Www-search.net virus - Hoe te verwijderen

Www-search.net virus

Het www-search.net virus is een browserkaper dat problemen kan veroorzaken op Internet Explorer, Mozilla Firefox of Google Chrome. Het kan geïnstalleerd worden met andere programma’s die u gratis van het internet kan downloaden. Eenmaal binnen wijzigt de toepassingen de instellingen van uw startpagina en standaardzoekmachine naar www-search.net zonder dat het daar toestemming voor vraagt.

Als u de zoekmachine gebruikt zult u merken dat de zoekresultaten voornamelijk gesponsorde links zijn.Het www-search.net virus promoot deze pagina’s en verwijst vele computergebruikers door naar deze sites. Op deze manier worden de bezoekersaantallen kunstmatig verhoogd en daarmee zullen de sites beter scoren in de ranking van zoekmachines. Let op dat u ook doorverwezen kan worden naar schadelijke websites en daarmee loopt uw computer het risico om besmet te raken met virussen. Daarnaast is het een oneerlijke manier van adverteren die u veel frustraties op zal leveren.

Om te voorkomen dat browserkapers zoals het www-search.net virus op uw computer belanden, moet u goed opletten tijdens de installatie van gratis programma’s van het internet. Kies altijd voor handmatige installatie en lees alles stappen tijdens het installatieproces zorgvuldig door. Wanneer u vooraf ingeschakelde vinkjes ziet, kijk dan of u deze moet uitzetten; doet u dit niet dan worden er automatisch programma’s aan de installatie toegevoegd. Let ook op of er voorstellen worden gedaan om uw browserinstellingen te wijzigen en accepteer deze verzoeken ook nooit.

Om het www-search.net virus te verwijderen ga u naar Configuratiescherm → Een programma verwijderen. U kunt het programma uit de programmalijst verwijderen. Het wordt aangeraden om ALLE programma’s die op dezelfde dag geïnstalleerd zijn te verwijderen. Vele virussen installeren software die de wijziging van instellingen vergrendeld zodat de ongewenste programma’s telkens terug zullen keren. Om deze software op te sporen kunt u gebruik maken van een betrouwbaar spyware-programma zoals Spyhunter of een ander programma dat u vertrouwt. Daarna kunt u de browsertoevoegingen verwijderen en uw instellingen herstellen.

Hoe u het www-search.net virus uit Internet Explorer kunt verwijderen: 

1. Klik op het pijltje rechts van het zoekveld;

2. Doe het volgende: Voor IE8-9 kiest u Zoekmachines Beheren, Voor IE7 kiest u voor Zoekstandaard Wijzigen;

3. Verwijder Www-search.net uit de lijst.

Hoe u het www-search.net virus uit Firefox kunt verwijderen: 

1. Typ “about:config” in de adresbalk om de instellingenpagina te openen;

2. Typ “Keyword.url” in het zoekveld. Klik met de rechtermuisknop en reset het veld;

3. Typ “browser.search.defaultengine” in het zoekveld. Klik met de rechtermuisknop en reset het veld;

4. Typ “browser.search.selectedengine” in het zoekveld. Klik met de rechtermuisknop en reset het veld;

5. Zoek op ‘browser.newtab.url’. Klik met de rechtermuisknop en reset het veld. Dit zorgt ervoor dat de zoekpagina niet telkens laadt wanneer u een nieuw tabblad opent.

6. Als de instellingen steeds terugkeren en de scan met uw anti-spywareprogramma’s niets opleveren, doe dan het volgende: Sluit Firefox af en open de Bestandsverkenner. Typ %AppData% in de adresbalk. Typ dan user.js in het zoekveld. Als dit bestand bestaat, wijzig de naam er dan van en start Firefox opnieuw op. U moet vervolgens bovenstaande stappen herhalen.

Hoe u het www-search.net virus uit Google Chrome kunt verwijderen: 

1. Klik op het pictogram met de 3 horizontale lijnen rechtsboven in uw browser;

2. Kies Instellingen.

3. Kies Instellingen → Zoekmachines Beheren;

4. Verwijder de overbodige zoekmachines uit de lijst;

5. Ga terug naar Instellingen. Kies Bij Opstarten voor “De pagina Nieuw Tabblad openen” (u kunt hier ook ongewenste pagina’s verwijderen).

TopDe snelkoppeling van de kaper verwijderen (alle browsers) (optioneel):

Als uw browser de pagina Www-search.net virus opent tijdens het opstarten, probeer dit:

  • Klik met rechts op het pictogram van uw browser. Kies Eigenschappen;
    Shortcut properties
  • Open het tabblad Snelkoppeling;
    Remove url
  • Verwijder het onderdeel Www-search.net virus uit het doelveld.

Automatische tools Malware verwijderen

Download Spyhunter voor Malware ontdekking
(Win)

Opmerking: Spyhunter proef levert detectie van parasieten zoals Www Search Net Virus en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Download Combo Cleaner voor Malware ontdekking
(Mac)

Opmerking: Combo Cleaner proef levert detectie van parasieten zoals Www Search Net Virus en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar,

Verwijdering handleiding Www-search.net virus

Bron: https://www.2-viruses.com/remove-www-search-net-virus

Removal guides in other languages

Www-search.net virus (en) 
www-search.net Virus (de)  Flag of Germany
Le virus Www-search.net (fr) 
Www-search.net virus (es) 
Www-search.net virus (pt) 
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.