Youndoo.com virus - Hoe te verwijderen

De Youndoo.com toepassing (van SaferBrowser) wordt vaak naar gerefereerd als een omleiding virus. Dit is niet helemaal waar, hoewel deze toepassing eigenschappen heeft die kunnen worden toegeschreven aan virussen, is het geen echt virus in de echte zin van het woord. Youndoo.com is eerder een POT (Potentieel Ongewenste Toepassing) die kan leiden tot een virus infectie en verschillende onrustwekkende eigenschappen heeft.

Over de Youndoo.com Browser Hijacker

Youndoo.com is een browser hijacker. Dus wat doet het nu juist? Correct, het gijzelt je. Het gijzelt je standaard startpagina, nieuw tabblad en je zoekmachine, in de plaats van al deze sites plaats deze rogue extensie youndoo.com. Het voegt http://www.youndoo.com.com/?ts=[timestamp]&v=[version]&uid=[uid]&ptid=[unknown]&mode=[unknown] toe als een argument aan de snelkoppelingen op je bureaublad en in het opstarten. Je zal dus telkens je de browser start omgeleid worden naar deze site en zelfs nog wanneer je probeert om je browser instellingen te herstellen naar een eerdere datum. Youndoo.com richt zijn pijlen op Safari, Interner Explorer, Google Chrome, Mozilla Firefox en andere browsers. Het is compatibel met Windows en Mac besturingssystemen. Het is dus duidelijk dat deze rogue toepassing een grote groep gebruikers kan treffen.


youndoo-com-virus

Het Youndoo.com virus configureert je browser en computer systeem op zo’n wijze dat er geen obstakels meer zijn voor het tonen van reclame door derden. Men zou deze plug-in een adware noemen ware het niet voor het gijzelen van de startpagina, het nieuw tabblad en de zoekmachine. Het leid je om naar Google in een nieuw tabblad en vervormt de resultaten door er dubieuze sites van derden aan toe te voegen. Youndoo.com assisteert bij het malvertising van derden door je NPII (niet-persoonlijk identificeerbare informatie) te traceren, wat hoofdzakelijk refereert naar je surf geschiedenis, en levert deze aan derden. Bovendien kan, Youndoo.com ook nog andere corresponderende modules installeren. Over het algemeen genomen maakt zijn aanwezigheid je systeem kwetsbaar. Om nog maar te zwijgen over de systeemvertragingen die betrekking hebben op het opstarten, afsluiten en surfen op het internet.

Hoe infiltreert de Youndoo.com Browser Hijacker Je Computer?

HD Radio Player, en software downloaders zoals Inkcamel worden geassocieerd met de distributie van de Youndoo.com browser hijacker. Het kan ook gebundeld worden met andere downloads zoals media spelers, download managers enz. Daarom moet je dus elke installatie van nieuwe software uitvoeren in de Geavanceerde/Aangepaste instellingen. Je kan nooit weten of je nieuwe app geen POT zoals Youndoo.com met zich meebrengt. Wees zeer voorzichtig. Lees de EULA (Gebruiksovereenkomst). Zulke documenten bevatten meestal informatie die nergens anders onthuld wordt.

Spyhunter en Hitman hebben reeds enige status verworven als efficiënte verwijdering tools onder de door malware aangetaste gebruikers. Deze kunnen ook gebruikt worden bij de infiltratie van de Youndoo.com browser hijacker. Ook het handmatig verwijderen is een optie, dit is echter ondergeschikt aan de automatische verwijdering omdat het enkel gericht is op het verwijderen van de eigenlijke malware en niet de systematische aanpak heeft als die van de hierboven vermelde beveiliging scanners. De gratis handmatige verwijderingsinstructies vind je hieronder terug.


Automatische tools Malware verwijderen

Download Spyhunter voor Malware ontdekking
(Win)

Opmerking: Spyhunter proef levert detectie van parasieten zoals Youndoo Com Virus en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Download Combo Cleaner voor Malware ontdekking
(Mac)

Opmerking: Combo Cleaner proef levert detectie van parasieten zoals Youndoo Com Virus en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar,

Manuele verwijdering van het Youndoo.com virus

Hoe Youndoo.com virus te verwijderen, gebruik makend van het Configuratiescherm

Vele kapers en adware zoals Youndoo.com virus installeren enkele van hun componenten en additionele software als normale Windows-programma’s. Dit gedeelte van de malware kan verwijderd worden uit het Configuratiescherm. Om dit te doen, volgt u volgende stappen.
 • Start -> Configuratiescherm (oudere Windows) of druk op de Windows-knop -> Zoek en enter Configuratiescherm (Windows 8);
  Control panel
 • Kies Verwijder Programma;
  Programs and features
 • Blader door de lijst en verwijder zaken gerelateerd aan Youndoo.com virus .
  Remove toolbars
 • Klik op de Verwijder knop.
  Uninstall
 • In veel gevallen is een anti-malware programma beter in het detecteren van gerelateerde parasieten, dus we raden u aan Spyhunter te installeren om zo andere programma’s die mogelijks onderdeel zijn van een infectie, te elimineren.
  Scan with spyhunter

Deze methode zal sommige browser plug-ins niet verwijderen, ga daarom door naar het volgende deel van de handleiding.

Verwijder Youndoo.com virus van uw browsers

TopDe snelkoppeling van de kaper verwijderen (alle browsers) (optioneel):

Als uw browser de pagina Youndoo.com virus opent tijdens het opstarten, probeer dit:

 • Klik met rechts op het pictogram van uw browser. Kies Eigenschappen;
  Shortcut properties
 • Open het tabblad Snelkoppeling;
  Remove url
 • Verwijder het onderdeel Youndoo.com virus uit het doelveld.

TopHoe Youndoo.com virus te verwijderen van Google Chrome:

 • Klik op het icoon met de drie horizontale lijnen in de werkbalk van de browser en selecteer Meer hulpmiddelen -> Extensies
  Extensions
 • Selecteer alle kwaadaardige extensies en verwijder ze.
  Remove extensions
 • Klik op het icoon met de drie horizontale lijnen in de werkbalk van de browser en selecteer Instellingen.
  Open settings
 • Selecteer Beheer zoekmachines.
  Manage search engines
 • Verwijder onnodige zoekmachines van de lijst.
  Delete search engines
 • Ga terug naar de instellingen. Bij Opstarten kiest u voor Open lege pagina (u kan ongewenste pagina’s ook in dit scherm verwijderen).
 • Als uw startpagina werd aangepast, klik dan op het Chrome menu in de rechter-boven hoek, selecteer Instellingen. Selecteer Open een specifieke pagina of een set van pagina’s en klik op Pagina set.
  Set pages
 • Verwijder kwaadaardige zoekwebsites op een nieuw Opstart pagina’s scherm door op de “X” ernaast te klikken.
  Delete start pages

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan Youndoo.com virus, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop van Chrome (drie horizontale lijnen) en selecteer Instellingen.
 • Scrol naar het einde van de pagina en klik op de Reset instellingen knop.
  Resset settings
 • Klik op de Reset knop in het bevestigingsscherm.
  Reset approve

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

TopHoe Youndoo.com virus te verwijderen van Firefox:

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla scherm en selecteer het “Add-ons” icoon (of druk op Ctrl+Shift+A op uw toetsenbord).
  Select add-on
 • Ga door de lijst met Extensies en Add-ons, verwijder alles gerelateerd aan Youndoo.com virus of zaken die u niet herkent. Als u de extensie niet kent en het is niet gemaakt door Mozilla, Google, Microsoft, Oracle of Adobe, dan hebt u het waarschijnlijk niet nodig.
  Remove add-on
 • Als uw startpagina was veranderd, klikt u op het Firefox menu in de rechter-boven hoek, selecteer Opties → Algemeen. Enter de gewenste URL in het startpagina veld en klik op Stel in als standaard.
  Restore default

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt in verband met Youndoo.com virus, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla Firefox scherm. Klik op de Help knop.
  Help button
 • Kies voor Probleemoplossingsinformatie in het Help menu.
  Troubleshooting
 • Klik op de Reset Firefox knop.
  Refresh firefox
 • Klik op de Reset Firefox knop in het bevestigingsscherm. Mozilla Firefox zal sluiten en de instellingen opnieuw instellen.
  Refresh firefox approve
(Optioneel) oudere versie:
 • Typ “about:config” in de URL-balk en druk op enter. Dit zal de pagina met Instellingen openen.
  Abou config
 • Typ “Keyword.url” in de zoekbalk. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).
  Reset Keyword.url
 • Typ “browser.search.defaultengine” in de zoekbalk. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).
 • Typ “browser.search.selectedengine” in de zoekbalk. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).
 • Zoek naar “browser.newtab.url”. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).. Dit zal ervoor zorgen dat de zoekpagina niet steeds zal openen in elk nieuw tabblad.
 • Als de instellingen opnieuw worden aangepast en de scan met een anti-malware programma toont geen infecties: sluit Firefox, open de bestandsverkenner en typ en enter %AppData% in de adresbalk. Typ en enter user.js in de zoekbalk. Als het bestand bestaat, hernoem het dan en herstart Firefox. U zal de bovenstaande stappen moeten herhalen.
  Remove user.js

Als u de browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

TopHoe het Youndoo.com virus virus te verwijderen van Internet Explorer (oudere versies):

 • Klik op de pijl aan de rechterkant van de zoekbalk.
 • Doe het volgende: in IE8-9 kies Beheer Zoekmachines, in IE7 klik op Pas zoekstandaarden aan.
 • Verwijder de Youndoo.com virus van de lijst.

Hoe Youndoo.com virus te verwijderen van IE 11:

 • Klik op het Instellingen icoon (rechts-boven) Beheer Add-ons.
  Add-on
 • Ga door de Werkbalken en extensies. Verwijder alles gerelateerd aan Youndoo.com virus en items die u niet kent en niet gemaakt werden door Google, Microsoft, Yahoo, Oracle of Adobe.
  Disable add-ons
 • Selecteer Zoekmachines.
  Set search engine
 • Als één van deze zoekmachines niet beschikbaar is, volg dan “Vind meer zoekmachines” aan de onderzijde van het scherm en installeer Google.
  Find search engines
 • Sluit de Opties.
 • Als uw startpagina werd veranderd, klik dan op het Gereedschap icoon in de rechter-boven hoek en open het Internet Explorer menu, selecteer Internet opties en kies voor het Algemeen tabblad. Enter een gewenste URL in het startpagina veld en druk op Pas toe.
  Restore home page

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan Youndoo.com virus, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op het Gereedschap icoon → Internet Opties.
  Internet options
 • Kies voor de Geavanceerd tab en klik op de Reset knop.
  Reset settings
 • Selecteer het Verwijder persoonlijke instellingenvakje en klik op de Reset knop.
  Reset approve
 • Klik op de Sluit knop in het bevestigingsscherm, sluit dan de browser.
  Reset

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

Hoe Youndoo.com virus verwijderen uit Microsoft Edge:Top

 
 
 • Open Microsoft Edge en klik op de Meer acties knop (drie puntjes in de rechter bovenhoek van het scherm), kies dan Instellingen.
  Open settings
 • In het Instellingen venster, klik op de Kies wat te wissen knop.
  Choose clear
 • Selecteer alles wat je wil verwijderen en klik op Wissen.
  Clear browsing data
 • Rechterklik op Start en kies Taakbeheer.
  Open task manager
 • Op de Proces tab rechterklik op Microsoft Edge en selecteer Ga naar details.
  Go to details
 • In de Details zoek je naar waarden genaamd Microsoft Edge, rechterklik op elk van hen en selecteer dan Taak beëindigen om deze waarden te stoppen.
  End Edge task
Als de eerste methode niet werkt voor je, volg dan de stappen van de geavanceerde methode hieronder. Zorg ervoor dat je een back-up van je data maakt voor je deze stappen voltooid.  

TopHoe Youndoo.com virus te verwijderen van Safari:

Verwijder kwaadaardige extensies

 • Klik op het Safari-menu links-boven op uw scherm. Selecteer Voorkeuren.
  Open preferences
 • Selecteer Extensies en verwijder Youndoo.com virus en andere verdachte extensies.
  Extensions
 • Als uw startpagina werd aangepast, klikt u op het Safari-menu links-boven op uw scherm. Selecteer Voorkeuren en kies voor het Algemeen tabblad. Enter de URL die u wil instellen als uw startpagina.
  Reset homepage

(Optioneel) Stel uw browserinstellingen opnieuw in

Als u nog steeds problemen ervaart omtrent Youndoo.com virus, reset de instellingen van uw browser dan naar z’n standaardinstellingen.

 • Klik op het Safari-menu links-boven op uw scherm. Selecteer Reset Safari…
  Choose reset
 • Selecteer de opties die u opnieuw wil instellen (meestal werden ze allemaal al voor u geselecteerd) en klik op de Reset-knop.
  Reset

Als u uw browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem is er nog steeds, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

Bron: https://www.2-viruses.com/remove-youndoo-com-virus

Removal guides in other languages

Youndoo.com virus (en) 
El virus Youndoo.com (es) 
Youndoo.com ウイルス (jp) 
Youndoo.com 바이러스 (kr)  Flag of South Korea
Youndoo.com virus (de)  Flag of Germany
Le virus Youndoo.com (fr) 
Youndoo.com virus (dk) 
Youndoo.com virus (it) 
Youndoo.com vírus (pt) 
Youndoo.com virusas (lt) 
Youndoo.com virus (se) 
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.