www-searching.com virus - Hoe te verwijderen

Het www-searching.com virus is een browserkaper die uw Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome of Safari gemakkelijk kan infiltreren. Het is een programma dat cookies distribueert en uw browseractiviteiten en –gewoontes bijhoudt om zo commerciële pagina’s te adverteren en financiële winst te maken. Op het eerste zicht kan u denken dat het gewoonweg een nieuwe zoekmachine is, maar eigenlijk is de website niet veilig om te gebruiken en u verwijdert het dus best zo snel mogelijk van uw browser.

Meestal vervangt www-searching.com uw startpagina en standaard zoekmachine. Het is niet altijd gemakkelijk om zich te ontdoen van deze veranderingen. Onder dit artikel vindt u een volledige handleiding voor het verwijderen van deze browserkaper. Voor een automatische eliminatie, wordt u aangeraden om een volledige systeemscan uit te voeren met een anti-malware programma, bijvoorbeeld Reimage.


www-searching-com-virus

Over het www-searching.com virus

Het www-searching.com virus infecteert meestal browsers wanneer u bepaalde gratis programma’s downloadt naar uw systeem. U zal meer te weten komen over de distributiemethoden van deze browserkaper verder in het artikel. Eens binnen, past het programma uw browserinstellingen aan. Het kan aanpassingen doorvoeren in meerdere browsers tegelijkertijd. Eerst en vooral zal u opmerken dat www-searching.com werd ingesteld als uw startpagina en zoekmachine, zonder rekening te houden met uw vorige keuzes.

Als u een zoekopdracht uitvoert door middel van de website, zal u zien dat het vele commerciële pagina’s toevoegt aan uw zoekresultaten. Daarenboven zal u meer advertenties opmerken dan normaal. Het www-searching.com virus probeert verscheidene gesponsorde websites te adverteren, want het wordt betaald wanneer op de links wordt geklikt. Merk op dat u hierdoor niet in staat zal zijn om te browsen zoals gewoonlijk en om betrouwbare zoekresultaten te krijgen, maar ook bestaat het risico dat u op een geïnfecteerde pagina zal klikken. Er is geen garantie dat het www-searching.com virus enkel legitieme sites adverteert.

Als u niet wil dat uw systeem risico loopt, moet u zich onmiddellijk ontdoen van het www-searching.com virus wanneer u het in één van uw browsers opmerkt.

Distributiemethoden van het www-searching.com virus

Zoals hierboven al werd vermeld, wordt het www-searching.com virus meestal toegevoegd aan bundels met andere gratis software die u van het internet kan downloaden, bijvoorbeeld muziek- of videospelers. Het wordt ten strengste aangeraden om zeer voorzichtig te zijn tijdens de installatiestappen van nieuwe downloads. Lees steeds de algemene voorwaarden. Sta nooit toe dat uw startpagina wordt aangepast naar een onbekende website. Gebruik ook steeds welbekende zoekmachines om er zeker van te zijn dat u veilig browset.

Vanzelfsprekend kiest u steeds voor een ‘custom’ of geavanceerde installatiemode in plaats van de ‘basic’ mode om ervoor te zorgen dat u alle additionele programma’s te zien krijgt die anders standaard zouden worden toegevoegd. Ga nooit akkoord met de installatie van onbekende applicaties in uw systeem. Zorg ervoor dat u de vakjes naast zulke downloads steeds deselecteert.

Als uw browsers al zijn geïnfecteerd, moet u het www-searching.com virus zo snel mogelijk verwijderen. Verwijder alles gerelateerd aan deze pagina van uw programmalijst en stel de instellingen van de geïnfecteerde browsers opnieuw in. Volg onze stap-voor-stap handleiding om te weten te komen hoe u dit kan doen in Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome en Safari.


Automatische tools Malware verwijderen

Download Spyhunter voor Malware ontdekking
(Win)

Opmerking: Spyhunter proef levert detectie van parasieten zoals Www Searching Com Virus en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Download Combo Cleaner voor Malware ontdekking
(Mac)

Opmerking: Combo Cleaner proef levert detectie van parasieten zoals Www Searching Com Virus en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar,

Manuele verwijdering van het www-searching.com virus

Hoe www-searching.com virus te verwijderen, gebruik makend van het Configuratiescherm

Vele kapers en adware zoals www-searching.com virus installeren enkele van hun componenten en additionele software als normale Windows-programma’s. Dit gedeelte van de malware kan verwijderd worden uit het Configuratiescherm. Om dit te doen, volgt u volgende stappen.
 • Start -> Configuratiescherm (oudere Windows) of druk op de Windows-knop -> Zoek en enter Configuratiescherm (Windows 8);
  Control panel
 • Kies Verwijder Programma;
  Programs and features
 • Blader door de lijst en verwijder zaken gerelateerd aan www-searching.com virus .
  Remove toolbars
 • Klik op de Verwijder knop.
  Uninstall
 • In veel gevallen is een anti-malware programma beter in het detecteren van gerelateerde parasieten, dus we raden u aan Spyhunter te installeren om zo andere programma’s die mogelijks onderdeel zijn van een infectie, te elimineren.
  Scan with spyhunter

Deze methode zal sommige browser plug-ins niet verwijderen, ga daarom door naar het volgende deel van de handleiding.

Verwijder www-searching.com virus van uw browsers

TopHoe www-searching.com virus te verwijderen van Google Chrome:

 • Klik op het icoon met de drie horizontale lijnen in de werkbalk van de browser en selecteer Meer hulpmiddelen -> Extensies
  Extensions
 • Selecteer alle kwaadaardige extensies en verwijder ze.
  Remove extensions
 • Klik op het icoon met de drie horizontale lijnen in de werkbalk van de browser en selecteer Instellingen.
  Open settings
 • Selecteer Beheer zoekmachines.
  Manage search engines
 • Verwijder onnodige zoekmachines van de lijst.
  Delete search engines
 • Ga terug naar de instellingen. Bij Opstarten kiest u voor Open lege pagina (u kan ongewenste pagina’s ook in dit scherm verwijderen).
 • Als uw startpagina werd aangepast, klik dan op het Chrome menu in de rechter-boven hoek, selecteer Instellingen. Selecteer Open een specifieke pagina of een set van pagina’s en klik op Pagina set.
  Set pages
 • Verwijder kwaadaardige zoekwebsites op een nieuw Opstart pagina’s scherm door op de “X” ernaast te klikken.
  Delete start pages

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan www-searching.com virus, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop van Chrome (drie horizontale lijnen) en selecteer Instellingen.
 • Scrol naar het einde van de pagina en klik op de Reset instellingen knop.
  Resset settings
 • Klik op de Reset knop in het bevestigingsscherm.
  Reset approve

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

TopHoe www-searching.com virus te verwijderen van Firefox:

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla scherm en selecteer het “Add-ons” icoon (of druk op Ctrl+Shift+A op uw toetsenbord).
  Select add-on
 • Ga door de lijst met Extensies en Add-ons, verwijder alles gerelateerd aan www-searching.com virus of zaken die u niet herkent. Als u de extensie niet kent en het is niet gemaakt door Mozilla, Google, Microsoft, Oracle of Adobe, dan hebt u het waarschijnlijk niet nodig.
  Remove add-on
 • Als uw startpagina was veranderd, klikt u op het Firefox menu in de rechter-boven hoek, selecteer Opties → Algemeen. Enter de gewenste URL in het startpagina veld en klik op Stel in als standaard.
  Restore default

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt in verband met www-searching.com virus, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla Firefox scherm. Klik op de Help knop.
  Help button
 • Kies voor Probleemoplossingsinformatie in het Help menu.
  Troubleshooting
 • Klik op de Reset Firefox knop.
  Refresh firefox
 • Klik op de Reset Firefox knop in het bevestigingsscherm. Mozilla Firefox zal sluiten en de instellingen opnieuw instellen.
  Refresh firefox approve
(Optioneel) oudere versie:
 • Typ “about:config” in de URL-balk en druk op enter. Dit zal de pagina met Instellingen openen.
  Abou config
 • Typ “Keyword.url” in de zoekbalk. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).
  Reset Keyword.url
 • Typ “browser.search.defaultengine” in de zoekbalk. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).
 • Typ “browser.search.selectedengine” in de zoekbalk. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).
 • Zoek naar “browser.newtab.url”. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).. Dit zal ervoor zorgen dat de zoekpagina niet steeds zal openen in elk nieuw tabblad.
 • Als de instellingen opnieuw worden aangepast en de scan met een anti-malware programma toont geen infecties: sluit Firefox, open de bestandsverkenner en typ en enter %AppData% in de adresbalk. Typ en enter user.js in de zoekbalk. Als het bestand bestaat, hernoem het dan en herstart Firefox. U zal de bovenstaande stappen moeten herhalen.
  Remove user.js

Als u de browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

TopHoe het www-searching.com virus virus te verwijderen van Internet Explorer (oudere versies):

 • Klik op de pijl aan de rechterkant van de zoekbalk.
 • Doe het volgende: in IE8-9 kies Beheer Zoekmachines, in IE7 klik op Pas zoekstandaarden aan.
 • Verwijder de www-searching.com virus van de lijst.

Hoe www-searching.com virus te verwijderen van IE 11:

 • Klik op het Instellingen icoon (rechts-boven) Beheer Add-ons.
  Add-on
 • Ga door de Werkbalken en extensies. Verwijder alles gerelateerd aan www-searching.com virus en items die u niet kent en niet gemaakt werden door Google, Microsoft, Yahoo, Oracle of Adobe.
  Disable add-ons
 • Selecteer Zoekmachines.
  Set search engine
 • Als één van deze zoekmachines niet beschikbaar is, volg dan “Vind meer zoekmachines” aan de onderzijde van het scherm en installeer Google.
  Find search engines
 • Sluit de Opties.
 • Als uw startpagina werd veranderd, klik dan op het Gereedschap icoon in de rechter-boven hoek en open het Internet Explorer menu, selecteer Internet opties en kies voor het Algemeen tabblad. Enter een gewenste URL in het startpagina veld en druk op Pas toe.
  Restore home page

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan www-searching.com virus, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op het Gereedschap icoon → Internet Opties.
  Internet options
 • Kies voor de Geavanceerd tab en klik op de Reset knop.
  Reset settings
 • Selecteer het Verwijder persoonlijke instellingenvakje en klik op de Reset knop.
  Reset approve
 • Klik op de Sluit knop in het bevestigingsscherm, sluit dan de browser.
  Reset

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

Hoe www-searching.com virus verwijderen uit Microsoft Edge:Top

 
 
 • Open Microsoft Edge en klik op de Meer acties knop (drie puntjes in de rechter bovenhoek van het scherm), kies dan Instellingen.
  Open settings
 • In het Instellingen venster, klik op de Kies wat te wissen knop.
  Choose clear
 • Selecteer alles wat je wil verwijderen en klik op Wissen.
  Clear browsing data
 • Rechterklik op Start en kies Taakbeheer.
  Open task manager
 • Op de Proces tab rechterklik op Microsoft Edge en selecteer Ga naar details.
  Go to details
 • In de Details zoek je naar waarden genaamd Microsoft Edge, rechterklik op elk van hen en selecteer dan Taak beëindigen om deze waarden te stoppen.
  End Edge task
Als de eerste methode niet werkt voor je, volg dan de stappen van de geavanceerde methode hieronder. Zorg ervoor dat je een back-up van je data maakt voor je deze stappen voltooid.  

TopHoe www-searching.com virus te verwijderen van Safari:

Verwijder kwaadaardige extensies

 • Klik op het Safari-menu links-boven op uw scherm. Selecteer Voorkeuren.
  Open preferences
 • Selecteer Extensies en verwijder www-searching.com virus en andere verdachte extensies.
  Extensions
 • Als uw startpagina werd aangepast, klikt u op het Safari-menu links-boven op uw scherm. Selecteer Voorkeuren en kies voor het Algemeen tabblad. Enter de URL die u wil instellen als uw startpagina.
  Reset homepage

(Optioneel) Stel uw browserinstellingen opnieuw in

Als u nog steeds problemen ervaart omtrent www-searching.com virus, reset de instellingen van uw browser dan naar z’n standaardinstellingen.

 • Klik op het Safari-menu links-boven op uw scherm. Selecteer Reset Safari…
  Choose reset
 • Selecteer de opties die u opnieuw wil instellen (meestal werden ze allemaal al voor u geselecteerd) en klik op de Reset-knop.
  Reset

Als u uw browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem is er nog steeds, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

Bron: https://www.2-viruses.com/remove-www-searching-com-virus

Removal guides in other languages

www-searching.com virus (en) 
El virus www-searching.com (es) 
www-searching.com virus (se) 
Www-searching.com-Virus (de)  Flag of Germany
www-searching.com virus (it) 
www-searching.com virus (dk) 
Vírus www-searching.com (pt) 
www-searching.com ウイルスの流通手段 (jp) 
Le virus www-searching.com (fr) 
www-searching.com 바이러스 (kr)  Flag of South Korea
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.