Zhinku.info - Hoe Te Verwijderen?

-
 0
Type: Browser Hijacker
 

Stoort Zhinku.info je telkens je een browser start? Wel, dit betekent dat je computer geïnfecteerd werd met deze malware. Hoewel het niet zeer gevaarlijk is, moet je het toch onmiddellijk verwijderen als je geen ongewenste cyberveiligheid gevolgen wilt ondervinden.

Er zijn twee manieren om verlost te worden van een virus zoals Zhinku.info – je kan het handmatig of automatisch verwijderen. Aangezien het sneller en makkelijker is om het automatisch te doen, raden we je dan ook deze methode aan. Download gewoon een betrouwbare anti-malware toepassing, zoals Reimage of SpyHunter, installeer deze en voer een volledige systeemscan uit. Deze toepassingen zouden onmiddellijk Zhinku.info moeten detecteren en verwijderen. Als je computer geïnfecteerd werd met andere virussen, zullen ze deze ook verwijderen.

Als je echter geen bijkomende anti-malware software wilt downloaden, kan je Zhinku.info ook handmatig verwijderen. Dit kan ingewikkeld zijn, dus hebben we een stap-voor-stap handmatige verwijderingshandleiding voor Zhinku.info opgesteld om je te helpen – scroll helemaal naar onderaan dit artikel en bekijk hem even. Probeer om alle stappen correct uit te voeren en je zal in staat zijn om zelf, handmatig Zhinku.info te verwijderen.

Als je problemen ondervond bij het verwijderen van Zhinku.info, neem dan gerust contact met ons op via de onderstaande commentaar sectie en we zullen ons best doen om je van de nodige assistentie te voorzien. Om meer te weten te komen over Zhinku.info moet je dit artikel verder lezen.

Over de Zhinku.info browser hijacker

Ten eerste, deze Zhinku.info website is een zooitje en hij is in het Russisch, dus begrijpt niemand er wat van. Daarnaast, staat het vol met reclame en vervelende pop-ups. Als het Zhinku.info virus je pc infecteerde, krijg je deze site telkens te zien als je de browser opent. Zo ziet hij eruit:

Deze browser hijacker infectie heeft ook wat eigenschappen van een adware, dus zodra het op je pc zit zal het je allerlei advertenties tonen, op al je browsers. Deze kunnen in allerlei vormen komen, zoals banner, in-tekst, contextueel, pop-up of pop-under. Er kan ook steeds een nieuw tabblad of zelfs venster met daarop een advertentie geopend worden.

Meestal verschijnen advertenties getoond door Zhinku.info op e-commerce websites, zoals eBay of Amazon. Men zal je bepaalde goederen of diensten aanbieden tegen een zeer aanlokkelijke prijs – trap niet in de val. Meestal zijn deze aanbiedingen nep en proberen ze gewoon je aandacht te trekken zodat je erop klikt. We raden af dit te doen.

Als je klikt op een advertenties getoond door Zhinku.info wordt je onmiddellijk omgeleid naar een andere site die eigendom kan zijn van allerlei cybercriminelen, zoals hackers orf scammers. Op deze manier kan je pc geïnfecteerd worden met andere virussen of als je probeert om er iets te kopen kan je gescammed worden en je geld verliezen.

Zhinku.info kan ook info over je verzamelen, zoals je surfgeschiedenis, zoekopdrachten, meest bezochte sites of zelfs je IP en e-mailadres. Deze info gebruiken ze om hun advertenties te verbeteren volgens je interesses zodat ze relevanter zijn en de kans dat je er dus op klikt stijgt. Dit is het voornaamste doel van Zhinku.info omdat de cybercriminelen die er verantwoordelijk voor zijn op deze manier geld verdienen.

Het is aangeraden je pc te beschermen met een betrouwbare anti-malware software om dit te voorkomen, maar mocht het reeds te laat zijn en je systeem werd reeds geïnfecteerd, wacht dan niet langer en verwijder het.Automatische tools Zhinku.info verwijderen

 
 
Note: Reimage is commercial program. . You can remove detected Zhinku.info files, processes and registry entries automatically after you purchase a full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Handmatige verwijdering van het Zhiku.info virus

Hoe Zhinku.info te verwijderen, gebruik makend van het Configuratiescherm

Vele kapers en adware zoals Zhinku.info installeren enkele van hun componenten en additionele software als normale Windows-programma’s. Dit gedeelte van de malware kan verwijderd worden uit het Configuratiescherm. Om dit te doen, volgt u volgende stappen.

Deze methode zal sommige browser plug-ins niet verwijderen, ga daarom door naar het volgende deel van de handleiding.

Verwijder Zhinku.info van uw browsers

  Top Hoe Zhinku.info te verwijderen van Google Chrome:

 • Klik op het icoon met de drie horizontale lijnen in de werkbalk van de browser en selecteer Meer hulpmiddelen -> Extensies
  Extensions
 • Selecteer alle kwaadaardige extensies en verwijder ze.
  Remove extensions
 • Klik op het icoon met de drie horizontale lijnen in de werkbalk van de browser en selecteer Instellingen.
  Open settings
 • Selecteer Beheer zoekmachines.
  Manage search engines
 • Verwijder onnodige zoekmachines van de lijst.
  Delete search engines
 • Ga terug naar de instellingen. Bij Opstarten kiest u voor Open lege pagina (u kan ongewenste pagina’s ook in dit scherm verwijderen).
 • Als uw startpagina werd aangepast, klik dan op het Chrome menu in de rechter-boven hoek, selecteer Instellingen. Selecteer Open een specifieke pagina of een set van pagina’s en klik op Pagina set.
  Set pages
 • Verwijder kwaadaardige zoekwebsites op een nieuw Opstart pagina’s scherm door op de “X” ernaast te klikken.
  Delete start pages

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan Zhinku.info, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop van Chrome (drie horizontale lijnen) en selecteer Instellingen.
 • Scrol naar het einde van de pagina en klik op de Reset instellingen knop.
  Resset settings
 • Klik op de Reset knop in het bevestigingsscherm.
  Reset approve

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

  Top Hoe Zhinku.info te verwijderen van Firefox:

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla scherm en selecteer het “Add-ons” icoon (of druk op Ctrl+Shift+A op uw toetsenbord).
  Select add-on
 • Ga door de lijst met Extensies en Add-ons, verwijder alles gerelateerd aan Zhinku.info of zaken die u niet herkent. Als u de extensie niet kent en het is niet gemaakt door Mozilla, Google, Microsoft, Oracle of Adobe, dan hebt u het waarschijnlijk niet nodig.
  Remove add-on
 • Als uw startpagina was veranderd, klikt u op het Firefox menu in de rechter-boven hoek, selecteer Opties → Algemeen. Enter de gewenste URL in het startpagina veld en klik op Stel in als standaard.
  Restore default

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt in verband met Zhinku.info, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla Firefox scherm. Klik op de Help knop.
  Help button
 • Kies voor Probleemoplossingsinformatie in het Help menu.
  Troubleshooting
 • Klik op de Reset Firefox knop.
  Refresh firefox
 • Klik op de Reset Firefox knop in het bevestigingsscherm. Mozilla Firefox zal sluiten en de instellingen opnieuw instellen.
  Refresh firefox approve
(Optioneel) oudere versie:
 • Typ “about:config” in de URL-balk en druk op enter. Dit zal de pagina met Instellingen openen.
  Abou config
 • Typ “Keyword.url” in de zoekbalk. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).
  Reset Keyword.url
 • Typ “browser.search.defaultengine” in de zoekbalk. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).
 • Typ “browser.search.selectedengine” in de zoekbalk. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).
 • Zoek naar “browser.newtab.url”. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).. Dit zal ervoor zorgen dat de zoekpagina niet steeds zal openen in elk nieuw tabblad.
 • Als de instellingen opnieuw worden aangepast en de scan met een anti-malware programma toont geen infecties: sluit Firefox, open de bestandsverkenner en typ en enter %AppData% in de adresbalk. Typ en enter user.js in de zoekbalk. Als het bestand bestaat, hernoem het dan en herstart Firefox. U zal de bovenstaande stappen moeten herhalen.
  Remove user.js

Als u de browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

  Top Hoe het Zhinku.info virus te verwijderen van Internet Explorer (oudere versies):

 • Klik op de pijl aan de rechterkant van de zoekbalk.
 • Doe het volgende: in IE8-9 kies Beheer Zoekmachines, in IE7 klik op Pas zoekstandaarden aan.
 • Verwijder de Zhinku.info van de lijst.

Hoe Zhinku.info te verwijderen van IE 11:

 • Klik op het Instellingen icoon (rechts-boven) Beheer Add-ons.
  Add-on
 • Ga door de Werkbalken en extensies. Verwijder alles gerelateerd aan Zhinku.info en items die u niet kent en niet gemaakt werden door Google, Microsoft, Yahoo, Oracle of Adobe.
  Disable add-ons
 • Selecteer Zoekmachines.
  Set search engine
 • Als één van deze zoekmachines niet beschikbaar is, volg dan “Vind meer zoekmachines” aan de onderzijde van het scherm en installeer Google.
  Find search engines
 • Sluit de Opties.
 • Als uw startpagina werd veranderd, klik dan op het Gereedschap icoon in de rechter-boven hoek en open het Internet Explorer menu, selecteer Internet opties en kies voor het Algemeen tabblad. Enter een gewenste URL in het startpagina veld en druk op Pas toe.
  Restore home page

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan Zhinku.info, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op het Gereedschap icoon → Internet Opties.
  Internet options
 • Kies voor de Geavanceerd tab en klik op de Reset knop.
  Reset settings
 • Selecteer het Verwijder persoonlijke instellingenvakje en klik op de Reset knop.
  Reset approve
 • Klik op de Sluit knop in het bevestigingsscherm, sluit dan de browser.
  Reset

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

Hoe Zhinku.info verwijderen uit Microsoft Edge:  Top


Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 1)

 • Open Microsoft Edge en klik op de Meer acties knop (drie puntjes in de rechter bovenhoek van het scherm), kies dan Instellingen.
  Open settings
 • In het Instellingen venster, klik op de Kies wat te wissen knop.
  Choose clear
 • Selecteer alles wat je wil verwijderen en klik op Wissen.
  Clear browsing data
 • Rechterklik op Start en kies Taakbeheer.
  Open task manager
 • Op de Proces tab rechterklik op Microsoft Edge en selecteer Ga naar details.
  Go to details
 • In de Details zoek je naar waarden genaamd Microsoft Edge, rechterklik op elk van hen en selecteer dan Taak beëindigen om deze waarden te stoppen.
  End Edge task
Als de eerste methode niet werkt voor je, volg dan de stappen van de geavanceerde methode hieronder. Zorg ervoor dat je een back-up van je data maakt voor je deze stappen voltooid. Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 2)
 • Navigeer naar de volgende map: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe Selecteer alle waarden in deze map, rechterklik en selecteer Verwijderen.
  Delete files
 • Klik op de start knop en type “Windows power”. Rechterklik op de Windows PowerShell waarde en kies Uitvoeren als beheerder.
  Open powershell
 • Als Beheerder: Windows PowerShell venster verschijnt op je scherm, plak deze regel na PS: cd C:\WINDOWS\system32 en druk op Enter: Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml" -Verbose}
  Run command
Eens je deze stappen voltooid hebt, zou Zhinku.info van je Microsoft Edge browser verwijdert moeten zijn.

  Top Hoe Zhinku.info te verwijderen van Safari:

Verwijder kwaadaardige extensies

 • Klik op het Safari-menu links-boven op uw scherm. Selecteer Voorkeuren.
  Open preferences
 • Selecteer Extensies en verwijder Zhinku.info en andere verdachte extensies.
  Extensions
 • Als uw startpagina werd aangepast, klikt u op het Safari-menu links-boven op uw scherm. Selecteer Voorkeuren en kies voor het Algemeen tabblad. Enter de URL die u wil instellen als uw startpagina.
  Reset homepage

(Optioneel) Stel uw browserinstellingen opnieuw in

Als u nog steeds problemen ervaart omtrent Zhinku.info, reset de instellingen van uw browser dan naar z’n standaardinstellingen.

 • Klik op het Safari-menu links-boven op uw scherm. Selecteer Reset Safari…
  Choose reset
 • Selecteer de opties die u opnieuw wil instellen (meestal werden ze allemaal al voor u geselecteerd) en klik op de Reset-knop.
  Reset

Als u uw browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem is er nog steeds, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

Verwijdering handleiding Zhinku.info

 
Processen:
 

Zhinku.info schermafbeeldingen

 
     
 

Over de auteur

 
mei 3, 2017 07:23, mei 3, 2017 07:23
 
   
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *