Stopzilla beoordelen

Stopzilla is één van de anti-malwareprogramma’s die al een tijdje beschikbaar is, Het is ontwikkeld in America en gebaseerd op de beveiligingsorganisatie IS3. Stopzilla heeft altijd meerdere mening over zichzelf gehad.
Stopzilla is een relatief klein en snel anti-spywareprogramma (er is ook een anti-virusversie). Het is een commercieel programma en daarom is zit alleen de scanner in de proefversie. Stopzilla heeft een bijzonder agressief scanalgoritme en we hebben in het verleden vaak gezien dat ze zaken opsporen die niet schadelijk blijken te zijn. Het spoort echter wel heel veel malwarebesmettingen op en kan daarom als zeer goed worden bestempeld.

Voor de test hebben we gebruik gemaakt van StopZilla versie 5.0.

Stopzila is het beste in processen afsluiten. Dit stelt Stopzilla in staat om malwareaanvallen af te sluiten wanneer deze andere beveiligingsoplossingen sluiten. De effecten zijn gelijk aan die van SpyHunteren rkill (ontwikkeld door bleepingcomputer), maar het is een beter programma voor gebruikers omdat het geen externe programma’s nodig heeft naast het installatieprogramma. Zodoende kan het anti-spywareprogramma zelfs op hevig besmette systemen draaien. Zelfs als de uitvoering wordt uitgeschakeld is het eenvoudiger om Stopzilla te installeren in vergelijking met andere anti-malwareprogramma’s.

Hier volgt een videodemonstratie van onze test om schadelijke processen met StopZilla te stoppen:

De detectiewaardes van Stopzilla zijn vergelijkbaar met andere goede anti-malwareprogramma’s. Onze tests tonen aan dat de meerderheid van de besmettingen werd opgespoord. Het had wel problemen met de nieuwste malwareprogramma’s net als alle opsporingstoepassingen hebben. Stopzilla toont de bestandsmap waar de besmette objecten zich bevinden en daarom hebben de gebruikers de keuze om deze bestanden handmatig te verwijderen of de volledige versie aan te schaffen.

Net als alle programma’s kleven er ook nadelen aan Stopzilla. Allereerst worden sommige programma’s als schadelijk bestempeld terwijl ze dat niet zijn zoals eerder al was genoemd. Dat heeft in het verleden voor slechte pers gezorgd. De fouten die destijds zijn gemaakt zijn nu echter opgelost. Ons onderzoek toont ook aan dat Stopzilla geen oplichting is, maar we raden wel aan om zelf na te denken in plaats van alles van ze over te nemen. De agressieve aard van Stopzillas algoritmes zorgde er bijvoorbeeld voor dat ze ESET NOD32 als virus bestempelden. Dit is echter een anti-virusprogramma. Het is dus belangrijk om bestanden dubbel te controleren wanneer Stopzilla ze als schadelijk bestempeld.

Een ander probleem is dat de standaardscan van Stopzilla direct een volledige is. Dit is niet nodig in alle gevallen en het is bovendien erg traag. Er zijn snellere manieren om systeemscans uit te voeren. Ik raad een snelle scan aan en een volledige scan als de eerste niets heeft opgeleverd.

Al met al is Stopzilla is een goed anti-malwareprogramma die vooral hebt om schadelijke processen te sluiten. We raden alleen aan om de opgespoorde besmettingen goed te controleren zodat u niet per ongeluk legitieme programma’s verwijderd.

Positieve kanten van StopZilla

1. Schadelijke processen worden afgesloten tijdens de installatie of wanneer het programma wordt opgestart.

2. Hoge detectiewaardes.

 

Negatieve kanten van StopZilla

1. Soms te agressief en sluit programma's af die niet schadelijke zijn

2. Standaardscan staat gelijk aan volledige systeemscan

 

Bron: https://www.2-viruses.com/reviews/stopzilla

Lees "Stopzilla beoordelen" in andere talen

StopZilla (en) 
Stopzilla (de)  Flag of Germany
StopZilla (fr) 
StopZilla (pt) 
StopZilla (it) 
StopZilla (es) 
StopZilla (se) 
StopZilla (lt) 
StopZilla (dk) 
StopZilla (jp) 
StopZilla (kr)  Flag of South Korea
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.