Websearch.searchguru.info Virus - Hoe Te Verwijderen?

 

Het websearch.searchguru.info virus is een browserkaper die verspreid wordt door gebruik te maken van Trojaanse bundels. Vaak worden er programma’s toegevoegd aan gratis software omdat er op die manier nog geld verdiend kan worden. Dit wordt een “bundel” genoemd. Trojaanse bundels worden niet gebruikt om handige programma’s aan te bieden, maar om de extra malware te installeren. Zelfs bundels zonder Trojaanse virussen zijn verdacht, maar dit soort bundels zijn echt schadelijk. Vertrouw daarom dit soort programma’s niet en installeer toepassingen met de zoekmachine van Websearch.searchguru.info dan ook nooit. 

Websearch.searchguru.info toont u geen zoekresultaten maar toont een lijst advertenties op hun pagina die lijken op zoekresultaten. Ze maken gebruik van andere zoekmachines zoals Google, maar het gevaar van dit soort zoekmachines is dat het u naar websites met malware kan leiden. Het is dus nutteloos en gevaarlijk voor u en uw computer. U moet de browserkaper websearch.searchguru.info van uw zoeklijst verwijderen en het nooit gebruiken. 

Speciale verwijderingsinstructies voor websearch.searchguru.info

1. Ga naar het Configuratiescherm en verwijder de volgende programma’s: SearhcNewTab, Safe Keeper (adware, kan ook andere spelling gebruiken in de naam), Youtubeadblocker, LiveSupport, Optimizer Pro. In alle gevallen raden we ook aan om een scan uit te voeren met  spyhunter, adwcleaner of soortgelijke beveiligingsprogramma’s.

2. Voor Inter Explorer: 

1. Klik op het pijltje rechts van het zoekveld;

2. Doe het volgende: Voor IE8-9 kiest u Zoekmachines Beheren, Voor IE7 klikt u op Zoekstandaard Wijzigen;

3. Verwijder websearch.searchguru.info uit de lijst. 

3. Voor Firefox: 

1. Schakel alle overbodige browsertoevoegingen uit of verwijder ze.

2. Typ “about:config” in de adresbalk om de instellingenpagina te openen;

3. Typ “Keyword.url” in het zoekveld. Klik met de rechtermuisknop en reset het veld;

4. Typ “browser.search.defaultengine” in het zoekveld. Klik met de rechtermuisknop en reset het veld;

5. Typ “browser.search.selectedengine” in het zoekveld. Klik met de rechtermuisknop en reset het veld;

6. Zoek op ‘browser.newtab.url’. Klik met de rechtermuisknop en reset het veld. Dit zorgt ervoor dat de zoekpagina niet telkens laadt wanneer u een nieuw tabblad opent.

7. Als de instellingen steeds hersteld worden en scans met uw anti-malwareprogramma’s schoon terug komen, doe dan het volgende: Sluit Firefox, open de Bestandsverkenner en typ %AppData% in de adresbalk. Typ user.js in het zoekveld. Als dit bestand bestaat, wijzig de naam dan en start Firefox opnieuw. U moet bovenstaande stappen herhalen. Ook kunt u een scan uitvoeren spyhunter

4. Voor Chrome: 

1. Klik op de 3 horizontale lijnen rechtsboven in uw browser;

2. Kies Instellingen;

3. Kies Instellingen → Zoekmachines Beheren;

4. Verwijder de overbodige zoekmachines uit de lijst;

5. Ga terug naar Instellingen. Kies Bij Opstarten voor “de pagina Nieuw Tabblad openen” (u kunt hier ook ongewenste pagina’s verwijderen).

Automatische tools websearch.searchguru.info virus verwijderen

 
 
Note: Reimage is commercial program. . You can remove detected Searchguru Virus files, processes and registry entries automatically after you purchase a full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure 

websearch.searchguru.info virus schermafbeeldingen

 
     
 

Over de auteur

 
december 18, 2013 15:28, december 19, 2013 20:48
 
   
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *