AnyDocToPdf redirects - Hoe te verwijderen

Anydoctopdf is een browser add-on die Freehdsearch.com instelt als het nieuwe tabblad als het geïnstalleerd werd op de Chrome browser. Anydoctopdf is verdacht omwille van al de onnodige en stiekeme wijzigingen die het aanbrengt aan je browser en het voldoet aan de classificatie van een browser hijacker — een toepassing die probeert om de controle over je browser over te nemen om gemakkelijker advertenties te kunnen tonen.

Anydoctopdf levert niet rechtstreeks een gevaar op en kan zelfs regelmatig gebruikt worden als je het wil. Het is echter ook problematisch — gepromoot door adware virussen, gijzelt je zoekmachine voor geen reden en de functie die het aanbiedt (PDF converteren) is voor de meeste mensen nutteloos. Dus zou je het enkel moeten gebruiken als je er zeker van bent dat het nuttig is voor jou en als je ervan bewust bent welke eigenschappen Anydoctopdf verdacht maken.

Is Anydoctopdf veilig?

Anydoctopdf is geen uitgesproken malware. Het kan echter wel beschouwd worden als een POT (potentieel ongewenste software) en als browser hijacker. Het gebruikt de PDF converter functie als lokmiddel om mensen het te laten installeren, daarna wijzigt het hun browser instellingen, zoals de gebruikte zoekmachine, om de mogelijkheid te krijgen geld te verdienen aan de add-on.


Anydoctopdf installation page

Freehdsearch.com, de zoekmachine die Anydoctopdf instelt, is een zeer minimalistische en het ontbreekt hem aan functies die andere browsers gebruiken, zoals het zoeken van afbeeldingen of niet ontplooide resultaten. Bij mij werkte het ook niet, soms vond het zelfs helemaal geen resultaten. Als deze ervaring gelijkaardig is aan deze van andere mensen, is het zeer onwaarschijnlijk dat ze tevreden zullen zijn met deze half-werkende pagina als hun standaard browser. Ze zullen eerder verward en geïrriteerd zijn. Anydoctopdf heeft niets te maken met Web search en waarschuwt zelfs niet voor de nieuwe zoekmachine op de pagina van zijn winkel.

Het gijzelen van de zoekmachine van de browser komt zeker goed uit voor Anydoctopdf, wat nu toegang heeft tot je zoekopdrachten. Als de adverteerders weten naar wat je zocht, kunnen ze ervoor zorgen dat de advertenties die ze je tonen efficiënt zullen zijn.

Een ander potentieel probleem met Anydoctopdf en je privacy is het feit dat als je het gebruikt om bestanden te converteren dit betekent dat je deze bestanden deelt met een remote server. Normaal kan het converteren naar en van PDF bestanden gedaan worden zonder browser add-ons en zou het niet vereist zijn dat je de bestanden ergens upload. Natuurlijk belooft Anydoctopdf om de geconverteerde bestanden snel te verwijderen, maar dit is nog steeds waarschijnlijk niet nodig: bijna elk bestand kan snel opgeslagen worden als een PDF zonder de nood aan extra software.


Freedhsearch.com page

Hoe browser hijackers verspreidt worden

Anydoctopdf kan eenvoudig geïnstalleerd worden via de Web Store. Maar het wordt ook gepromoot via illegale adware netwerken die gekend zijn voor het infecteren van mensen hun computers met kennisgeving spammers en andere malware. In feite is dit hoe ik het eerst ontdekte. Het is problematisch dat, Anydoctopdf dezelfde distributiemethodes gebruikt als andere, meer gevaarlijke malware:

 • Adware virussen.
 • Pop-up advertenties en omleidingen i.p.v. normale advertenties.
 • Zoekmachines.
 • Freeware bundels.

Pop-ups en omleidingen zijn over het algemeen advertenties van dubieuze sites, zoals fmovies.to en y2mate. De advertenties zijn niet alleen agressief, vaak zijn ze ook kwaadaardige, promoten ze scams, malware en andere problematische inhoud. Dit betekent dat je waarschijnlijk je apparaat zal moeten scannen om te zien of er andere potentieel ongewenste toepassingen op zitten, aangezien ze allemaal gepromoot worden op gelijkaardige manieren als Anydoctopdf. Adware virussen zijn, trouwens, programma’s die gelijkaardige advertenties leveren, maar dit op een nog meer opdringerige manier aangezien ze je computer kunnen infecteren en op elke, niet gewoon sommige, website kunnen werken.

Het is mogelijk om Anydoctopdf handmatig te vinden maar het zal moeilijk zijn: deze add-on is slechts eentje in een zee van browser extensies die documenten converteren tussen soorten: Pdfconverttools.com, search.hdocumentconverter.app, Converter.mysearches.co FileConvertor, ConvertoWiz — het blijkt een populaire functie.

Bundelen is een andere manier waarop ongewenste programma’s op je computer arriveren. Meestal resulteert dit in toepassingen die blijkbaar uit het niets opduiken. Een roekeloos gedownload en geïnstalleerd freeware programma kon een paar aanbiedingen bevatten, zoals Anydoctopdf. Bundels worden vaak ook terecht beschouwd als POT. De praktijk van het bundelen wordt wantrouwig bekeken omdat het zo gemakkelijk is om de gebruiker een programma te laten installeren zonder dat deze hiermee akkoord gaat, of zelfs zonder dat hij/zij het weet.

Hoe Anydoctopdf verwijderen

Om de browser te bevrijden van Freedhsearch.com, moet je Anydoctopdf verwijderen, er is geen andere manier. Gelukkig zijn, zoals ik al zei, de functies die het aanbiedt volledig overbodig voor de meeste mensen, dus is het geen al te groot verlies. Tegelijkertijd, als je het goed vindt, kun je het blijven gebruiken. Vergeet gewoon niet dat Anydoctopdf je advertenties kan tonen die gevaarlijk kunnen zijn en het kan werken als spyware als de ontwerpers die wensen.

Als je besluit om Anydoctopdf te verwijderen, heeft Chrome het proces zeer eenvoudig gemaakt dus zou het geen probleem mogen zijn. Door gewoon een rechtermuisklik uit te voeren op het icoontje van Anydoctopdf zou je de omnibox met de tekst moeten te zien krijgen en kies je gewoon de “Verwijder uit Chrome” optie. Volg de onderstaande handleiding om je instellingen te controleren op schade.

Het gevaar bestaat dat Anydoctopdf kan terugkeren nadat het verwijderd werd, of dat verschillende add-ons toegevoegd werden aan je browser zonder dat je hiervan op de hoogte was. Willekeurige installaties van browser extensies zijn waarschijnlijk geen probleem van je browser — in plaats daarvan kan het zijn dat er malware op je computer zit die ervoor verantwoordelijk. Scan je apparaat met Reimage, Combo-Cleaner (Mac OS), of Spyhunter (Windows) om te weten te komen of er adware of andere malware op aanwezig is en verwijder het dan van je computer voor het meer problemen veroorzaakt.

Automatische tools Malware verwijderen

Download Spyhunter voor Malware ontdekking
(Win)

Opmerking: Spyhunter proef levert detectie van parasieten zoals Anydoctopdf Redirects en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Download Combo Cleaner voor Malware ontdekking
(Mac)

Opmerking: Combo Cleaner proef levert detectie van parasieten zoals Anydoctopdf Redirects en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar,

TopHoe AnyDocToPdf redirects te verwijderen van Google Chrome:

 • Klik op het icoon met de drie horizontale lijnen in de werkbalk van de browser en selecteer Meer hulpmiddelen -> Extensies
  Extensions
 • Selecteer alle kwaadaardige extensies en verwijder ze.
  Remove extensions
 • Klik op het icoon met de drie horizontale lijnen in de werkbalk van de browser en selecteer Instellingen.
  Open settings
 • Selecteer Beheer zoekmachines.
  Manage search engines
 • Verwijder onnodige zoekmachines van de lijst.
  Delete search engines
 • Ga terug naar de instellingen. Bij Opstarten kiest u voor Open lege pagina (u kan ongewenste pagina’s ook in dit scherm verwijderen).
 • Als uw startpagina werd aangepast, klik dan op het Chrome menu in de rechter-boven hoek, selecteer Instellingen. Selecteer Open een specifieke pagina of een set van pagina’s en klik op Pagina set.
  Set pages
 • Verwijder kwaadaardige zoekwebsites op een nieuw Opstart pagina’s scherm door op de “X” ernaast te klikken.
  Delete start pages

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan AnyDocToPdf redirects, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop van Chrome (drie horizontale lijnen) en selecteer Instellingen.
 • Scrol naar het einde van de pagina en klik op de Reset instellingen knop.
  Resset settings
 • Klik op de Reset knop in het bevestigingsscherm.
  Reset approve

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

Bron: https://www.2-viruses.com/remove-anydoctopdf-redirects

Removal guides in other languages

AnyDocToPdf redirects (en) 
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.