Instellingen openen.
  Abou config
 • Typ “Keyword.url” in de zoekbalk. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).
  Reset Keyword.url
 • Typ “browser.search.defaultengine” in de zoekbalk. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).
 • Typ “browser.search.selectedengine” in de zoekbalk. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).
 • Zoek naar “browser.newtab.url”. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).. Dit zal ervoor zorgen dat de zoekpagina niet steeds zal openen in elk nieuw tabblad.
 • Als de instellingen opnieuw worden aangepast en de scan met een anti-malware programma toont geen infecties: sluit Firefox, open de bestandsverkenner en typ en enter %AppData% in de adresbalk. Typ en enter user.js in de zoekbalk. Als het bestand bestaat, hernoem het dan en herstart Firefox. U zal de bovenstaande stappen moeten herhalen.
  Remove user.js

Als u de browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

TopHoe het Wajam virus te verwijderen van Internet Explorer (oudere versies):

 • Klik op de pijl aan de rechterkant van de zoekbalk.
 • Doe het volgende: in IE8-9 kies Beheer Zoekmachines, in IE7 klik op Pas zoekstandaarden aan.
 • Verwijder de Wajam van de lijst.

Hoe Wajam te verwijderen van IE 11:

 • Klik op het Instellingen icoon (rechts-boven) Beheer Add-ons.
  Add-on
 • Ga door de Werkbalken en extensies. Verwijder alles gerelateerd aan Wajam en items die u niet kent en niet gemaakt werden door Google, Microsoft, Yahoo, Oracle of Adobe.
  Disable add-ons
 • Selecteer Zoekmachines.
  Set search engine
 • Als één van deze zoekmachines niet beschikbaar is, volg dan “Vind meer zoekmachines” aan de onderzijde van het scherm en installeer Google.
  Find search engines
 • Sluit de Opties.
 • Als uw startpagina werd veranderd, klik dan op het Gereedschap icoon in de rechter-boven hoek en open het Internet Explorer menu, selecteer Internet opties en kies voor het Algemeen tabblad. Enter een gewenste URL in het startpagina veld en druk op Pas toe.
  Restore home page

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan Wajam, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op het Gereedschap icoon → Internet Opties.
  Internet options
 • Kies voor de Geavanceerd tab en klik op de Reset knop.
  Reset settings
 • Selecteer het Verwijder persoonlijke instellingenvakje en klik op de Reset knop.
  Reset approve
 • Klik op de Sluit knop in het bevestigingsscherm, sluit dan de browser.
  Reset

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

Hoe Wajam verwijderen uit Microsoft Edge:Top

 
 
 • Open Microsoft Edge en klik op de Meer acties knop (drie puntjes in de rechter bovenhoek van het scherm), kies dan Instellingen.
  Open settings
 • In het Instellingen venster, klik op de Kies wat te wissen knop.
  Choose clear
 • Selecteer alles wat je wil verwijderen en klik op Wissen.
  Clear browsing data
 • Rechterklik op Start en kies Taakbeheer.
  Open task manager
 • Op de Proces tab rechterklik op Microsoft Edge en selecteer Ga naar details.
  Go to details
 • In de Details zoek je naar waarden genaamd Microsoft Edge, rechterklik op elk van hen en selecteer dan Taak beëindigen om deze waarden te stoppen.
  End Edge task
Als de eerste methode niet werkt voor je, volg dan de stappen van de geavanceerde methode hieronder. Zorg ervoor dat je een back-up van je data maakt voor je deze stappen voltooid.  

TopHoe Wajam te verwijderen van Safari:

Verwijder kwaadaardige extensies

 • Klik op het Safari-menu links-boven op uw scherm. Selecteer Voorkeuren.
  Open preferences
 • Selecteer Extensies en verwijder Wajam en andere verdachte extensies.
  Extensions
 • Als uw startpagina werd aangepast, klikt u op het Safari-menu links-boven op uw scherm. Selecteer Voorkeuren en kies voor het Algemeen tabblad. Enter de URL die u wil instellen als uw startpagina.
  Reset homepage

(Optioneel) Stel uw browserinstellingen opnieuw in

Als u nog steeds problemen ervaart omtrent Wajam, reset de instellingen van uw browser dan naar z’n standaardinstellingen.

 • Klik op het Safari-menu links-boven op uw scherm. Selecteer Reset Safari…
  Choose reset
 • Selecteer de opties die u opnieuw wil instellen (meestal werden ze allemaal al voor u geselecteerd) en klik op de Reset-knop.
  Reset

Als u uw browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem is er nog steeds, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

Let op, het is zeer belangrijk om je computer te scannen met een betrouwbaar antimalware programma nadat Wajam werd verwijdert omdat je systeem geïnfecteerd kan zijn met nog andere virussen toen dit programma zich op je pc bevond.

Bron: https://www.2-viruses.com/remove-wajam

Removal guides in other languages

Wajam (en) 
Wajam (pt) 
Wajam (de)  Flag of Germany
Wajam (es) 
Wajam (it) 
Wajam (se) 
Wajam (lt) 
Wajam (dk) 
Wajam (jp) 
Wajam (kr)  Flag of South Korea
Wajam (fr) 
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.