Xtendmedia Virus - Hoe Te Verwijderen?

-
 0
Type: Adware
 

Het Xtendmedia virus of ad.xtendmedia.com is een adwareprogramma dat pop-ups en andere advertenties toont. Het staat ook bekend om het doorverwijzen naar andere webpagina’s. Normaal gesproken wordt u computer ermee besmet wanneer u het per ongeluk installeert bij het downloaden van gratis software. De toepassing komt in een bundel met andere programma’s en wordt standaard aan uw systeem toegevoegd. De enige manier om het te vermijden is om handmatige installatie te kiezen en alle vinkjes uit te vinken wanneer ongewenste of onbekende toepassingen worden aangeboden.

XtendMedia is onderdeel van de Matomi group, een mediaorganisatie dat apps en games ontwikkelt. Een aantal van deze programma’s zijn legitiem, anderen worden echter zonder toestemming van de gebruiker geïnstalleerd. In sommige gevallen worden ook Trojaanse virussen gebruikt. Het is dus niet raar dat veel mensen dit programma een virus noemen.

Wanneer het Xtendmedia virus eenmaal op uw computer aanwezig is, zult u veel vaker advertenties zien dan normaal. Ondanks dat Xtendmedia geen schade aan uw computer toebrengt, is het wel erg vervelend en u loopt het risico dat uw computer besmet raakt met malware doordat u op een schadelijke advertentie klikt. Het wordt aangeraden het programma direct te verwijderen.

Let op dat adware en browserkapers zoals het Xtendmedia virus steeds veranderen en daarom werkt handmatige verwijdering wellicht niet voor u. Wij raden aan alleen handmatig dit virus te verwijderen als u veel computerkennis heeft zodat u niet meer schade aan bestanden toebrengt. De veiligste, eenvoudigste en snelste manier is om speciale anti-malwareprogramma’s zoals spyhunter, Adwcleaner of Malwarebytes te gebruiken. Niet alleen verwijderen zij het Xtendmediavirus maar ook kunnen ze scans uitvoeren om andere adware, browserkapers en besmettingen op te sporen.

Een Gids om het Xtendmedia Virus handmatig te verwijderen

  1. Ga naar Configuratiescherm → Programma’s Toevoegen/Verwijderen. Als u iets ziet dat verwant is met Xtendmedia of Matomi, verwijder het dan uit de lijst. Controleer of er nog andere adware of browserkapers op dezelfde dag als Xtendmedia zijn geïnstalleerd en verwijder die ook.
  2. Controleer uw browsertoevoegingen en verwijder alles wat onbekend voor u is.
  3. Wanneer de omleidingen niet stopen, bekijk dan de Google redirect virus gids.
  4. Wanneer de pop-ups blijven komen, voer dan u systeemscan uit met spyhunter of Hitman Pro.

Automatische tools Xtendmedia Virus verwijderen

 
 
Note: Reimage is commercial program. . You can remove detected Xtendmedia Virus files, processes and registry entries automatically after you purchase a full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure       
 

Over de auteur

 
oktober 3, 2013 19:23, oktober 3, 2013 19:23
 
   
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *