Cassiopesa.com virus - Hoe te verwijderen

Het Cassiopesa.com virus is een browser hijacker die je browser instellingen aanpast zonder toestemming en het surfen op het internet verstoord. Als je het op je computer aantrof, moet je het onmiddellijk verwijderen omdat je te maken kunt krijgen met tal van problemen.

Als je nog nooit gehoord hebt van browser hijackers, weet dan dat het een categorie van malware is die zich richt op allerlei browsers (meestal de populairste – Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge en da zo maar door) en automatisch de instellingen wijzigt, zoals je startpagina of nieuw tabblad. Ze hebben tot doel verkeer naar specifieke websites te leiden en op die manier geld te verdienen.

Cassiopesa.com virus removal

Eer zijn veel problemen met dit kwaadaardige tool. Als eerste, het wordt verdeeld op misleidende manieren en wordt meestal geïnstalleerd zonder toestemming van de gebruiker. Ten tweede, het wijzigt de persoonlijke instellingen en verslechtert het surfen op het internet aanzienlijk. Tenslotte, kan het ook voor cyberveiligheid schade zorgen en kan het moeilijk zijn om het te verwijderen.

Als je moeite hebt om verlost te worden van deze infectie, dan zijn wij hier om je te helpen – blijf het artikel verder lezen en kom te weten hoe je Cassiopesa.com van een computer kunt verwijderen zodat je weer efficiënt kunt surfen op het internet.

Waarom is Cassiopesa.com een virus

cassiopesa-com-virus

Het Cassiopesa.com virus is identiek aan het reeds uitgebrachte Astromenda Search en Taplika. Zodra het op je computer zit, vervangt het je startpagina met Cassiopesa.com en verplicht het je deze te gebruiken als je hoofdzoekmachine. Het ergste hieraan is dat Cassiopesa.com niet in staat is om je te voorzien van betrouwbare. Het toont je voornamelijk gesponsorde sites in je zoekresultaten, die vaak zelfs niet overeenstemmen met je zoekopdracht.

Hoewel het gepromoot wordt als een snellere en handigere oplossing om te surfen op het internet, zal Cassiopesa je geen enkel voordeel opleveren. Aangezien het ingesteld wordt als je startpagina en standard zoekmachine, zal je verplicht worden het te gebruiken als zoekmachine. Het zorgt, in feite, voor veel problemen.

Als eerste, kunnen de resultaten die getoond worden door Cassiopesa.com zelfs niet relevant zijn aan je zoekopdrachten – ze promoten gewoon gerelateerde websites. Eventueel, zal je gewoon je tijd verdoen. Ook zullen alle zoekopdrachten worden verzameld, dus loop je ook het risico je privé gegevens te verliezen. Informatie over jou en je zoekopdrachten kan worden overgemaakt aan derden.

Sommige van de websites die gepromoot worden door deze hijacker kunnen onveilig zijn. Je kunt gemakkelijk terechtkomen op websites waar je gescammed wordt of potentieel ongewenste toepassingen downloadt of zelfs geïnfecteerd wordt.

Dit is een andere sterke reden om het Cassiopesa.com virus te mijden en het van je browsers te verwijderen van zodra je het detecteert. Zorg ervoor dat je het uit alle browsers verwijdert die werden aangetast om er zeker van te zijn dat het niet opnieuw opduikt. Het Cassiopesa.com virus valt Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome, Safari en wat minder populaire browsers aan.

Hoe Cassiopesa.com Je Computer Infecteerde

Als je recent nieuwe toepassingen op je computer installeerde, is het zeer waarschijnlijk dat het Cassiopesa.com virus samen met deze werd geïnstalleerd. Om dit te vermijden moet je meer aandacht schenken aan het installeren van nieuwe programma’s op je computer, zelfs als je deze download vanop bekende download sites, zoals Softonic, Download.com en ga zo maar door.

Het is ook zeer belangrijk dat je elke keer de installatiestappen goed opvolgt als je iets nieuws installeert en goed leest waar je mee akkoord gaat voor je op “Volgende”, “Akkoord” of “Aanvaard” klikt. Laat nooit toe dat je startpagina gewijzigd wordt in onbekende websites. Installeer ook geen extra programma’s als je deze niet kent.

Als er reeds andere malware aanwezig is op je computer, is het ook mogelijk dat deze het Cassiopesa.com virus laat infiltreren. Wat het ook is, controleer je computer en zorg ervoor dat er geen andere infecties actief op zijn.

Hoe het Cassiopesa.com virus elimineren

We hebben wat goed nieuws voor je – het is niet zo moeilijk om deze infectie te verwijderen. Alles wat je hoeft te doen, is eigenlijk gewoon je computer scannen met Spyhunter – beide programma’s zouden in staat moeten zijn om het virus onmiddellijk te detecteren en te verwijderen.

Indien er andere virussen aanwezig zijn op je computer, zullen ze ook deze detecteren en verwijderen. Je kan ook een andere anti-malware software indien je dit wenst.

We hebben een stap voor stap verwijderingshandleiding opgesteld om je te helpen – deze vind je onder dit artikel. Volg alle stappen en je zou in staat moeten zijn om het Cassiopesa.com virus voorgoed te verwijderen.

Automatische tools Malware verwijderen

Download Spyhunter voor Malware ontdekking
(Win)

Opmerking: Spyhunter proef levert detectie van parasieten zoals Cassiopesa Com Virus en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Download Combo Cleaner voor Malware ontdekking
(Mac)

Opmerking: Combo Cleaner proef levert detectie van parasieten zoals Cassiopesa Com Virus en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar,


Handmatige verwijdering van het Cassiopesa.com virus

Hoe Cassiopesa.com virus te verwijderen, gebruik makend van het Configuratiescherm

Vele kapers en adware zoals Cassiopesa.com virus installeren enkele van hun componenten en additionele software als normale Windows-programma’s. Dit gedeelte van de malware kan verwijderd worden uit het Configuratiescherm. Om dit te doen, volgt u volgende stappen.
 • Start -> Configuratiescherm (oudere Windows) of druk op de Windows-knop -> Zoek en enter Configuratiescherm (Windows 8);
  Control panel
 • Kies Verwijder Programma;
  Programs and features
 • Blader door de lijst en verwijder zaken gerelateerd aan Cassiopesa.com virus .
  Remove toolbars
 • Klik op de Verwijder knop.
  Uninstall
 • In veel gevallen is een anti-malware programma beter in het detecteren van gerelateerde parasieten, dus we raden u aan Spyhunter te installeren om zo andere programma’s die mogelijks onderdeel zijn van een infectie, te elimineren.
  Scan with spyhunter

Deze methode zal sommige browser plug-ins niet verwijderen, ga daarom door naar het volgende deel van de handleiding.

Verwijder Cassiopesa.com virus van uw browsers

TopHoe Cassiopesa.com virus te verwijderen van Google Chrome:

 • Klik op het icoon met de drie horizontale lijnen in de werkbalk van de browser en selecteer Meer hulpmiddelen -> Extensies
  Extensions
 • Selecteer alle kwaadaardige extensies en verwijder ze.
  Remove extensions
 • Klik op het icoon met de drie horizontale lijnen in de werkbalk van de browser en selecteer Instellingen.
  Open settings
 • Selecteer Beheer zoekmachines.
  Manage search engines
 • Verwijder onnodige zoekmachines van de lijst.
  Delete search engines
 • Ga terug naar de instellingen. Bij Opstarten kiest u voor Open lege pagina (u kan ongewenste pagina’s ook in dit scherm verwijderen).
 • Als uw startpagina werd aangepast, klik dan op het Chrome menu in de rechter-boven hoek, selecteer Instellingen. Selecteer Open een specifieke pagina of een set van pagina’s en klik op Pagina set.
  Set pages
 • Verwijder kwaadaardige zoekwebsites op een nieuw Opstart pagina’s scherm door op de “X” ernaast te klikken.
  Delete start pages

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan Cassiopesa.com virus, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop van Chrome (drie horizontale lijnen) en selecteer Instellingen.
 • Scrol naar het einde van de pagina en klik op de Reset instellingen knop.
  Resset settings
 • Klik op de Reset knop in het bevestigingsscherm.
  Reset approve

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

TopHoe Cassiopesa.com virus te verwijderen van Firefox:

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla scherm en selecteer het “Add-ons” icoon (of druk op Ctrl+Shift+A op uw toetsenbord).
  Select add-on
 • Ga door de lijst met Extensies en Add-ons, verwijder alles gerelateerd aan Cassiopesa.com virus of zaken die u niet herkent. Als u de extensie niet kent en het is niet gemaakt door Mozilla, Google, Microsoft, Oracle of Adobe, dan hebt u het waarschijnlijk niet nodig.
  Remove add-on
 • Als uw startpagina was veranderd, klikt u op het Firefox menu in de rechter-boven hoek, selecteer Opties → Algemeen. Enter de gewenste URL in het startpagina veld en klik op Stel in als standaard.
  Restore default

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt in verband met Cassiopesa.com virus, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla Firefox scherm. Klik op de Help knop.
  Help button
 • Kies voor Probleemoplossingsinformatie in het Help menu.
  Troubleshooting
 • Klik op de Reset Firefox knop.
  Refresh firefox
 • Klik op de Reset Firefox knop in het bevestigingsscherm. Mozilla Firefox zal sluiten en de instellingen opnieuw instellen.
  Refresh firefox approve
(Optioneel) oudere versie:
 • Typ “about:config” in de URL-balk en druk op enter. Dit zal de pagina met Instellingen openen.
  Abou config
 • Typ “Keyword.url” in de zoekbalk. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).
  Reset Keyword.url
 • Typ “browser.search.defaultengine” in de zoekbalk. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).
 • Typ “browser.search.selectedengine” in de zoekbalk. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).
 • Zoek naar “browser.newtab.url”. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).. Dit zal ervoor zorgen dat de zoekpagina niet steeds zal openen in elk nieuw tabblad.
 • Als de instellingen opnieuw worden aangepast en de scan met een anti-malware programma toont geen infecties: sluit Firefox, open de bestandsverkenner en typ en enter %AppData% in de adresbalk. Typ en enter user.js in de zoekbalk. Als het bestand bestaat, hernoem het dan en herstart Firefox. U zal de bovenstaande stappen moeten herhalen.
  Remove user.js

Als u de browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

TopHoe het Cassiopesa.com virus virus te verwijderen van Internet Explorer (oudere versies):

 • Klik op de pijl aan de rechterkant van de zoekbalk.
 • Doe het volgende: in IE8-9 kies Beheer Zoekmachines, in IE7 klik op Pas zoekstandaarden aan.
 • Verwijder de Cassiopesa.com virus van de lijst.

Hoe Cassiopesa.com virus te verwijderen van IE 11:

 • Klik op het Instellingen icoon (rechts-boven) Beheer Add-ons.
  Add-on
 • Ga door de Werkbalken en extensies. Verwijder alles gerelateerd aan Cassiopesa.com virus en items die u niet kent en niet gemaakt werden door Google, Microsoft, Yahoo, Oracle of Adobe.
  Disable add-ons
 • Selecteer Zoekmachines.
  Set search engine
 • Als één van deze zoekmachines niet beschikbaar is, volg dan “Vind meer zoekmachines” aan de onderzijde van het scherm en installeer Google.
  Find search engines
 • Sluit de Opties.
 • Als uw startpagina werd veranderd, klik dan op het Gereedschap icoon in de rechter-boven hoek en open het Internet Explorer menu, selecteer Internet opties en kies voor het Algemeen tabblad. Enter een gewenste URL in het startpagina veld en druk op Pas toe.
  Restore home page

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan Cassiopesa.com virus, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op het Gereedschap icoon → Internet Opties.
  Internet options
 • Kies voor de Geavanceerd tab en klik op de Reset knop.
  Reset settings
 • Selecteer het Verwijder persoonlijke instellingenvakje en klik op de Reset knop.
  Reset approve
 • Klik op de Sluit knop in het bevestigingsscherm, sluit dan de browser.
  Reset

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

Hoe Cassiopesa.com virus verwijderen uit Microsoft Edge:Top

 
 
 • Open Microsoft Edge en klik op de Meer acties knop (drie puntjes in de rechter bovenhoek van het scherm), kies dan Instellingen.
  Open settings
 • In het Instellingen venster, klik op de Kies wat te wissen knop.
  Choose clear
 • Selecteer alles wat je wil verwijderen en klik op Wissen.
  Clear browsing data
 • Rechterklik op Start en kies Taakbeheer.
  Open task manager
 • Op de Proces tab rechterklik op Microsoft Edge en selecteer Ga naar details.
  Go to details
 • In de Details zoek je naar waarden genaamd Microsoft Edge, rechterklik op elk van hen en selecteer dan Taak beëindigen om deze waarden te stoppen.
  End Edge task
Als de eerste methode niet werkt voor je, volg dan de stappen van de geavanceerde methode hieronder. Zorg ervoor dat je een back-up van je data maakt voor je deze stappen voltooid.  

TopHoe Cassiopesa.com virus te verwijderen van Safari:

Verwijder kwaadaardige extensies

 • Klik op het Safari-menu links-boven op uw scherm. Selecteer Voorkeuren.
  Open preferences
 • Selecteer Extensies en verwijder Cassiopesa.com virus en andere verdachte extensies.
  Extensions
 • Als uw startpagina werd aangepast, klikt u op het Safari-menu links-boven op uw scherm. Selecteer Voorkeuren en kies voor het Algemeen tabblad. Enter de URL die u wil instellen als uw startpagina.
  Reset homepage

(Optioneel) Stel uw browserinstellingen opnieuw in

Als u nog steeds problemen ervaart omtrent Cassiopesa.com virus, reset de instellingen van uw browser dan naar z’n standaardinstellingen.

 • Klik op het Safari-menu links-boven op uw scherm. Selecteer Reset Safari…
  Choose reset
 • Selecteer de opties die u opnieuw wil instellen (meestal werden ze allemaal al voor u geselecteerd) en klik op de Reset-knop.
  Reset

Als u uw browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem is er nog steeds, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

Bron: https://www.2-viruses.com/remove-cassiopesa-com-virus

Removal guides in other languages

Cassiopesa.com virus (en) 
El virus Cassiopesa.com (es) 
Cassiopesa.com-Virus (de)  Flag of Germany
Cassiopesa.com virus (dk) 
Vírus Cassiopesa.com (pt) 
Cassiopesa.com virus (se) 
Le virus Cassiopesa.com (fr) 
virus Cassiopesa.com (it) 
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.