Wajam - Hoe Te Verwijderen?

-
 0
Type: Adware
 

Wajam is een browsertoevoeging dat gezien wordt als een potentieel ongewenst programma omdat het omleidingen en andere ongewenste activiteiten aanbrengt aan uw browser. De toepassing wordt gepresenteerd als een sociale zoekmachines en het is mogelijk het via wajam.com te downloaden. Echter wordt Wajam ook vaak geïnstalleerd zonder de toestemming van gebruikers. Dit gebeurt vaak wanneer computergebruikers andere software downloaden en installeren.

Het programma werkt op Internet Explorer, Mozilla Firefox en Google Chrome. Het beweert handige functies in petto te hebben en sociale zoekaanvragen voor u te maken, maar het is niet zo betrouwbaar en veilig als het claimt. Wajam kan gegevens verzamelen met betrekking tot uw internetgedrag en deze informatie aan andere partijen verkopen. Hiermee loopt uw privacy risico. Het gebruik van dit programma kan ook resulteren dat u in de toekomst verschillende advertenties gestuurd krijgt en uw computer kan zelfs besmet raken met schadelijke programma’s.

U moet ook weten dat Wajam niet werkt als een normale zoekmachine. Het zorgt voor vele omleidingen naar schadelijke websites en wijzigt bovendien uw browserinstellingen. Dit betekent dat uw startpagina en standaardzoekmachine gewijzigd worden. Daarnaast zullen uw zoekresultaten bijna alleen maar gesponsorde links bevatten om zo u op een oneerlijke manier te verleiden bepaalde websites te bezoeken. Het is een vervelend programma dat u veel in uw computerwerk zal storen.

Wij raden ten zeerste aan om Wajam van uw computer te verwijderen zodra u het op uw broswer aantreft. Ga naar Configuratiescherm → Programma’s Toevoegen/Verwijderen en verwijder Wajam daar uit de programmalijst. U moet ook uw browsertoevoegingen controleren voor Internet Explorer, Mozilla Firefox en Google Chrome en Wajam daaruit verwijderen. Als u het programma niet in de lijst kunt vinden, gebruik dan een anti-malwareprogramma zoals Spyhunter en scan uw computer ermee. Wanneer u veel problemen had met omleidingen dan moet u wellicht uw startpagina en standaardzoekmachine herstellen:

Hoe Wajam te verwijderen, gebruik makend van het Configuratiescherm

Vele kapers en adware zoals Wajam installeren enkele van hun componenten en additionele software als normale Windows-programma’s. Dit gedeelte van de malware kan verwijderd worden uit het Configuratiescherm. Om dit te doen, volgt u volgende stappen.
 • Start -> Configuratiescherm (oudere Windows) of druk op de Windows-knop -> Zoek en enter Configuratiescherm (Windows 8);
  Control panel
 • Kies Verwijder Programma;
  Programs and features
 • Blader door de lijst en verwijder zaken gerelateerd aan Wajam en gerelateerde parasieten als FindWide , FunMoods Toolbar , DealDropDown , 22find.com redirect .
  Remove toolbars
 • Klik op de Verwijder knop.
  Uninstall
 • In veel gevallen is een anti-malware programma beter in het detecteren van gerelateerde parasieten, dus we raden u aan Reimage of Spyhunter te installeren om zo andere programma’s die mogelijks onderdeel zijn van een infectie, te elimineren.
  Scan with spyhunter

Deze methode zal sommige browser plug-ins niet verwijderen, ga daarom door naar het volgende deel van de handleiding.

Verwijder Wajam van uw browsers

Voor Internet Explorer:

 1. Klik op het pijltje rechts van het zoekveld;
 2. Doe het volgende: voor IE8-9 kiest u Zoekmachines Beheren, voor IE7 klikt u op Zoekstandaard Wijzigen;
 3. Verwijder Wajam uit de lijst.

Voor Firefox:

 1. Typ “about:config” in de adresbalk om de instellingenpagina te openen;
 2. Typ “Keyword.url” in het zoekveld. Klik met de rechtermuisknop en reset het veld;
 3. Typ “browser.search.defaultengine” in het zoekveld. Klik met de rechtermuisknop en reset het veld;
 4. Typ “browser.search.selectedengine” in het zoekveld. Klik met de rechtermuisknop en reset het veld;
 5. Zoek op ‘browser.newtab.url’. Klik met de rechtermuisknop en reset het veld. Dit zorgt ervoor dat de zoekpagina niet telkens laadt wanneer u een nieuw tabblad opent.

Voor Google Chrome:

 1. Klik op het pictogram met de drie horizontale lijnen rechtsboven in uw browser;
 2. Kies Instellingen;
 3. Kies Instellingen → Zoekmachines Beheren;
 4. Verwijder alle overbodige zoekmachines uit de lijst;
 5. Ga terug naar Instellingen. Kies Bij Opstarten voor “De pagina nieuw tabblad openen” (u kunt hier ook ongewenste pagina’s verwijderen).

Let op: het is erg belangrijk dat u een scan met een betrouwbaar anti-malwareprogramma uitvoert nadat u Wajam heeft verwijderd om uw systeem besmet geraakt kan zijn toen het programma op uw computer was geïnstalleerd.

Automatische tools Wajam verwijderen

 
 
Note: Reimage is commercial program. . You can remove detected Wajam files, processes and registry entries automatically after you purchase a full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure 

Gerelateerde foto's

 
related image #1 from Wajam
     
 

Over de auteur

 
oktober 16, 2013 12:57, augustus 21, 2014 11:45
 
   
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *