ZenSearch.com Virus - Hoe Te Verwijderen?

 

Het ZenSearch.com virus is een browserkaper die door middel van verschillende downloads u computer binnen kan dringen. Het kan problemen veroorzaken op Internet Explorer, Mozilla Firefox en Google Chrome. Eenmaal binnen wijzigt het de instellingen van uw startpagina en standaardzoekmachine naar ZenSearch.com. Deze wijzigingen worden zonder uw toestemming aangebracht en zullen u veel problemene opleveren als u wilt internetten. 

Het doel van het ZenSearch.com virus is om bepaalde gesponsorde websites te promoten. Zo worden er links aan uw zoekresultaten toegevoegd als u gebruik maakt van de zoekpagina ZenSearch.com. Het programma is ontwikkeld om de bezoekersaantallen van websites kunstmatig op te hogen zodat er een hogere score in zoekresultaten wordt bereikt. Ondanks het feit dat er geen schade aan uw systeem wordt aangebracht is de manier van verspreiding oneerlijk en daarom is dit een ongewenst programma. 

Het ZenSearch.com virus komt computers binnen wanneer gebruikers gratis software downloaden. Ongewenste programma’s komen vaak in bundels via websites zoals Brothersoft, CNET of Softonic. Let goed op tijdens het installatieproces van gratis programma’s en lees alle stappen zorgvuldig door. Als u vooraf ingeschakelde vinkjes ziet, zet deze dan juist uit. 

Om het ZenSearch.com virus te verwijderen ga u naar het Configuratiescherm → een programma verwijderen en verwijder het virus uit de programmalijst. We raden u aan om ALLE programma’s die op dezelfde dag zijn geïnstalleerd te verwijderen. Sommige versies van dit virus installeert speciale software zodat u de instellingen niet meer kunt herstellen en zodoende keert het virus na verwijdering steeds terug. Om deze speciale software op te sporen kunt u een scan uitvoeren met Spyhunter of een ander betrouwbaar anti-spywareprogramma. Daarna kunt u de browsertoevoegingen verwijderen en de instellingen herstellen. 

Hoe u het ZenSearch.com virus uit Internet Explorer verwijdert: 

1. Klik op het pijltje rechts van het zoekveld;

2. Doe het volgende: Voor IE8 kiest u Zoekmachines Beheren, Voor IE7 klikt u op Zoekstandaard Wijzigen;

3. Verwijder ZenSearch.com uit de lijst. 

Hoe u het ZenSearch.com virus uit Firefox verwijdert: 

1. Typ “about:config” in de adresbalk om de instellingenpagina te openen;

2. Typ “Keyword.url” in het zoekveld. Klik met de rechtermuisknop en reset het veld;

3. Typ “browser.search.defaultengine” in het zoekveld. Klik met de rechtermuisknop en reset het veld;

4. Typ “browser.search.selectedengine” in het zoekveld. Klik met de rechtermuisknop en reset het veld;

5. Zoek op ‘browser.newtab.url’. Klik met de rechtermuisknop en reset het veld. Dit zorgt ervoor dat de zoekpagina niet telkens laadt wanneer u een nieuw tabblad opent.

6. Wanneer de foute instellingen steeds terugkeren en scans met anti-spywareprogramma’s niets opleveren, doe dan het volgende: Sluit Firefox, open de Bestandsverkenner en typ %AppData% in de adresbalk. Typ user.js in het zoekveld. Als dit bestand bestaat wijzig de naam dan en start Firefox opnieuw. U moet vervolgens bovenstaande stappen herhalen. 

Hoe u het ZenSearch.com virus uit Google Chrome verwijdert: 

1. Klik op het pictogram met de 3 horizontale lijnen rechtsboven in uw browser;

2. Kies Instellingen;

3. Kies Instellingen → Zoekmachines Beheren;

4. Verwijder de overbodige zoekmachines uit de lijst;

5. Ga terug naar Instellingen. Kies Bij Opstarten voor “de pagina Nieuw Tabblad openen” (u kunt hier ook ongewenste pagina’s verwijderen).

Automatische tools ZenSearch.com virus verwijderen

 
 
Note: Reimage is commercial program. . You can remove detected ZenSearch.com Virus files, processes and registry entries automatically after you purchase a full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure 

ZenSearch.com virus schermafbeeldingen

 
     
 

Over de auteur

 
februari 6, 2014 11:17, februari 6, 2014 11:17
 
   
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *