Webhelper virus - Hoe te verwijderen

Het Webhelper virus is zonder twijfel een dreiging die je wil vermijden – het kan voor allerlei ongewenste gevolgen zorgen voor je computer. Hoewel het virus geen grote bedreiging vormt en het geen malware op je systeem kan installeren of je geld niet kan stelen, wordt het toch nog gecategoriseerd als malware, POT (Potentieel Ongewenste Toepassing).

In deze post zullen we het hebben over waar het vandaan komt, hoe het te vermijden en als je reeds geïnfecteerd werd – hoe het te verwijderen. Als één van deze 3 onderwerpen dus relevant is voor je, blijf dan dit artikel verder lezen.


WebHelper virus remove

Hoe infecteerde Webhelper je systeem?

Je hebt waarschijnlijk reeds gehoord over een malware distributiemethode die men bundelen noemt – veel browser hijackers en adware infecties zoals Dubalub.com of SimCleaner Plus worden op dezelfde manier verdeeld. Meestal weet men echter niet welke programma’s de malware verdelen, deze keer is het echter duidelijk dat Webhelper in een bundel met het extreem populaire programma uTorrent komt. Het interessante hieraan is echter dat Webhelper niet op hetzelfde moment geïnstalleerd wordt als uTorrent – in plaat hiervan komt het als een update aan het uTorrent programma. Het eerst wat je dus moet doen als je computer nog niet geïnfecteerd werd of als je het Webhelper virus succesvol verwijderde is – ga naar de instellingen sectie van het uTorrent programma en schakel de “updates automatisch installeren” functie uit:


turn off utorrent updates

Nu je vraagt jezelf misschien af waarom Webhelper beschouwd wordt als een ongewenste toepassing? Hoewel het je niet echt veel stoort, is het toch constant actief op de achtergrond vanaf het moment dat je de computer aanzet – je kunt het zien door een kijkje te nemen naar het taakbeheer. Dit betekent dat het wat van je computerbronnen gebruikt waardoor hij uiteindelijk trager wordt. Het kan ook je surfgeschiedenis traceren en je op je browser extra advertenties tonen, dus heeft het ook wat eigenschappen van een adware infectie.

Hoe zelf het WebHelper virus verwijderen?

In feite heb je twee opties – je kunt een betrouwbare anti-malware toepassing downloaden en deze het werk voor je laten opknappen. Wij zijn er zeker van dat een programma zoals Spyhunter alle aan WebHelper gerelateerde bestanden zal detecteren en verwijderen.

Als je graag wat dieper graaft en wil proberen om het zelf te doen, vind je hier beknopte instructies voor het elimineren van WebHelper:

  • Open bestand manager en ga naar de C-schijf;
  • Zoek de map “AppData” (als deze verborgen is vind je hier instructies voor het zien van verborgen bestanden);
  • In de AppData map open je de “Roaming” map, ga dan naar “uTorrent” en “Updates”;
  • In deze map zal je een toepassing “uTorrentie” vinden, welke ervoor zorgt dat WebHelper zich voordoet op je computer;
  • Delete dit bestand en herstart het uTorrent programma en je computer.

Automatische tools Malware verwijderen

Download Spyhunter voor Malware ontdekking
(Win)

Opmerking: Spyhunter proef levert detectie van parasieten zoals Webhelper Virus en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Download Combo Cleaner voor Malware ontdekking
(Mac)

Opmerking: Combo Cleaner proef levert detectie van parasieten zoals Webhelper Virus en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar,

Bron: https://www.2-viruses.com/remove-webhelper-virus

Removal guides in other languages

Webhelper virus (en) 
Le virus Webhelper (fr) 
Webhelper-Virus (de)  Flag of Germany
El virus Webhelper (es) 
Webhelper virus (dk) 
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.