Webstart.me virus - Hoe te verwijderen

Het Webstart.me virus is een browser hijacker die een duidelijk te onderscheiden look heeft. Daarom is het moeilijk om het te verwarren met standaard zoekmachines die maar een paar componenten bevatten. Een van de minimalistische zoekmachines is Stage.aboveresults.com, en je kan duidelijk het verschil zien tussen deze twee voorbeelden. De ontwerpers van de Webstart.me zoekmachine beloven een geschikte startpagina voor elke browser, de mogelijkheid het internet te verkennen met de grootste zoekmachines, het gebruik van geïntegreerde apps en snelle toegang tot de populairste sites door simpelweg op hun logo te klikken.

Bovendien beschikt deze zoekmachine over een versie voor je telefoon: Mobile.webstart.me. Het ziet er gelijkaardig uit maar met minder functies en toetsen. Wij zijn echter van mening dat deze twee zoekmachines je surfervaring niet deftig kunnen beschermen tegen verdachte advertenties en allerlei misleidend materiaal. Als je een onbetrouwbare zoekmachine gebruikt, kan je misschien reeds gewend zijn aan het zien van advertenties en het omgeleid worden naar allerhande sites dankzij omleiding virussen zoals Touch.peak-serving.com.


Webstart.me virus

De Webstart.me malware infectie zal worden ingesteld als nieuw tabblad en startpagina

Hoewel je standaard zoekmachine onveranderd blijft, slaagt de Webstart.me infectie er toch in om gesponsorde inhoud te injecteren in de zoekresultaten die gegenereerd worden door respectabele platformen zoals Google. Dit is een onveilige manier om te surfen op het internet omdat je zoekresultaten vervoegd zullen worden door links, gesponsord door het Webstart.me virus. Deze malware (PII) is gerelateerd aan een browser hijacker die we recent onderzochten: Mybrowserhome.com.

De meeste van hen zijn vrij onbekend en richten zich vooral om Aziatische landen. Deze sites kunnen malware-geladen zijn en ze zullen ook van weinig nut zijn als de gebruiker geen Japans, Koreaans of een andere Aziatische taal begrijpt. Tijdens de installatie van de Webstart.me rogue browser extensie, zal het de toestemming krijgen om: nieuwe tabbladen te wijzigen, surfgeschiedenis te lezen en meldingen te tonen.


Webstart.me hijacker

Het Webstart.me virus geeft toe dat het aangepaste advertenties zal tonen die geselecteerd worden aan de hand van de gebruiker zijn/haar online activiteit, meest bezochte domeinen, ingevoerde zoekopdrachten en gelijkaardige inhoud. Sommige browser hijackers kunnen een nog waardevoller doelwit hebben: persoonlijk identificeerbare informatie. Dit omvat je naam, e-mailadressen, telefoonnummers, locaties of zelfs je toegangsgegevens voor allerlei accounts (PII). Als je, je persoonlijk identificeerbare informatie op prijs stelt, hopen we dat je een geschikte manier kiest om deze te beschermen.

Hou je browser voorkeuren in de gaten aangezien deze kunnen duiden op grotere problemen. Als onbekende zoek platformen je storen, scan dan je besturingssysteem met Reimage. Het zal je bevestigen of je systeem te lijden heeft onder malware infecties of niet. Als dit het geval is, zal je de kans krijgen om deze te verwijderen.

Malware preventie tips

Wees voorzichtig om niet te klikken op willekeurige advertenties die je frequent te zien krijgt tijdens het surfen. Zelfs legitieme sites kunnen gevaar lopen of misleid worden tot het verwerken van malware-geladen advertenties. Gebruikers moeten gewoon uit voorzorg online advertenties mijden omdat deze kunnen evolueren in intimiderende malware virus bronnen. Hackers verleiden mensen met loterijen, prijzen enquêtes of proberen hen angst aan te jagen met technische ondersteuning scams. Daarom, als een algemene regel, moet je online advertenties negeren.

Voor het geval dat je meer geïnteresseerd bent in het zelf verwijderen van een browser hijacker, hebben we wat handmatige instructies voorbereid. Deze vind je terug aan het einde van dit artikel. Tenslotte, vermijd ook potentieel ongewenste toepassingen (POT), welke verdeeld kunnen worden via freeware pakketten. Als je software installeert, doe dit dan steeds in de aangepaste/geavanceerde methode en zorg ervoor dat er geen andere programma’s toegang tot je systeem krijgen. Ook het lezen van de EULA en het Privacy Beleid is steeds een verstandige zet. Als je dit niet doet, zal je niet op de hoogte zijn van de wijzigingen die het programma kan aanbrengen na zijn installatie.


Automatische tools Malware verwijderen

Download Spyhunter voor Malware ontdekking
(Win)

Opmerking: Spyhunter proef levert detectie van parasieten zoals Webstart Me Virus en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Download Combo Cleaner voor Malware ontdekking
(Mac)

Opmerking: Combo Cleaner proef levert detectie van parasieten zoals Webstart Me Virus en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar,

Handmatige verwijdering van het Webstart.me virus

Hoe Webstart.me virus te verwijderen, gebruik makend van het Configuratiescherm

Vele kapers en adware zoals Webstart.me virus installeren enkele van hun componenten en additionele software als normale Windows-programma’s. Dit gedeelte van de malware kan verwijderd worden uit het Configuratiescherm. Om dit te doen, volgt u volgende stappen.
 • Start -> Configuratiescherm (oudere Windows) of druk op de Windows-knop -> Zoek en enter Configuratiescherm (Windows 8);
  Control panel
 • Kies Verwijder Programma;
  Programs and features
 • Blader door de lijst en verwijder zaken gerelateerd aan Webstart.me virus .
  Remove toolbars
 • Klik op de Verwijder knop.
  Uninstall
 • In veel gevallen is een anti-malware programma beter in het detecteren van gerelateerde parasieten, dus we raden u aan Spyhunter te installeren om zo andere programma’s die mogelijks onderdeel zijn van een infectie, te elimineren.
  Scan with spyhunter

Deze methode zal sommige browser plug-ins niet verwijderen, ga daarom door naar het volgende deel van de handleiding.

Verwijder Webstart.me virus van uw browsers

TopHoe Webstart.me virus te verwijderen van Google Chrome:

 • Klik op het icoon met de drie horizontale lijnen in de werkbalk van de browser en selecteer Meer hulpmiddelen -> Extensies
  Extensions
 • Selecteer alle kwaadaardige extensies en verwijder ze.
  Remove extensions
 • Klik op het icoon met de drie horizontale lijnen in de werkbalk van de browser en selecteer Instellingen.
  Open settings
 • Selecteer Beheer zoekmachines.
  Manage search engines
 • Verwijder onnodige zoekmachines van de lijst.
  Delete search engines
 • Ga terug naar de instellingen. Bij Opstarten kiest u voor Open lege pagina (u kan ongewenste pagina’s ook in dit scherm verwijderen).
 • Als uw startpagina werd aangepast, klik dan op het Chrome menu in de rechter-boven hoek, selecteer Instellingen. Selecteer Open een specifieke pagina of een set van pagina’s en klik op Pagina set.
  Set pages
 • Verwijder kwaadaardige zoekwebsites op een nieuw Opstart pagina’s scherm door op de “X” ernaast te klikken.
  Delete start pages

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan Webstart.me virus, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop van Chrome (drie horizontale lijnen) en selecteer Instellingen.
 • Scrol naar het einde van de pagina en klik op de Reset instellingen knop.
  Resset settings
 • Klik op de Reset knop in het bevestigingsscherm.
  Reset approve

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

TopHoe Webstart.me virus te verwijderen van Firefox:

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla scherm en selecteer het “Add-ons” icoon (of druk op Ctrl+Shift+A op uw toetsenbord).
  Select add-on
 • Ga door de lijst met Extensies en Add-ons, verwijder alles gerelateerd aan Webstart.me virus of zaken die u niet herkent. Als u de extensie niet kent en het is niet gemaakt door Mozilla, Google, Microsoft, Oracle of Adobe, dan hebt u het waarschijnlijk niet nodig.
  Remove add-on
 • Als uw startpagina was veranderd, klikt u op het Firefox menu in de rechter-boven hoek, selecteer Opties → Algemeen. Enter de gewenste URL in het startpagina veld en klik op Stel in als standaard.
  Restore default

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt in verband met Webstart.me virus, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla Firefox scherm. Klik op de Help knop.
  Help button
 • Kies voor Probleemoplossingsinformatie in het Help menu.
  Troubleshooting
 • Klik op de Reset Firefox knop.
  Refresh firefox
 • Klik op de Reset Firefox knop in het bevestigingsscherm. Mozilla Firefox zal sluiten en de instellingen opnieuw instellen.
  Refresh firefox approve
(Optioneel) oudere versie:
 • Typ “about:config” in de URL-balk en druk op enter. Dit zal de pagina met Instellingen openen.
  Abou config
 • Typ “Keyword.url” in de zoekbalk. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).
  Reset Keyword.url
 • Typ “browser.search.defaultengine” in de zoekbalk. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).
 • Typ “browser.search.selectedengine” in de zoekbalk. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).
 • Zoek naar “browser.newtab.url”. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).. Dit zal ervoor zorgen dat de zoekpagina niet steeds zal openen in elk nieuw tabblad.
 • Als de instellingen opnieuw worden aangepast en de scan met een anti-malware programma toont geen infecties: sluit Firefox, open de bestandsverkenner en typ en enter %AppData% in de adresbalk. Typ en enter user.js in de zoekbalk. Als het bestand bestaat, hernoem het dan en herstart Firefox. U zal de bovenstaande stappen moeten herhalen.
  Remove user.js

Als u de browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

TopHoe het Webstart.me virus virus te verwijderen van Internet Explorer (oudere versies):

 • Klik op de pijl aan de rechterkant van de zoekbalk.
 • Doe het volgende: in IE8-9 kies Beheer Zoekmachines, in IE7 klik op Pas zoekstandaarden aan.
 • Verwijder de Webstart.me virus van de lijst.

Hoe Webstart.me virus te verwijderen van IE 11:

 • Klik op het Instellingen icoon (rechts-boven) Beheer Add-ons.
  Add-on
 • Ga door de Werkbalken en extensies. Verwijder alles gerelateerd aan Webstart.me virus en items die u niet kent en niet gemaakt werden door Google, Microsoft, Yahoo, Oracle of Adobe.
  Disable add-ons
 • Selecteer Zoekmachines.
  Set search engine
 • Als één van deze zoekmachines niet beschikbaar is, volg dan “Vind meer zoekmachines” aan de onderzijde van het scherm en installeer Google.
  Find search engines
 • Sluit de Opties.
 • Als uw startpagina werd veranderd, klik dan op het Gereedschap icoon in de rechter-boven hoek en open het Internet Explorer menu, selecteer Internet opties en kies voor het Algemeen tabblad. Enter een gewenste URL in het startpagina veld en druk op Pas toe.
  Restore home page

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan Webstart.me virus, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op het Gereedschap icoon → Internet Opties.
  Internet options
 • Kies voor de Geavanceerd tab en klik op de Reset knop.
  Reset settings
 • Selecteer het Verwijder persoonlijke instellingenvakje en klik op de Reset knop.
  Reset approve
 • Klik op de Sluit knop in het bevestigingsscherm, sluit dan de browser.
  Reset

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

Hoe Webstart.me virus verwijderen uit Microsoft Edge:Top

 
 
 • Open Microsoft Edge en klik op de Meer acties knop (drie puntjes in de rechter bovenhoek van het scherm), kies dan Instellingen.
  Open settings
 • In het Instellingen venster, klik op de Kies wat te wissen knop.
  Choose clear
 • Selecteer alles wat je wil verwijderen en klik op Wissen.
  Clear browsing data
 • Rechterklik op Start en kies Taakbeheer.
  Open task manager
 • Op de Proces tab rechterklik op Microsoft Edge en selecteer Ga naar details.
  Go to details
 • In de Details zoek je naar waarden genaamd Microsoft Edge, rechterklik op elk van hen en selecteer dan Taak beĆ«indigen om deze waarden te stoppen.
  End Edge task
Als de eerste methode niet werkt voor je, volg dan de stappen van de geavanceerde methode hieronder. Zorg ervoor dat je een back-up van je data maakt voor je deze stappen voltooid.  

TopHoe Webstart.me virus te verwijderen van Safari:

Verwijder kwaadaardige extensies

 • Klik op het Safari-menu links-boven op uw scherm. Selecteer Voorkeuren.
  Open preferences
 • Selecteer Extensies en verwijder Webstart.me virus en andere verdachte extensies.
  Extensions
 • Als uw startpagina werd aangepast, klikt u op het Safari-menu links-boven op uw scherm. Selecteer Voorkeuren en kies voor het Algemeen tabblad. Enter de URL die u wil instellen als uw startpagina.
  Reset homepage

(Optioneel) Stel uw browserinstellingen opnieuw in

Als u nog steeds problemen ervaart omtrent Webstart.me virus, reset de instellingen van uw browser dan naar z’n standaardinstellingen.

 • Klik op het Safari-menu links-boven op uw scherm. Selecteer Reset Safari…
  Choose reset
 • Selecteer de opties die u opnieuw wil instellen (meestal werden ze allemaal al voor u geselecteerd) en klik op de Reset-knop.
  Reset

Als u uw browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem is er nog steeds, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

Bron: https://www.2-viruses.com/remove-webstart-me-virus

Removal guides in other languages

Webstart.me virus (en) 
Webstart.me virus (se) 
El virus Webstart.me (es) 
Le virus Webstart.me (fr) 
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.