Websearch.webisgreat.info Virus - Hoe Te Verwijderen?

 

Het Websearch.webisgreat.info virus is een browserkaper dat problemen kan veroorzaken op Internet Explorer, Mozilla Firefox of Google Chrome. Het programma wordt meestal geïnstalleerd met behulp van gratis software zoals muziekspelers, PDF-programma’s en andere toepassingen die u van het internet kunt downloaden. Eenmaal binnen wijzigt het uw startpagina en standaardzoekmachine naar Websearch.webisgreat.info.

Het doel van deze kaper is het tonen van gesponsorde links als u zoekopdrachten invoert. Websearch.webisgreat.info lijkt op alle andere zoekmachines en daarom proberen veel computergebruikers het uit. U zult echter veel tijd verliezen als u van deze zoekmachine gebruik gaat maken. U zult veel links naar ongewenste internetpagina’s in uw zoekresultaten zien die niets met uw zoekopdracht te maken hebben. De ontwikkelaars van het Websearch.webisgreat.info virus verdienen geld door de bezoekersaantallen van deze pagina’s kunstmatig op te hogen. Het maakt het lastig voor u om te internetten en het zal uw internetervaringen een stuk minder plezierig maken.

De beste manier om de installatie van het Websearch.webisgreat.info virus en andere browserkapers te voorkomen is erg voorzichtig om te gaan met gratis software. Als er tijdens het installatieproces suggesties voor andere programma’s of het wijzigen van instellingen wordt gedaan, ga hier dan niet mee akkoord. Meestal zullen er een aantal vooraf ingeschakelde vinkjes te zien zijn tijdens de stappen en deze moet u altijd uitzetten. Kies altijd voor handmatige installatie en sla geen enkele stap over.

Als uw browser al besmet is geraakt, verwijder het Websearch.webisgreat.info virus dan zo spoedig mogelijk van uw systeem. Ga naar het Configuratiescherm → een programma verwijderen en verwijder het uit de programmalijst. Het wordt aangeraden om ALLE programma’s die op dezelfde dag zijn geïnstalleerd te verwijderen. Sommige versies van deze browserkaper installeren bepaalde software die wijzigingen in de instellingen voorkomt; als u het programma verwijdert zal het altijd terugkeren door deze software. Om alle onderdelen van het virus op te sporen en te verwijderen kunt u gebruik maken van een anti-spywareprogramma zoals Spyhunter of een ander betrouwbaar programma. Daarna kunt u de browsertoevoegingen verwijderen en de instellingen herstellen.

 Hoe u het Websearch.webisgreat.info virus uit Internet Explorer verwijdert:

 1. Klik op het pijltje rechts van het zoekveld;
 2. Doe het volgende: Voor IE8-9 kiest u Zoekmachines Beheren, Voor IE7 klikt u op Zoekstandaard Wijzigen;
 3. Verwijder Websearch.webisgreat.info uit de lijst.

 Hoe u het Websearch.webisgreat.info virus uit Firefox verwijdert:

 1. Typ “about:config” in de adresbalk om de instellingenpagina te openen;
 2. Typ “Keyword.url” in het zoekveld. Klik met de rechtermuisknop en reset het veld;
 3. Typ “browser.search.defaultengine” in het zoekveld. Klik met de rechtermuisknop en reset het veld;
 4. Typ “browser.search.selectedengine” in het zoekveld. Klik met de rechtermuisknop en reset het veld;
 5. Zoek op ‘browser.newtab.url’. Klik met de rechtermuisknop en reset het veld. Dit zorgt ervoor dat de zoekpagina niet telkens laadt wanneer u een nieuw tabblad opent.
 6. Als de instellingen nog steeds niet gewijzigd kunnen worden en de scan met een anti-spywareprogramma leveren niets op, doe dan het volgende: Sluit Firefox, open de Bestandsverkenner en typ %AppData% in de adresbalk. Typ user.js in het zoekveld. Wanneer dit bestand bestaat, wijzig de naam dan en start Firefox opnieuw. U moet vervolgens bovenstaande stappen herhalen.

 Hoe u het Websearch.webisgreat.info virus uit Google Chrome verwijdert:

 1. Klik op het pictogram met de 3 horizontale lijnen rechtsboven in uw browser;
 2. Kies Instellingen;
 3. Kies Instellingen → Zoekmachines Beheren;
 4. Verwijder de overbodige zoekmachines uit de lijst’
 5. Ga terug naar Instellingen. Kies Bij Opstarten voor “de pagina Nieuw Tabblad openen” (u kunt hier ook ongewenste pagina’s verwijderen).

Automatische tools Websearch.webisgreat.info virus verwijderen

 
 
Note: Reimage is commercial program. . You can remove detected Webisgreat Virus files, processes and registry entries automatically after you purchase a full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure       
 

Over de auteur

 
februari 24, 2014 13:00, februari 24, 2014 13:01
 
   
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *