Malwarebytes Anti Malware beoordelen

Malwarebytes’ Anti-Malware is één van de marktleiders op het gebied van anti-malwareprogramma’s. Het wordt veel gebruikt door PC-gebruikers vanwege de prijs: het verwijderen van besmettingen is gratis en het werkt goed tegen bijna alle malwarebesmettingen. Bovendien verloopt de volledige versie van Malwarebytes nooit. Het is dus een goedkope oplossing als tweede, realtime beschermingsprogramma.

Malwarebytes heeft een installatiebestand van 7 megabytes dat u gratis kunt downloaden. Nadat u het heeft geïnstalleerd zal het u vragen om updates voor malware-databanken te downloaden (die dezelfde grootte hebben). In speciale gevallen kunt u de updates van Malwarebytes databanken separaat downloaden en handmatig installeren (wat handig kan zijn voor een besmette PC. Het programma zal u altijd op de hoogte stellen wanneer er geüpdate moet worden. Ik raad u echter aan om te updaten voor elke scan die u uitvoert.

Malwarebytes gebruikt een eenvoudigem “old-school” interface voor het programma. Ondanks dat dit geen effect heeft op de prestaties, ontmoedigt dit sommige mensen om het programma te gebruiken. Alle programmafuncties zijn verdeeld onder 9 tabbladen, maar in de meeste gevallen zult er er slechts twee gebruiken: de Scantab en de updatetab.

Er zijn drie scanmodi beschikbaar in Malwarebytes Anti-Malware: snelle scan, volledige scan en flash scan. De flash scan is de snelste en het controleert alleen programma’s die u op dat moment uitvoert. Voor deze functie moet u overigens betalen. De meeste gebruikers houden het bij de snelle en volledige scans. Op computers met veel besmetting, zou uk een volledige scan uitvoeren met Malwarebytes omdat het alle bestanden op uw systeem controleert en alle besmette bestanden zoals Trojaanse virussen zal verwijderen. Op verdachte computers zou ik alleen een snelle scan uitvoeren.

De kwaliteit van de Malwarebytes scans zijn over het algemeen erg goed. Er wordt zelden een bestand opgemerkt als een besmetting terwijl dat niet het geval is (al moeten we zeggen dat het sommige versies van Explorer opmerkte). Het programma is vooral sterk in het opsporen van onechte anti-virusprogramma’s en Trojaanse virussen. Het is echter minder sterk in het opsporen van andere besmettingen. Het heeft bijvoorbeeld moeite met sommige versies van de zogenaamde TDSS rootkit omdat het een mindere databank heeft als het gaat om besmettingen van adware en spyware. In zulke gevallen zijn andere tools betere opties. Malwarebytes anti-malware is namelijk geen anti-virusprogramma en ook geen firewall.

Het verschil tussen gratis en betaalde versies van zit het vooral in de realtime bescherming. De gratis versies doorzoekt niet programma’s tijdens het downloaden en uitvoeren. Zodoende kunnen besmettingen voorkomen. Het spoort echter wel de meerderheid van deze besmettingen op tijdens een systeemscan en verwijdert ze zonder dat u er voor hoeft te betalen. Het kan dus wel een probleem opleveren wanneer malware voorkomt dat het programma opstart, Er zijn andere programma’s die er voor zorgen dat u in zulke gevallen uw anti-malwareprogramma’s op kunt starten.

Malwarebytes anti-malwareprogramma werkt goed naast anti-virusprogramma’s. Dat komt omdat dit programma alleen een scanner is voor malwareproducten. Er zijn geen problemen bekend behalve dat sommige malafide beveiligingsprogramma’s Malwarebytes als schadelijk aanmerken, maar die programma’s zijn sowieso niet te vertrouwen.

Ik raad u aan om de gratis versie van Malwarebytes anti-malware te downloaden en uit te testen. Als u anti-virusprogramma bepaalde Trojaanse virussen of soortgelijke programma’s over het hoofd ziet, zou u kunnen overwegen de volledige versie van Malwarebytes aan te schaffen om uw PC te beschermen.

 

Bron: https://www.2-viruses.com/reviews/malwarebytes-anti-malware

Lees "Malwarebytes Anti Malware beoordelen" in andere talen

Malwarebytes’ Anti-Malware (fr) 
Malwarebytes' Anti-Malware (en) 
Malwarebytes’ Anti-Malware (es) 
Malwarebytes’ Anti-Malware (pt) 
Malwarebytes Anti-Malware (lt) 
Malwarebytes’ Anti-Malware (it) 
Malwarebytes Anti-Malware (de)  Flag of Germany
Malwarebytes’ Anti-Malware (se) 
Malwarebytes' Anti-Malware (dk) 
Malwarebytes' Anti-Malware (jp) 
Malwarebytes' Anti-Malware (kr)  Flag of South Korea

One response to “Malwarebytes’ Anti-Malware

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.