Workno.ru - Hoe Te Verwijderen?

 

Van Workno.ru wordt gezegd dat het een andere versie van de Funday24.ru, Time-to-read.ru or Smartinf.ru browser hijackers is. Het richt zich op Russisch sprekende landen, voornamelijk de Russische Federatie, Oekraïne, Kazachstan en Wit-Rusland. De Workno.ru browser hijacker gebruikt, net zoals vele toepassingen van zijn soort, de ‘‘ijsberg’’ stijl om internetgebruikers te misleiden. Het doet zich namelijk voor als een legitieme zoekmachine. Dat is echter maar het topje van de ijsberg. Je kan al gehoord hebben dat 90% van een ijsberg zich onder het water bevindt.

Over de Workno.ru Browser Hijacker

Het interessante aan de Workno.ru browser hijacker is dat het eerst omleid naar sites van derden (bv. iztiwe.ru or dcubege.ru) en pas daarna leidt deze hijacker je om naar zijn officiële site op workno.ru. Dit adres wordt je standaard startpagina, zoekmachine en nieuw tabblad zonder voorafgaande waarschuwing. Dit kan gebeuren op Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome, Microsoft Edge, Safari en andere browsers. Je geliefde Google kan vervangen worden door zulke fraudeurs als Workno.ru.

Nadat de hierboven beschreven wijzigingen werden doorgevoerd, kan je je zoekresultaten in vraag beginnen stellen. Dit is niet zonder reden. Ze werden gecorrumpeerd met irrelevante gesponsorde sites van derden. Je kan ook vreemde advertenties beginnen opmerken die duidelijk aangeven dat degene die ze maakte de mogelijkheid had om je surfgeschiedenis te bekijken. Klinkt schrikwekkend? Heb je het gevoel dat je privacy werd geschonden? Wel, je hebt het bij het juiste eind. Workno.ru registreert je online activiteiten en verkoopt deze info aan derden. Nu wil je zeker verlost worden van deze kwaadaardige app. Wacht even. Er is nog iets dat je moet weten. Workno.ru functioneert als een snelweg voor andere infecties om zich hun weg te banen op je computer (sorry, dat we je dit moesten melden).

Het Workno.ru virus produceert zelfs zijn eigen zoekresultaten niet. Het kiest Go.mail.ru voor de productie van de zoekresultaten. Omdat dit echter een Russisch domein is kan het zijn dat dit niet geschikt is voor mensen die deze taal niet machtig zijn. De meeste van de voorgestelde URL zijn Russisch en mensen hebben misschien niet de intentie om deze pagina’s te bezoeken. Het is zo dat de meeste van de opgesomde links naar domeinen leiden die betrokken zijn bij een soort van scamming strategieën.

Mensen die geïnfecteerd werden met het Workno.ru virus merkten dat hun schermen soms bezet waren met bizarre pop-ups. Bijvoorbeeld, we merkten een promotie op die vaak terugkwam. Een leeg scherm met een bericht dat stelde dat je een prijs gewonnen had. Deze melding was aangepast aan de locatie van de gebruiker en de slecht vertaalde tekst werd geprobeerd om makkelijk leesbaar te maken. De eigenlijke tekst was echter rommelig en in sommige gevallen waren de mensen zelfs niet in staat om het basis idee te begrijpen. Het Workno.ru virus zal niet enkel zelf een vervelende ervaring zijn, het is ook nog eens in stat om meer malware op je pc uit te nodigen en je volledige apparaat te ontregelen. Hoe meer infecties gebruik beginnen te maken van je CPU zijn hulpbronnen, hoe merkbaarder de ongemakken zullen worden.

Hoe infiltreert de Workno.ru Browser Hijacker je computer?

De uiteindelijke verantwoordelijkheid ligt bij de shareware/freeware beschikbaar op Russische P2P websites. Namelijk, Amigo browser, Kometa Browser, Mail.ru, Torrent Search, Searchgo, etc. zijn de apps waarmee de Workno.ru browser hijacker komt. Je kan deze extra bagage overboord gooien door de installatie wizard in te stellen op de Geavanceerde/Aangepaste instellingen. Dan moet je enkel de vooraf aangevinkte vakjes van de programma’s die je niet wilt installeren uitvinken. Zo simpel is het.

Je kan jezelf ook professionele malware verwijdering tools zoals SpyHunter, Malwarebytes en Hitman aanschaffen. Deze beveiliging scanners zullen zorg dragen voor je volledige systeem. Handmatige verwijderingsinstructies voor de Workno.ru browser hijacker vind je hieronder.Automatische tools Workno.ru verwijderen

 
 
Opmerking: Reimage proef levert detectie van parasieten zoals Workno.ru en helpt bijde verwijdering ervan gratis.Je kunt gedetecteerde bestanden, processen en registervermeldingen verwijderen uzelf ofaanschaf van een volledige versie.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Handmatige verwijdering van het Workno.ru virus

Hoe Workno.ru virus te verwijderen, gebruik makend van het Configuratiescherm

Vele kapers en adware zoals Workno.ru installeren enkele van hun componenten en additionele software als normale Windows-programma’s. Dit gedeelte van de malware kan verwijderd worden uit het Configuratiescherm. Om dit te doen, volgt u volgende stappen.

 • Start -> Configuratiescherm (oudere Windows) of druk op de Windows-knop -> Zoek en enter Configuratiescherm (Windows 8);
  Control panel
 • Kies Verwijder Programma;
  Programs and features
 • Blader door de lijst en verwijder zaken gerelateerd aan Workno.ru virus en gerelateerde parasieten als Time-to-read.ru virus , AttirerPage.com , Tavanero.info Virus , 12kotov.ru virus .
  Remove toolbars
 • Klik op de Verwijder knop.
  Uninstall
 • In veel gevallen is een anti-malware programma beter in het detecteren van gerelateerde parasieten, dus we raden u aan Reimage, Spyhunter of Malwarebytes te installeren om zo andere programma’s die mogelijks onderdeel zijn van een infectie, te elimineren.
  Scan with spyhunter

Deze methode zal sommige browser plug-ins niet verwijderen, ga daarom door naar het volgende deel van de handleiding.

Verwijder Workno.ru van uw browsers

  Top Hoe Workno.ru te verwijderen van Google Chrome:

 • Klik op het icoon met de drie horizontale lijnen in de werkbalk van de browser en selecteer Meer hulpmiddelen -> Extensies
  Extensions
 • Selecteer alle kwaadaardige extensies en verwijder ze.
  Remove extensions
 • Klik op het icoon met de drie horizontale lijnen in de werkbalk van de browser en selecteer Instellingen.
  Open settings
 • Selecteer Beheer zoekmachines.
  Manage search engines
 • Verwijder onnodige zoekmachines van de lijst.
  Delete search engines
 • Ga terug naar de instellingen. Bij Opstarten kiest u voor Open lege pagina (u kan ongewenste pagina’s ook in dit scherm verwijderen).
 • Als uw startpagina werd aangepast, klik dan op het Chrome menu in de rechter-boven hoek, selecteer Instellingen. Selecteer Open een specifieke pagina of een set van pagina’s en klik op Pagina set.
  Set pages
 • Verwijder kwaadaardige zoekwebsites op een nieuw Opstart pagina’s scherm door op de “X” ernaast te klikken.
  Delete start pages

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan Workno.ru virus, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop van Chrome (drie horizontale lijnen) en selecteer Instellingen.
 • Scrol naar het einde van de pagina en klik op de Reset instellingen knop.
  Resset settings
 • Klik op de Reset knop in het bevestigingsscherm.
  Reset approve

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

  Top Hoe Workno.ru te verwijderen van Firefox:

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla scherm en selecteer het “Add-ons” icoon (of druk op Ctrl+Shift+A op uw toetsenbord).
  Select add-on
 • Ga door de lijst met Extensies en Add-ons, verwijder alles gerelateerd aan Workno.ru of zaken die u niet herkent. Als u de extensie niet kent en het is niet gemaakt door Mozilla, Google, Microsoft, Oracle of Adobe, dan hebt u het waarschijnlijk niet nodig.
  Remove add-on
 • Als uw startpagina was veranderd, klikt u op het Firefox menu in de rechter-boven hoek, selecteer Opties → Algemeen. Enter de gewenste URL in het startpagina veld en klik op Stel in als standaard.
  Restore default

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt in verband met Workno.ru virus, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla Firefox scherm. Klik op de Help knop.
  Help button
 • Kies voor Probleemoplossingsinformatie in het Help menu.
  Troubleshooting
 • Klik op de Reset Firefox knop.
  Refresh firefox
 • Klik op de Reset Firefox knop in het bevestigingsscherm. Mozilla Firefox zal sluiten en de instellingen opnieuw instellen.
  Refresh firefox approve
(Optioneel) oudere versie:
 • Typ “about:config” in de URL-balk en druk op enter. Dit zal de pagina met Instellingen openen.
  Abou config
 • Typ “Keyword.url” in de zoekbalk. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).
  Reset Keyword.url
 • Typ “browser.search.defaultengine” in de zoekbalk. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).
 • Typ “browser.search.selectedengine” in de zoekbalk. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).
 • Zoek naar “browser.newtab.url”. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).. Dit zal ervoor zorgen dat de zoekpagina niet steeds zal openen in elk nieuw tabblad.
 • Als de instellingen opnieuw worden aangepast en de scan met een anti-malware programma toont geen infecties: sluit Firefox, open de bestandsverkenner en typ en enter %AppData% in de adresbalk. Typ en enter user.js in de zoekbalk. Als het bestand bestaat, hernoem het dan en herstart Firefox. U zal de bovenstaande stappen moeten herhalen.
  Remove user.js

Als u de browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

  Top Hoe het Workno.ru virus te verwijderen van Internet Explorer (oudere versies):

 • Klik op de pijl aan de rechterkant van de zoekbalk.
 • Doe het volgende: in IE8-9 kies Beheer Zoekmachines, in IE7 klik op Pas zoekstandaarden aan.
 • Verwijder de Workno.ru van de lijst.

Hoe Workno.ru te verwijderen van IE 11:

 • Klik op het Instellingen icoon (rechts-boven) Beheer Add-ons.
  Add-on
 • Ga door de Werkbalken en extensies. Verwijder alles gerelateerd aan Workno.ru en items die u niet kent en niet gemaakt werden door Google, Microsoft, Yahoo, Oracle of Adobe.
  Disable add-ons
 • Selecteer Zoekmachines.
  Set search engine
 • Als één van deze zoekmachines niet beschikbaar is, volg dan “Vind meer zoekmachines” aan de onderzijde van het scherm en installeer Google.
  Find search engines
 • Sluit de Opties.
 • Als uw startpagina werd veranderd, klik dan op het Gereedschap icoon in de rechter-boven hoek en open het Internet Explorer menu, selecteer Internet opties en kies voor het Algemeen tabblad. Enter een gewenste URL in het startpagina veld en druk op Pas toe.
  Restore home page

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan Workno.ru virus, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op het Gereedschap icoon → Internet Opties.
  Internet options
 • Kies voor de Geavanceerd tab en klik op de Reset knop.
  Reset settings
 • Selecteer het Verwijder persoonlijke instellingenvakje en klik op de Reset knop.
  Reset approve
 • Klik op de Sluit knop in het bevestigingsscherm, sluit dan de browser.
  Reset

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

Hoe Workno.ru verwijderen uit Microsoft Edge:  Top


Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 1)

 • Open Microsoft Edge en klik op de Meer acties knop (drie puntjes in de rechter bovenhoek van het scherm), kies dan Instellingen.
  Open settings
 • In het Instellingen venster, klik op de Kies wat te wissen knop.
  Choose clear
 • Selecteer alles wat je wil verwijderen en klik op Wissen.
  Clear browsing data
 • Rechterklik op Start en kies Taakbeheer.
  Open task manager
 • Op de Proces tab rechterklik op Microsoft Edge en selecteer Ga naar details.
  Go to details
 • In de Details zoek je naar waarden genaamd Microsoft Edge, rechterklik op elk van hen en selecteer dan Taak beëindigen om deze waarden te stoppen.
  End Edge task
Als de eerste methode niet werkt voor je, volg dan de stappen van de geavanceerde methode hieronder. Zorg ervoor dat je een back-up van je data maakt voor je deze stappen voltooid. Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 2)
 • Navigeer naar de volgende map: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe Selecteer alle waarden in deze map, rechterklik en selecteer Verwijderen.
  Delete files
 • Klik op de start knop en type “Windows power”. Rechterklik op de Windows PowerShell waarde en kies Uitvoeren als beheerder.
  Open powershell
 • Als Beheerder: Windows PowerShell venster verschijnt op je scherm, plak deze regel na PS: cd C:\WINDOWS\system32 en druk op Enter: Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml" -Verbose}
  Run command
Eens je deze stappen voltooid hebt, zou Workno.ru van je Microsoft Edge browser verwijdert moeten zijn.

  Top Hoe Workno.ru te verwijderen van Safari:

Verwijder kwaadaardige extensies

 • Klik op het Safari-menu links-boven op uw scherm. Selecteer Voorkeuren.
  Open preferences
 • Selecteer Extensies en verwijder Workno.ru virus en andere verdachte extensies.
  Extensions
 • Als uw startpagina werd aangepast, klikt u op het Safari-menu links-boven op uw scherm. Selecteer Voorkeuren en kies voor het Algemeen tabblad. Enter de URL die u wil instellen als uw startpagina.
  Reset homepage

(Optioneel) Stel uw browserinstellingen opnieuw in

Als u nog steeds problemen ervaart omtrent Workno.ru, reset de instellingen van uw browser dan naar z’n standaardinstellingen.

 • Klik op het Safari-menu links-boven op uw scherm. Selecteer Reset Safari…
  Choose reset
 • Selecteer de opties die u opnieuw wil instellen (meestal werden ze allemaal al voor u geselecteerd) en klik op de Reset-knop.
  Reset

Als u uw browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem is er nog steeds, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

 

Workno.ru schermafbeeldingen

 
     
 
 
december 11, 2016 07:28, december 11, 2016 07:28
 
   
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *