Websearch.search-guide.info Virus - Hoe Te Verwijderen?

 

Het Websearch.search-guide.info virus is een browserkaper die geïnstalleerd kan worden op Internet Explorer, Mozilla Firefox en Google Chrome. Het programma wijzigt uw browserinstellingen en vervangt uw startpagina en standaardzoekmachine met haar eigen. Het kan effect hebben op één van uw browers of op allemaal. U zult zien welke besmet zijn door de wijzigingen die zijn aangebracht.

Het Websearch.search-guide.info virus verschijnt op uw computer nadat u gratis programma’s van het internet heeft geïnstalleerd. Het kan gedownload worden als een aanvullend programma bij gratis PDF-programma’s, muziekspelers, enzovoorts. U kunt de installatie van dit soort programma’s voorkomen door zorgvuldig de stappen van het installatieproces te volgen en de vinkjes uit te zetten die extra toepassingen aanbieden. Zet alle vinkjes uit die aangeraden worden om geïnstalleerd te worden voor programma’s die u niet bekend voorkomen.

Ondanks dat het Websearch.search-guide.info virus geen schade aan uw systeem toebrengt, kan het u wel naar onbekende websites leiden die ervoor zorgen dat u besmet raakt. Daarnaast kan uw computer door serieuzere virussen en ransomware aangevallen worden. Om nog maar te zwijgen over hoe vervelend het is dat het programma uw standaardzoekmachine overneemt en vele gesponsorde links aan uw zoekresultaten toevoegt. Op deze manier manipuleert Websearch.search-guide.info de bezoekersaantallen voor websites die het promoot en wordt hun paginarang verhoogd.

Vertrouw dit soort vervelende toepassingen niet. Verwijder het Websearch.search-guide.info virus zodra u het op uw computer aantreft. Ga naar Configuratiescherm –> Programma’s Toevoegen/Verwijderen en verwijder het daar uit de programmalijst. Het wordt aangeraden om ALLE programma’s te verwijderen die op dezelfde dag als het Websearch.search-guide.info virus zijn geïnstalleerd. Sommige versies van dit virus installeren software dat de browser vergrendeld om wijzigingen in de instellingen aan te brengen. Om ze op te sporen kunt u een scan met Spyhunter of een andere betrouwbaar anti-spywareprogramma uitvoeren. Daarna kunt u de browsertoevoegingen verwijderen en de instellingen herstellen.

Hoe u het Websearch.search-guide.info virus uit Internet Explorer kunt verwijderen:

 1. Klik op het pijltje rechts van het zoekveld;
 2. Doe het volgende: Voor IE8-9 kiest u Zoekmachines Beheren, voor IE7 klikt u op Zoekstandaard Wijzigen;
 3. Verwijder Websearch.search-guide.info uit de lijst.

Hoe u het Websearch.search-guide.info virus uit Firefox kunt verwijderen:

 1. Typ “about:config” in de adresbalk zodat de instellingenpagina wordt geopend;
 2. Typ “Keyword.url” in het zoekveld. Klik met de rechtermuisknop en reset het veld;
 3. Typ “browser.search.defaultengine” in het zoekveld. Klik met de rechtmuisknop en reset het veld;
 4. Typ “browser.search.selectedengine” in het zoekveld. Klik met de rechtermuisknop en reset het veld;
 5. Zoek op ‘browser.newtab.url’. Klik met de rechtermuisknop en reset het veld. Dit zorgt ervoor dat de zoekpagina niet telkens laadt wanneer u een nieuw tabblad opent.
 6. Als de instellingen steeds weer teruggezet worden en de scans met uw anti-malwareprogramma’s niets opleveren doe dan het volgende: Sluit Firefox, open de Bestandsverkenner en typ %AppData% in de adresbalk. Typ user.js in het zoekveld. Als dit bestand bestaat, wijzig dan de naam van het bestand en start Firefox opnieuw. U moet de bovenstaande stappen nogmaals uitvoeren.

Hoe u het Websearch.search-guide.info virus uit Google Chrome kunt verwijderen:

 1. Klik op het pictogram met de 3 horizontal lijnen rechtsboven in uw browser;
 2. Kies Instellingen;
 3. Kies Instellingen → Zoekmachines Beheren;
 4. Verwijder alle overbodige zoekmachines uit de lijst;
 5. Ga terug naar Instellingen. Kies Bij Opstarten voor “de pagina Nieuw Tabblad openen”  (u kunt hier ook ongwenste pagina’s verwijderen).

Automatische tools Websearch.search-guide.info virus verwijderen

 
 
Note: Reimage is commercial program. . You can remove detected Search-guide Virus files, processes and registry entries automatically after you purchase a full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure 

Gerelateerde foto's

 
related image #1 from Websearch.search-guide.info virus
     
 

Over de auteur

 
november 7, 2013 22:11, november 7, 2013 22:11
 
   
 

Een gedachte over “Websearch.search-guide.info virus

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *