Yardood.com Virus - Hoe Te Verwijderen?

 

Yardood.com is de naam van het domein, dat recentelijk gecreëerd werd. Ondanks zijn korte tijd van bestaan, heeft het reeds een slechte reputatie opgebouwd in de cyber gemeenschap, die voornamelijk bezorgt is om veiligheidsproblemen. Hoewel het domein zelf geen volwassenen inhoud of andere verdachte inhoud toont, is het omleiding probleem verantwoordelijk voor het zorgen van web verkeer naar zulke sites, welke je beter mijdt. Hoewel Yardood.com je computer scherm niet zal vergrendelen of je bureaubladachtergrond zal wijzigen en vragen om een bepaald bedrag te betalen, is het één van die toepassingen, die, op algemene aanbeveling, vervangen dient te worden door software die als volledig veilig wordt beschouwd om te gebruiken.

Waarom gebruik je Yardood.com beter niet voor zoekopdrachten?

Yardood.com is een web zoek tool. Dit is reeds duidelijk aan de eerste webpagina naar waar de Yardood.com URL je omleidt. Zijn naam lijkt op Yahoo, wat, in feite, geschreven staat in het zoek vak in het midden van de pagina. Het logo bevat zijn paarse kleur, alleen, jammer genoeg, geeft de Yardood.com online zoek tool je niet dezelfde kwaliteit van zoekresultaten als. Dit wordt verklaart door de functionaliteit van tools zoals Yardood.com.


yardoo-com-2-viruses


yardoo-com-search-2-viruses

Naast het zijn van, of beter lijken op, een zoekmachine, is Yardood.com voor het overgrote deel een adware. Het is een dodelijke combinatie om je de waarheid te vertellen. Dit soort toepassingen noemt men doorgaans browser hijackers. Terwijl je aan de ene kant niet onmiddellijk het slachtoffer wordt van cybercriminelen, die proberen je af te persen, zal je een aantal andere gemene neveneffecten ondervinden van het hebben van de Yardood.com extensie op je browser of, meer preciezer, de Yardood.com app op je computer.

De kwaadaardige eigenschappen van de Yardood extensie zijn de volgende: het wijzigen van je browser zijn DNS (Domain Name System) instellingen; het opnieuw opduiken op je browser, zelfs nadat je de browser instellingen gereset hebt; het tonen van potentieel besmettelijke reclame in je zoekresultaten in de vorm van websites of advertenties; het vertragen van je systeemsnelheid en het kwetsbaar maken van je systeem.

Hoe verscheen de Yardood.com Browser Hijacker op je pc?

De meest gestelde vraag van de gebruikers, wiens computer geïnfecteerd werd met de Yardood.com hijacker, is deze aangaande de manier waarop de kwaadaardige app op het systeem werd geïnstalleerd. De oorsprong van de vraag is eerder natuurlijk en indirect. In de meeste (zo niet alle) gevallen wordt de Yardood.com plug-in ingesteld zonder dat de gebruiker er weet van heeft. Dit gebeurt als de gebruiker een gratis toepassing download eb installeert met de Standaard instellingen. Je moet er steeds aan denken dat gratis software, als regel, promotionele software bevat. De installatie Wizard moet dus naargelang worden aangepast zodat zulke software ontdekt en verwijdert kan worden uit de installer. Hiervoor moet je de instellingen wijzigen in de Geavanceerde.

De twee aanbevelingen om, om te gaan met Yardood.com

Natuurlijk hebben we het over het verwijderen van het Yardood.com programma. De twee methodes die we je kunnen aanbieden (er is nog niemand die een derde gevonden heeft) zijn of het automatisch of het handmatig verwijderen. Voor het gebruik van de automatische verwijdering kunnen we je voorzien van de juiste tools: Reimage. Je moet ze niet allemaal gebruiken om Yardood.com te verwijderen. Download en installeer, bijvoorbeeld, Reimage en start de app. Het zal je om toestemming vragen om het systeem te scannen. Ga akkoord en wacht tot Yardood.com gedetecteerd werd. Daarna is alles wat je moet doen op de Verwijderen knop klikken. De handleiding, die je kan helpen her virus handmatig te verwijderen staat evenzeer tot je beschikking. Zie hieronder.Automatische tools Yardood.com Virus verwijderen

 
 
Note: Reimage is commercial program. . You can remove detected Yardood.com Virus files, processes and registry entries automatically after you purchase a full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Handmatige verwijdering van het Yardood.com Virus

Hoe Us.yardood.com virus te verwijderen, gebruik makend van het Configuratiescherm

Vele kapers en adware zoals Yardood.com Virus installeren enkele van hun componenten en additionele software als normale Windows-programma’s. Dit gedeelte van de malware kan verwijderd worden uit het Configuratiescherm. Om dit te doen, volgt u volgende stappen.
 • Start -> Configuratiescherm (oudere Windows) of druk op de Windows-knop -> Zoek en enter Configuratiescherm (Windows 8);
  Control panel
 • Kies Verwijder Programma;
  Programs and features
 • Blader door de lijst en verwijder zaken gerelateerd aan Us.yardood.com virus en gerelateerde parasieten als Start-search.com virus , Oursearching.com virus , Websearch.simplesearches.info virus , Qone8 virus .
  Remove toolbars
 • Klik op de Verwijder knop.
  Uninstall
 • In veel gevallen is een anti-malware programma beter in het detecteren van gerelateerde parasieten, dus we raden u aan Reimage of Spyhunter te installeren om zo andere programma’s die mogelijks onderdeel zijn van een infectie, te elimineren.
  Scan with spyhunter

Deze methode zal sommige browser plug-ins niet verwijderen, ga daarom door naar het volgende deel van de handleiding.

Verwijder Yardood.com Virus van uw browsers

  Top Hoe Yardood.com Virus te verwijderen van Google Chrome:

 • Klik op het icoon met de drie horizontale lijnen in de werkbalk van de browser en selecteer Meer hulpmiddelen -> Extensies
  Extensions
 • Selecteer alle kwaadaardige extensies en verwijder ze.
  Remove extensions
 • Klik op het icoon met de drie horizontale lijnen in de werkbalk van de browser en selecteer Instellingen.
  Open settings
 • Selecteer Beheer zoekmachines.
  Manage search engines
 • Verwijder onnodige zoekmachines van de lijst.
  Delete search engines
 • Ga terug naar de instellingen. Bij Opstarten kiest u voor Open lege pagina (u kan ongewenste pagina’s ook in dit scherm verwijderen).
 • Als uw startpagina werd aangepast, klik dan op het Chrome menu in de rechter-boven hoek, selecteer Instellingen. Selecteer Open een specifieke pagina of een set van pagina’s en klik op Pagina set.
  Set pages
 • Verwijder kwaadaardige zoekwebsites op een nieuw Opstart pagina’s scherm door op de “X” ernaast te klikken.
  Delete start pages

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan Us.yardood.com virus, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop van Chrome (drie horizontale lijnen) en selecteer Instellingen.
 • Scrol naar het einde van de pagina en klik op de Reset instellingen knop.
  Resset settings
 • Klik op de Reset knop in het bevestigingsscherm.
  Reset approve

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

  Top Hoe Yardood.com Virus te verwijderen van Firefox:

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla scherm en selecteer het “Add-ons” icoon (of druk op Ctrl+Shift+A op uw toetsenbord).
  Select add-on
 • Ga door de lijst met Extensies en Add-ons, verwijder alles gerelateerd aan Yardood.com Virus of zaken die u niet herkent. Als u de extensie niet kent en het is niet gemaakt door Mozilla, Google, Microsoft, Oracle of Adobe, dan hebt u het waarschijnlijk niet nodig.
  Remove add-on
 • Als uw startpagina was veranderd, klikt u op het Firefox menu in de rechter-boven hoek, selecteer Opties → Algemeen. Enter de gewenste URL in het startpagina veld en klik op Stel in als standaard.
  Restore default

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt in verband met Us.yardood.com virus, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla Firefox scherm. Klik op de Help knop.
  Help button
 • Kies voor Probleemoplossingsinformatie in het Help menu.
  Troubleshooting
 • Klik op de Reset Firefox knop.
  Refresh firefox
 • Klik op de Reset Firefox knop in het bevestigingsscherm. Mozilla Firefox zal sluiten en de instellingen opnieuw instellen.
  Refresh firefox approve
(Optioneel) oudere versie:
 • Typ “about:config” in de URL-balk en druk op enter. Dit zal de pagina met Instellingen openen.
  Abou config
 • Typ “Keyword.url” in de zoekbalk. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).
  Reset Keyword.url
 • Typ “browser.search.defaultengine” in de zoekbalk. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).
 • Typ “browser.search.selectedengine” in de zoekbalk. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).
 • Zoek naar “browser.newtab.url”. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).. Dit zal ervoor zorgen dat de zoekpagina niet steeds zal openen in elk nieuw tabblad.
 • Als de instellingen opnieuw worden aangepast en de scan met een anti-malware programma toont geen infecties: sluit Firefox, open de bestandsverkenner en typ en enter %AppData% in de adresbalk. Typ en enter user.js in de zoekbalk. Als het bestand bestaat, hernoem het dan en herstart Firefox. U zal de bovenstaande stappen moeten herhalen.
  Remove user.js

Als u de browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

  Top Hoe het Yardood.com Virus virus te verwijderen van Internet Explorer (oudere versies):

 • Klik op de pijl aan de rechterkant van de zoekbalk.
 • Doe het volgende: in IE8-9 kies Beheer Zoekmachines, in IE7 klik op Pas zoekstandaarden aan.
 • Verwijder de Yardood.com Virus van de lijst.

Hoe Yardood.com Virus te verwijderen van IE 11:

 • Klik op het Instellingen icoon (rechts-boven) Beheer Add-ons.
  Add-on
 • Ga door de Werkbalken en extensies. Verwijder alles gerelateerd aan Yardood.com Virus en items die u niet kent en niet gemaakt werden door Google, Microsoft, Yahoo, Oracle of Adobe.
  Disable add-ons
 • Selecteer Zoekmachines.
  Set search engine
 • Als één van deze zoekmachines niet beschikbaar is, volg dan “Vind meer zoekmachines” aan de onderzijde van het scherm en installeer Google.
  Find search engines
 • Sluit de Opties.
 • Als uw startpagina werd veranderd, klik dan op het Gereedschap icoon in de rechter-boven hoek en open het Internet Explorer menu, selecteer Internet opties en kies voor het Algemeen tabblad. Enter een gewenste URL in het startpagina veld en druk op Pas toe.
  Restore home page

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan Us.yardood.com virus, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op het Gereedschap icoon → Internet Opties.
  Internet options
 • Kies voor de Geavanceerd tab en klik op de Reset knop.
  Reset settings
 • Selecteer het Verwijder persoonlijke instellingenvakje en klik op de Reset knop.
  Reset approve
 • Klik op de Sluit knop in het bevestigingsscherm, sluit dan de browser.
  Reset

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

Hoe Yardood.com Virus verwijderen uit Microsoft Edge:  Top


Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 1)

 • Open Microsoft Edge en klik op de Meer acties knop (drie puntjes in de rechter bovenhoek van het scherm), kies dan Instellingen.
  Open settings
 • In het Instellingen venster, klik op de Kies wat te wissen knop.
  Choose clear
 • Selecteer alles wat je wil verwijderen en klik op Wissen.
  Clear browsing data
 • Rechterklik op Start en kies Taakbeheer.
  Open task manager
 • Op de Proces tab rechterklik op Microsoft Edge en selecteer Ga naar details.
  Go to details
 • In de Details zoek je naar waarden genaamd Microsoft Edge, rechterklik op elk van hen en selecteer dan Taak beëindigen om deze waarden te stoppen.
  End Edge task
Als de eerste methode niet werkt voor je, volg dan de stappen van de geavanceerde methode hieronder. Zorg ervoor dat je een back-up van je data maakt voor je deze stappen voltooid. Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 2)
 • Navigeer naar de volgende map: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe Selecteer alle waarden in deze map, rechterklik en selecteer Verwijderen.
  Delete files
 • Klik op de start knop en type “Windows power”. Rechterklik op de Windows PowerShell waarde en kies Uitvoeren als beheerder.
  Open powershell
 • Als Beheerder: Windows PowerShell venster verschijnt op je scherm, plak deze regel na PS: cd C:\WINDOWS\system32 en druk op Enter: Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml" -Verbose}
  Run command
Eens je deze stappen voltooid hebt, zou Yardood.com Virus van je Microsoft Edge browser verwijdert moeten zijn.

  Top Hoe Yardood.com Virus te verwijderen van Safari:

Verwijder kwaadaardige extensies

 • Klik op het Safari-menu links-boven op uw scherm. Selecteer Voorkeuren.
  Open preferences
 • Selecteer Extensies en verwijder Us.yardood.com virus en andere verdachte extensies.
  Extensions
 • Als uw startpagina werd aangepast, klikt u op het Safari-menu links-boven op uw scherm. Selecteer Voorkeuren en kies voor het Algemeen tabblad. Enter de URL die u wil instellen als uw startpagina.
  Reset homepage

(Optioneel) Stel uw browserinstellingen opnieuw in

Als u nog steeds problemen ervaart omtrent Yardood.com Virus, reset de instellingen van uw browser dan naar z’n standaardinstellingen.

 • Klik op het Safari-menu links-boven op uw scherm. Selecteer Reset Safari…
  Choose reset
 • Selecteer de opties die u opnieuw wil instellen (meestal werden ze allemaal al voor u geselecteerd) en klik op de Reset-knop.
  Reset

Als u uw browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem is er nog steeds, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

 

Yardood.com Virus schermafbeeldingen

 
     
 

Over de auteur

 
december 20, 2016 07:27, augustus 3, 2017 08:23
 
   
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *