“Your Computer May Not Be Protected” Virus - Hoe Te Verwijderen?

 

Het “Your computer may not be protected” virus is een Trojaan die MS Windows machines infecteert en hen verhindert te werken tot de eigenaar technische support betaald om het te verwijderen. Daarom is dit een ransomware zwendel, vrijwel net hetzelfde als de rogue antivirussen die een aantal jaren geleden populair waren.

De malware wordt verdeelt via allerlei nep downloads, kwetsbaarheden in je veiligheid of geïnfecteerde bijlagen. Zodra het uitgevoerd wordt, wijzigt het de systeeminstellingen zodat telkens de pc opgestart word de malware actief wordt. De malware toont een browser venster mat waarschuwingen over mogelijke infecties en verhindert elke andere werking tot je hun technische support service koopt.


your-computer-may-not-be-protected-2-viruses

Het bericht zal er als volgt uitzien:

BELANGRIJK: JE computer is misschien niet beschermt

Je persoonlijke data kan in gevaar zijn. Het is niet aangeraden om deze computer verder te gebruiken zonder ervoor te zorgen dat je beschermt bent.

Het zal ook een waarschuwingsvenster zoals dit tonen:

Windows Detecteerde Een Potentiele Bedreiging Op Je Computer

Windows Security Essential was niet in staat om het virus te blokkeren. Windows detecteerde potentiele dreigingen die je privacy kunnen compromitteren en je computer beschadigen.

Error Code 0x8024402c, windows kon geen definitie updates installeren.

Voor Meer Informatie & Support Gelieve de Help Desk te contacteren +1(844) 576 0902 (Gratis)

Het is vrij duidelijk dat dit bericht nep is: de makers van de malware makers vergeten steeds de aangetaste producten te benoemen (Windows en Security Essential zijn verschillende producten, MS zou ook nooit vergeten de hoofdletter te gebruiken voor hun productnaam). Geen enkel beveiligingsprogramma zal het gebruik van de computer verhinderen vanwege generieke bedreigingen voor de privacy, omdat het uiteindelijk een persoonlijke keuze is. Bel dus niet naar zulke nummers en bestel ook hun tech support niet.

Het voornaamste probleem is dus het “Your computer may not be protected” virus zelf en het zou van je pc verwijdert moeten worden. Dit kan je doen door een scan uit te voeren in veilige modus met een anti-malware programma zoals Reimage, Spyhunter, Malwarebytes of door het gebruiken van startbare antivirus scanners van op CD/USB.

Automatische tools "Your computer may not be protected" virus verwijderen

 
 
Note: Reimage is commercial program. . You can remove detected "Your Computer May Not Be Protected" Virus files, processes and registry entries automatically after you purchase a full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure     
 

Over de auteur

 
augustus 31, 2016 20:15, juli 18, 2017 14:42
   
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *