Adwcleaner

 

Scorekaart en Samenvatting

Naam: Adwcleaner
Type: Utilities,
Prijs:  (gratis beschikbaar)
Rang:
 
 

Positieve kanten van Adwcleaner

Adwcleaner is snel en goed programma om browsers op te schonen en daarnaast nog helemaal gratis ook.

Negatieve kanten van Adwcleaner

Het herstelt de originele instellingen niet nadat de junkware is verwijderd.

Adwcleaner Beoordeling Gegevens

Adwcleaner is één van de programma’s dat junkware verwijdert en helpt in het gevecht tegen adware en browserkapers. Het is een simpel maar uiterst handige tool om uw systeem van besmettingen te ontdoen die vaak niet door anti-virusprogramma’s worden opgespoord. Dit soort programma’s zolas PUP’s, Omdat de Adware en kapers eerder erg vervelend dan gevaarlijk zijn, komen ze niet voor in de virusdatabanken.

Adwcleaner hoeft niet geïnstalleerd te worden en kan vanaf het bureaublad uitgevoerd worden. Het bevat meerdere handige opties: uw PC op adware scannen en de besmettingen verwijderen. De scan was binnen een minuut klaar en verwijderde de Delta Search hacker die ik van te voren op mijn PC had geinstalleed.  Daarnaast spoorde het BrowserProtect op, een vervelend programma dat uw browserinstellingen bevriest en voorkomt dat uw standaard zoekmachine wordt gebruikt.

Het verwijderingsproces werd ook snel uitgevoerd, al moest ik voor het verwijderen van een aantal vergrendelde bestanden de computer wel opnieuw opstarten. Echter werden niet alle instellingen naar de standaard hersteld: de zoekmachine van Firefox werd weer hersteld naar Google, maar het openen van een nieuw tabblad bleef gekaapt en andere instellingen werden helemaal niet gewijzigd. Daarom moet u deze dus handmatig herstellen door de Redirect Virusgids te gebruiken. Als de browserbevriezer verwijderd is, wordt het handmatige proces wel een stuk eenvoudiger.

Al met al is Adwcleaner een goed verwijderingsprogramma

 

 
 
 
   
september 5, 2013 14:33, september 5, 2013 14:33