Yeabests.cc Virus - Hoe Te Verwijderen?

 

Yeabests.cc, ook gekend als het TopYea virus, is een browser hijacker uit de Adware/Snelkoppeling hijacker familie. Het neemt een boel browsers over, inclusief Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome, Safari, Opera, 360 Chrome, Baidu Browser, Tencent Traveler, Sogou Explorer, Maxthon, The World Browser, QQ Browser en Liebao browser. Als je gemerkt hebt dat je startpagina en zoekmachine ingesteld werden op Yeabests.cc, moet je zeer voorzichtig zijn en vooral deze zoekmachine niet gebruiken om op het web te surfen. Het is een onveilig programma dat je zo snel mogelijk moet verwijderen.

Om het Yeabests.cc virus te verwijderen, moet je een volledige systeemscan uitvoeren met een betrouwbaar anti-malware programma, zoals SpyHunter of StopZilla. De gratis handmatige verwijderingshandleiding wordt onder dit artikel voorzien.

Over het Yeabests.cc virus

Yeabests.cc is een advertentie-ondersteunde zoekmachine, die de legitieme Google machine gebruikt als basis voor het promoten van reclame van derden. Het leid je om naar een gewijzigd zoekresultaat van Google in een nieuw tabblad. Deze kwaadaardige browser extensie vult je zoekresultaten met gesponsorde sites, vervelende advertenties en kan proberen je om te leiden naar commerciële websites. Hierdoor kunnen gebruikers dus niet beschikken over betrouwbare zoekresultaten en wordt het surfen een vrij ingewikkelde aangelegenheid. Het is niet enkel vervelend om tonnen aan advertenties te ontvangen en omleidingen te ondergaan, je moet er ook aan denken dat het Yeabests.cc virus je kan omleiden naar kwaadaardige sites, waar spyware en andere dreigingen je pc kunnen infecteren. Daarnaast zal het ook niet gemakkelijk zijn om het te vervangen met een legitieme zoekmachine.


yeabests-cc-virus

Om terug normaal te kunnen surfen moet je het Yeabests.cc virus verwijderen. Het herstellen van je vorige browser instellingen zal resulteren in een voorgeprogrammeerde fout aangezien deze kwaadaardige extensie de volgende registersleutels toevoegt – HKLMSOFTWAREWow6432NodePoliciesGoogleChromeHomepageLocation en HKLMSOFTWAREWow6432NodePoliciesGoogleChromeRestoreOnStartupURLs1, als we de Chrome browser als voorbeeld gebruiken. Deze sleutels zijn verantwoordelijk voor het automatisch laden van Yeabests.cc, telkens je de browser start. Zolang deze blijven bestaan – blijft de browser hijacker. Het installeert zichzelf als een VMI script, dus kan het zichzelf terug aan je browser toevoegen zelfs nadat je de snelkoppelingen die gerelateerd zijn aan de hijacker opgeschoond hebt.


yeabests-cc-2-viruses

Je moet deze nep zoekmachine verwijderen via het Controle Paneel. Om dit klaar te krijgen moet je de handleiding onderaan dit artikel volgen, welke uitlegt hoe het automatisch en handmatig te doen. Kies de methode die je het beste ligt. Denk eraan dat een automatische verwijdering steeds veiliger is. Bovendien kan een anti-malware programma gelijkaardige infiltraties in de toekomst voorkomen, dus overweeg je best om de Yeabests.cc browser hijacker te verwijderen.

De distributiemethodes van het Yeabests.cc virus

Yeabests.cc virus infiltreert meestal computers in een bundel met andere programma’s. Vaak omvat dit download managers, PDF creators, muziek en video spelers, etc., gedownload van op gratis delen ruimtes op het internet. Je kan voorkomen dat ze je systeem infiltreren als je voldoende aandacht schenkt aan het installatieproces van je freeware programma’s. Zorg ervoor dat je kiest voor de Aangepaste of Geavanceerde installatiemethode en kijk na welke andere toepassingen aangeboden worden om standaard geïnstalleerd te worden. Deselecteer altijd opties die weinig of onbekende tools bevatten, in feite zou je elke toevoeging aan je hoofd download moeten weigeren. Ga nooit akkoord met het vervangen van je startpagina door een onbekende site. Als men je dit voorstelt, annuleer dan de installatie want het is voor 100 procent zeker dat je opgescheept zal worden met een POT (potentieel ongewenste toepassing) zoals de Yeabests.cc hijacker.

De gemakkelijkste manier om het Yeabests.cc virus te verwijderen is door je computer te scannen met een anti-malware programma, bijvoorbeeld, SpyHunter of Malwarebytes. Als je dit liever handmatig herstelt, volg dan onderstaande stappen.Automatische tools Yeabests.cc virus verwijderen

 
 
Opmerking: Reimage proef levert detectie van parasieten zoals Yeabests.cc Virus en helpt bijde verwijdering ervan gratis.Je kunt gedetecteerde bestanden, processen en registervermeldingen verwijderen uzelf ofaanschaf van een volledige versie.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Handmatige verwijdering van het Yeabests.cc virus

Hoe Yeabests.cc virus te verwijderen, gebruik makend van het Configuratiescherm

Vele kapers en adware zoals Yeabests.cc virus installeren enkele van hun componenten en additionele software als normale Windows-programma’s. Dit gedeelte van de malware kan verwijderd worden uit het Configuratiescherm. Om dit te doen, volgt u volgende stappen.

Deze methode zal sommige browser plug-ins niet verwijderen, ga daarom door naar het volgende deel van de handleiding.

Verwijder Yeabests.cc virus van uw browsers

  Top De snelkoppeling van de kaper verwijderen (alle browsers) (optioneel):

Als uw browser de pagina Yeabests.cc virus opent tijdens het opstarten, probeer dit:

 • Klik met rechts op het pictogram van uw browser. Kies Eigenschappen;
  Shortcut properties
 • Open het tabblad Snelkoppeling;
  Remove url
 • Verwijder het onderdeel Yeabests.cc virus uit het doelveld.

  Top Hoe Yeabests.cc virus te verwijderen van Google Chrome:

 • Klik op het icoon met de drie horizontale lijnen in de werkbalk van de browser en selecteer Meer hulpmiddelen -> Extensies
  Extensions
 • Selecteer alle kwaadaardige extensies en verwijder ze.
  Remove extensions
 • Klik op het icoon met de drie horizontale lijnen in de werkbalk van de browser en selecteer Instellingen.
  Open settings
 • Selecteer Beheer zoekmachines.
  Manage search engines
 • Verwijder onnodige zoekmachines van de lijst.
  Delete search engines
 • Ga terug naar de instellingen. Bij Opstarten kiest u voor Open lege pagina (u kan ongewenste pagina’s ook in dit scherm verwijderen).
 • Als uw startpagina werd aangepast, klik dan op het Chrome menu in de rechter-boven hoek, selecteer Instellingen. Selecteer Open een specifieke pagina of een set van pagina’s en klik op Pagina set.
  Set pages
 • Verwijder kwaadaardige zoekwebsites op een nieuw Opstart pagina’s scherm door op de “X” ernaast te klikken.
  Delete start pages

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan Yeabests.cc virus, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop van Chrome (drie horizontale lijnen) en selecteer Instellingen.
 • Scrol naar het einde van de pagina en klik op de Reset instellingen knop.
  Resset settings
 • Klik op de Reset knop in het bevestigingsscherm.
  Reset approve

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

  Top Hoe Yeabests.cc virus te verwijderen van Firefox:

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla scherm en selecteer het “Add-ons” icoon (of druk op Ctrl+Shift+A op uw toetsenbord).
  Select add-on
 • Ga door de lijst met Extensies en Add-ons, verwijder alles gerelateerd aan Yeabests.cc virus of zaken die u niet herkent. Als u de extensie niet kent en het is niet gemaakt door Mozilla, Google, Microsoft, Oracle of Adobe, dan hebt u het waarschijnlijk niet nodig.
  Remove add-on
 • Als uw startpagina was veranderd, klikt u op het Firefox menu in de rechter-boven hoek, selecteer Opties → Algemeen. Enter de gewenste URL in het startpagina veld en klik op Stel in als standaard.
  Restore default

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt in verband met Yeabests.cc virus, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla Firefox scherm. Klik op de Help knop.
  Help button
 • Kies voor Probleemoplossingsinformatie in het Help menu.
  Troubleshooting
 • Klik op de Reset Firefox knop.
  Refresh firefox
 • Klik op de Reset Firefox knop in het bevestigingsscherm. Mozilla Firefox zal sluiten en de instellingen opnieuw instellen.
  Refresh firefox approve
(Optioneel) oudere versie:
 • Typ “about:config” in de URL-balk en druk op enter. Dit zal de pagina met Instellingen openen.
  Abou config
 • Typ “Keyword.url” in de zoekbalk. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).
  Reset Keyword.url
 • Typ “browser.search.defaultengine” in de zoekbalk. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).
 • Typ “browser.search.selectedengine” in de zoekbalk. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).
 • Zoek naar “browser.newtab.url”. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).. Dit zal ervoor zorgen dat de zoekpagina niet steeds zal openen in elk nieuw tabblad.
 • Als de instellingen opnieuw worden aangepast en de scan met een anti-malware programma toont geen infecties: sluit Firefox, open de bestandsverkenner en typ en enter %AppData% in de adresbalk. Typ en enter user.js in de zoekbalk. Als het bestand bestaat, hernoem het dan en herstart Firefox. U zal de bovenstaande stappen moeten herhalen.
  Remove user.js

Als u de browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

  Top Hoe het Yeabests.cc virus virus te verwijderen van Internet Explorer (oudere versies):

 • Klik op de pijl aan de rechterkant van de zoekbalk.
 • Doe het volgende: in IE8-9 kies Beheer Zoekmachines, in IE7 klik op Pas zoekstandaarden aan.
 • Verwijder de Yeabests.cc virus van de lijst.

Hoe Yeabests.cc virus te verwijderen van IE 11:

 • Klik op het Instellingen icoon (rechts-boven) Beheer Add-ons.
  Add-on
 • Ga door de Werkbalken en extensies. Verwijder alles gerelateerd aan Yeabests.cc virus en items die u niet kent en niet gemaakt werden door Google, Microsoft, Yahoo, Oracle of Adobe.
  Disable add-ons
 • Selecteer Zoekmachines.
  Set search engine
 • Als één van deze zoekmachines niet beschikbaar is, volg dan “Vind meer zoekmachines” aan de onderzijde van het scherm en installeer Google.
  Find search engines
 • Sluit de Opties.
 • Als uw startpagina werd veranderd, klik dan op het Gereedschap icoon in de rechter-boven hoek en open het Internet Explorer menu, selecteer Internet opties en kies voor het Algemeen tabblad. Enter een gewenste URL in het startpagina veld en druk op Pas toe.
  Restore home page

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan Yeabests.cc virus, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op het Gereedschap icoon → Internet Opties.
  Internet options
 • Kies voor de Geavanceerd tab en klik op de Reset knop.
  Reset settings
 • Selecteer het Verwijder persoonlijke instellingenvakje en klik op de Reset knop.
  Reset approve
 • Klik op de Sluit knop in het bevestigingsscherm, sluit dan de browser.
  Reset

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

Hoe Yeabests.cc virus verwijderen uit Microsoft Edge:  Top


Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 1)

 • Open Microsoft Edge en klik op de Meer acties knop (drie puntjes in de rechter bovenhoek van het scherm), kies dan Instellingen.
  Open settings
 • In het Instellingen venster, klik op de Kies wat te wissen knop.
  Choose clear
 • Selecteer alles wat je wil verwijderen en klik op Wissen.
  Clear browsing data
 • Rechterklik op Start en kies Taakbeheer.
  Open task manager
 • Op de Proces tab rechterklik op Microsoft Edge en selecteer Ga naar details.
  Go to details
 • In de Details zoek je naar waarden genaamd Microsoft Edge, rechterklik op elk van hen en selecteer dan Taak beëindigen om deze waarden te stoppen.
  End Edge task
Als de eerste methode niet werkt voor je, volg dan de stappen van de geavanceerde methode hieronder. Zorg ervoor dat je een back-up van je data maakt voor je deze stappen voltooid. Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 2)
 • Navigeer naar de volgende map: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe Selecteer alle waarden in deze map, rechterklik en selecteer Verwijderen.
  Delete files
 • Klik op de start knop en type “Windows power”. Rechterklik op de Windows PowerShell waarde en kies Uitvoeren als beheerder.
  Open powershell
 • Als Beheerder: Windows PowerShell venster verschijnt op je scherm, plak deze regel na PS: cd C:\WINDOWS\system32 en druk op Enter: Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml" -Verbose}
  Run command
Eens je deze stappen voltooid hebt, zou Yeabests.cc virus van je Microsoft Edge browser verwijdert moeten zijn.

  Top Hoe Yeabests.cc virus te verwijderen van Safari:

Verwijder kwaadaardige extensies

 • Klik op het Safari-menu links-boven op uw scherm. Selecteer Voorkeuren.
  Open preferences
 • Selecteer Extensies en verwijder Yeabests.cc virus en andere verdachte extensies.
  Extensions
 • Als uw startpagina werd aangepast, klikt u op het Safari-menu links-boven op uw scherm. Selecteer Voorkeuren en kies voor het Algemeen tabblad. Enter de URL die u wil instellen als uw startpagina.
  Reset homepage

(Optioneel) Stel uw browserinstellingen opnieuw in

Als u nog steeds problemen ervaart omtrent Yeabests.cc virus, reset de instellingen van uw browser dan naar z’n standaardinstellingen.

 • Klik op het Safari-menu links-boven op uw scherm. Selecteer Reset Safari…
  Choose reset
 • Selecteer de opties die u opnieuw wil instellen (meestal werden ze allemaal al voor u geselecteerd) en klik op de Reset-knop.
  Reset

Als u uw browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem is er nog steeds, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

 

Yeabests.cc virus schermafbeeldingen

 
     
 
 
oktober 15, 2016 07:24, juli 26, 2017 09:32
 
   
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *