Youtube Accelerator - Hoe te verwijderen

Youtube Accelerator

Youtube Accelerator is een potentieel ongewenst programma dat wordt gepromoot als een hulpmiddel voor Wndows, om de snelheid van video’s te accelereren en de videoprestaties van Youtube te verbeteren. Het heeft vooral invloed op Internet Explorer maar in sommige gevallen ook op Mozilla Firefox en Google Chrome. Youtube Accelerator weergeeft een pop-up op de geïnfecteerde computer die vraagt of u de snelheid van uw Youtube-video’s wil verhogen. Maar het wordt getoond wanneer het programma al is geïnstalleerd. Hierdoor wordt het gecategoriseerd als een potentieel ongewenst programma (PUP).

Eens binnen, past Youtube Accelerator uw startpagina aan naar home.speedbit.com. Deze website is ervoor bekend uw zoekresultaten te kapen en herleidingen naar commerciële websites te veroorzaken, waaronder gecompromitteerde pagina’s. Het programma meldt niks over het uitvoeren van aanpassingen aan uw browser en dat is nog maar een reden om deze applicatie te classificeren als een ongewenste. Daarenboven kan Youtube Accelerator andere ongewenste software installeren op uw computer die andere problemen kan veroorzaken omtrent uw beveiliging.

Als u zich afvraagt hoe dit programma in uw computer is geraakt, is het makkelijk te verklaren. Youtube Accelerator wordt vaak gebundeld met gratis software en shareware-applicaties. Om z’n download te voorkomen, moet u aandacht besteden aan de installatiestappen van nieuwe programma’s die u downloadt, zelfs wanneer het welbekende software is. Volg elke stap en als u opmerkt dat aangeboden wordt om optionele software te downloaden, uw startpagina/zoekmachine aan te passen of andere aanpassingen door te voeren, dan deselecteert u best deze opties als u niet zeker bent of de aanpassingen in uw voordeel zullen zijn.

Om Youtube Accelerator te verwijderen, gaat u naar de programmalijst in het Configuratiescherm. Daar verwijdert u dan alles gerelateerd aan Youtube Accelerator. Sommige versies van deze kaper installeren software die ervoor zorgt dat u uw browserinstellingen niet opnieuw kan aanpassen. Om deze te identificeren, kan een scan met Spyhunter of een ander betrouwbaar anti-spyware hulpmiddel, handig zijn. Daarna kan u de extensies verwijderen en de instellingen van uw browsers herstellen.

Hoe Youtube Accelerator te verwijderen van Internet Explorer (oudere versies):

 1. Klik op het pijltje aan de rechterkant van het zoekveld;
 2. Doe het volgende: in IE8-9 kies Beheer zoekmachines, in IE7 kies Verander zoekstandaarden;
 3. Verwijder home.speedbit.com en alles gerelateerd aan Youtube Accelerator uit de lijst.

Hoe Youtube Accelerator te verwijderen van IE 11:

 1. Klik op het Instellingen-icoon (rechtsboven) -> Beheer Add-ons;
 2. Selecteer Zoekmachines;
 3. Verander de standaard zoekmachine naar Bing of Google;
 4. Als geen van deze zoekmachines beschikbaar zijn, volg dan “Vind meer zoekmachines” onderaan het scherm en selecteer Google.

Hoe Youtube Accelerator te verwijderen van Firefox:

 1. Enter “about:config” in de URL-balk. Dit zal de pagina openen met instellingen;
 2. Enter “Keyword.url” in het zoekveld. Klik met de rechtermuisknop en reset;
 3. Enter “browser.search.defaultengine” in het zoekveld. Klik met de rechtermuisknop en reset;
 4. Enter “browser.search.selectedengine” in het zoekveld. Klik met de rechtermuisknop en reset;
 5. Enter “browser.startup.homepage” in het zoekveld. Klik met de rechtermuisknop en reset;
 6. Zoek voor “browser.newtab.url”. Klik met de rechtermuisknop en reset; Dit zal ervoor zorgen dat de zoekmachine niet zal openen in elk nieuw tabblad;
 7. Als de instellingen weer worden aangepast achteraf en een scan met anti-malware op uw computer geen bedreiging aangeeft, sluit dan Firefox. Open de bestandsverkenner van uw systeem en enter %AppData% in de adresbar. Enter user.js in het zoekveld. Als dit bestand bestaat, hernoem het dan en herstart Firefox. U zal bovenstaande stappen moeten herhalen.

Hoe Youtube Accelerator te verwijderen van Google Chrome:

 1. Klik op het icoon met de 3 horizontale lijnen in de werkbalk van de browser;
 2. Kies Instellingen;
 3. Selecteer Basis -> Beheer zoekmachines;
 4. Verwijder onnodige zoekmachines uit de lijst;
 5. Ga terug naar Instellingen. Bij Opstarten kiest u ‘Open lege pagina’ (u kan ook andere ongewenste pagina’s van deze lijst verwijderen);
 6. Als uw Nieuw Tabblad pagina is gekaapt, zal u moeten scannen met anti-malware of de New Tab Redirect extensie moeten gebruiken van de Chrome Store.

Automatische tools Malware verwijderen

Download Spyhunter voor Malware ontdekking
(Win)

Opmerking: Spyhunter proef levert detectie van parasieten zoals Youtube Accelerator en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Download Combo Cleaner voor Malware ontdekking
(Mac)

Opmerking: Combo Cleaner proef levert detectie van parasieten zoals Youtube Accelerator en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar,

Bron: https://www.2-viruses.com/remove-youtube-accelerator

Removal guides in other languages

Youtube Accelerator (en) 
Youtube Accelerator (pt) 
Youtube Accelerator (se) 
Youtube Accelerator (es) 
Youtube Accelerator (de)  Flag of Germany
Youtube Accelerator (it) 
Youtube Accelerator (dk) 
Youtube Accelerator (jp) 
Youtube Accelerator (fr) 
Youtube Accelerator (kr)  Flag of South Korea
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.