Websearch.lookforithere.info Virus - Hoe Te Verwijderen?

 

Het Websearch (dot) lookforithere (dot) info virus is weer maar eens een andere browser hijacker die gerelateerd is aan Tuvaro en smartAddressBar. De ontwerpers van deze toepassing gebruiken gratis software om hun werkbalk te verspreiden. Zeer vaak worden nep of semi-legitieme download sites gebruikt om een specifieke plug-in toe te voegen aan een software pakket. Als je programma’s installeert zoals mp3 ripper, youtube downloader of andere software, kan je startpagina en zoekmachine gegijzeld worden door websearch.lookforithere.info, wat advertenties en zoekresultaten gemengd met gesponsorde links toont.

Het probleem met zulke hijackers is het volgende: ze vragen geen toestemming voor het wijzigen van je standaard zoekmachine en startpagina. Vaak gebruiken ze trucjes om het herstellen van de zoek instellingen ingewikkeld te maken. Zelfs al verwijder je de werkbalk, zullen je zoekopdrachten nog naar gepromote adressen gaan. Websearch.lookforithere.info is op zich niet kwaadaardig en sommige van de sites die het promoot zijn legitiem, toch wordt het steeds aanbevolen om werkbalken die omleidingen veroorzaken te verwijderen. Weet dat deze zoekmachine geen enkel voordeel heeft ten opzichte van tools als Google, Yahoo! Of andere, en sommige van de geadverteerde links kunnen kwaadaardig zijn. Door het klikken op zo’n zoekresultaat kan je computer geïnfecteerd worden met Trojanen en virussen.

Hijackers zoals dit worden gedetecteerd door anti-malware programma’s zoals Spyhunter, AdwCleaner en sommige andere. Als je echter zelf de plug-in en gerelateerde software wilt verwijderen kan je websearch.lookforithere.info manueel verwijderen. Het is in elk geval aangeraden om nadien de computer te scannen met een anti-malware programma. Om de standaard zoekmachine te resetten volg je deze verwijderingsinstructies:

websearch.lookforithere.info virus verwijdering uit Internet explorer:

 1. Klik op de pijl rechts van het zoek vak;
 2. Doe het volgende: In IE8-9 kies je Beheer Zoekmachines, In IE7 klik je op wijzig zoek standaard;
 3. Verwijder de onnodige zoekmachines uit de.

websearch.lookforithere.info virus verwijdering uit Firefox:

 1. Geef “about:config” in, in de url balk. Dit opent de instellingen pagina;
 2. Typ: “Keyword.url” in het zoek vak. Rechtermuisklik erop & reset het;
 3. Typ: “browser.search.defaultengine” in het zoek vak. Rechtermuisklik erop & reset het;
 4. Typ: “browser.search.selectedengine” in het zoek vak. Rechtermuisklik erop & reset het;
 5. Zoek naar ‘browser.newtab.url’. Rechtermuisklik en reset. Dit zal ervoor zorgen dat de startpagina niet start op elk nieuw tabblad.

websearch.lookforithere.info virus verwijdering uit Google Chrome:

 1. Klik op het 3 horizontale lijntjes icoon op de browser werkbalk;
 2. Selecteer Instellingen;
 3. Selecteer Basis ->Beheer Zoekmachines;
 4. Verwijder onnodige zoekmachines uit de lijst;
 5. Ga terug naar instellingen. Bij Starten kies je open blanco pagina ( je kan ook ongewenste pagina’s verwijderen uit de instellen pagina’s link).

Als de instructies niet lukken, moet je de hijacker verwijderen met de hulp van anti-malware programma’s.

Hier vind je een video die je toont hoe je een gelijkaardige hijacker moet verwijderen:

Automatische tools Websearch.lookforithere.info Virus verwijderen

 
 
Note: Reimage is commercial program. . You can remove detected Lookforithere Virus files, processes and registry entries automatically after you purchase a full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure 

Websearch.lookforithere.info Virus schermafbeeldingen

 
     
 

Over de auteur

 
augustus 7, 2016 07:40, augustus 7, 2016 07:40
 
   
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *