NotCompatible

Zoals al werd gemeld door onderzoekers van lookout.com, is er een nieuwe malware genaamd ‘NotCompatible malware’ die duizenden smartphones wereldwijd infecteert. Deze infectie heeft specifiek smartphones en tablets in het vizier waarop Android (alle versies) is geïnstalleerd. Het werd bevestigd dat meer dan 4 miljoen apparaten in de Verenigde Staten alleen al zijn geïnfecteerd door deze malware.

Eens binnen, zal het toestel in een ‘zombie’ veranderen – spam en phishing campagnes zullen op het geïnfecteerde toestel worden uitgevoerd. ‘NotCompatible malware’ is geen nieuwe speler – het werd al gevonden 2 jaar geleden. De eerste versie van deze malware was zeer simplistisch, maar de makers van de ‘NotCompatible malware’ hebben enkele cruciale veranderingen doorgevoerd waardoor het nu veel ingewikkelder is. Het kan toestellen veel gemakkelijker infecteren en grotere schade aanrichten.
android-virus-1

De infectie mag dan wel zeer schadelijk zijn, een aanval van de ‘NotCompatible malware’ is gemakkelijk te voorkomen. Het wordt vooral verspreid via geïnfecteerde websites. De makers van de adware breken in bij legitieme websites, voegen een stukje kwaadaardige code toe en gebruikers die de website bezoeken via Android, krijgen een geïnfecteerd toestel. Het is onmogelijk om na te gaan of een website is geïnfecteerd, maar u hoeft niet bang te zijn. De ‘NotCompatible malware’ heeft namelijk uw bevestiging nodig om het toestel volledig in te nemen. U moet dus het bezoeken van vele websites via uw smartphone of tablet niet vermijden, wees gewoon zeer aandachtig voor het ontvangen van bevestigingen op uw mobiel toestel. Dit is het commentaar van lookout.com over deze situatie:

De meest gebruikte manier voor het virus om een smartphone te infiltreren, is het bezoeken van legitieme websites die gehackt zijn en vallen bevatten die gebruikers in het geheim infecteren, volgens de Lookout beveiligingsonderzoeker Jeremy Linden.

De ‘NotCompatible malware’ doet zich meestal voor als een soort van Android software-update. Als uw apparaat is geïnfecteerd, zal u een melding ontvangen met de vraag om toestemming te geven voor een systeemupdate. Sta het niet toe. Update uw software enkel via het Instellingen-menu. Als u deze vraag van de ‘NotCompatible malware’ weigert, zal het niet in staat zijn de phishing en spamming campagnes uit te voeren op uw toestel.

Bron: https://www.2-viruses.com/mobile-malwares/notcompatible

Lees "NotCompatible" in andere talen

NotCompatible (en) 
NotCompatible (de)  Flag of Germany
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.