Chromesearch.info virus - Hoe te verwijderen

Je kent waarschijnlijk reeds de ChromeSearch virussen omdat er een heleboel van zijn – chromesearch.club, chromesearch.win enz. Deze keer hebben we te maken met het chromesearch.info virus, wat een vrij nieuwe infectie is – het begint net.

Hoewel het vorig jaar werd uitgebracht, is er nog niet veel informatie beschikbaar over deze specifieke infectie. Alles wat we weten is dat het toebehoort aan de ChromeSearch virus familie en gecategoriseerd moet worden als een browser hijacker. Als je niet weet wat een browser hijacker is – het is een browser add-on die ongewenste acties uitvoert op je browser zonder zelfs zich de moeite te troosten je hiervan op de hoogte te brengen. D.w.z. dat je startpagina, standaard zoekmachine en nieuw tabblad automatisch gewijzigd kunnen worden.

In dit bepaald geval zal het Chromesearch.info virus je browser volledig overnemen en je startpagina en standaard zoekmachine wijzigen in www.chromesearch.info.


Chromesearch.info virus remove

De Chromesearch.info website

De website zelf ziet er erg netjes uit – je vindt er enkel een zoek vak, het Privacy Beleid en de Algemene Voorwaarden. Als deze add-on actief is op je computer zal je uiteindelijk www.chromesearch.info te zien krijgen telkens je de internetbrowser opent, dus zal je ook waarschijnlijk je zoekopdrachten met deze service gaan uitvoeren.

Het zal niet lang duren voor je beseft dat Chromesearch eigenlijk geen eigen zoekmachine gebruikt – het leid mensen gewoon om naar de Google resultatenpagina en toont daar de resultaten. Nu, je kan denken dat deze zoekmachine wel OK is en je hem kan vertrouwen, wij raden je echter aan dit niet te doen.

Als eerste, Chromesearch.info zal al je ingevoerde zoekopdrachten traceren. Dus mocht je eventueel wat van je privé informatie invullen, kan dit verzamelt en later gelekt worden. Als tweede, de resultaten op de Google resultatenpagina kunnen gewijzigd worden door Chromesearch, dus kan je links tegenkomen die je naar onbetrouwbare sites leiden die gerelateerd zijn aan het Chromesearch.info virus.

Dit zijn de twee voornaamste redenen waarom je deze extensie niet mag gebruiken, om nog maar te zwijgen over de manier waarop het wordt verdeeld. Samengevat – als je begaan bent met je veiligheid en je wil niet dat er privé informatie van je gelekt wordt, moet je ervoor zorgen dat je Chromesearch.info onmiddellijk van je computer verwijdert. Als je niet weet hoe je dit moet doen, lees dan dit artikel verder en we zullen je doorheen het proces loodsen.

Chromesearch.info uit een browser verwijderen

Je bent al te weten gekomen dat deze infectie werkt als een browser add-on. Voor zover wij weten is het compatibel met alle populaire browsers, d.w.z. Mozilla Firefox, Google Chrome, Internet Explorer en Microsoft Edge. Je denkt misschien dat het voldoende is om de extensie die verantwoordelijk is voor deze site uit te schakelen, maar dit is echter maar gedeeltelijk waar. Het ding is, dat browser hijackers zoals deze in staat zijn om kwaadaardige bestanden toe te voegen op je computer, zodoende kan de infectie hersteld worden als je de browser opnieuw opent. Daarom moet je ook alle bestanden die gerelateerd zijn aan Chromesearch.info zoeken en van je computer verwijderen.

De beste manier om dit te doen is je systeem scannen met een betrouwbare anti-malware toepassing, zoals Reimage or SpyHunter. Beide programma’s zouden in staat moeten zijn om het virus snel te detecteren en te verwijderen. Scroll vervolgens naar hieronder en bekijk onze stap voor stap verwijderingshandleiding voor Chromesearch.info – voltooi alle stappen en je zal alle instelling terug normaal kunnen instellen.

TopHoe Chromesearch.info virus te verwijderen van Google Chrome:

 • Klik op het icoon met de drie horizontale lijnen in de werkbalk van de browser en selecteer Meer hulpmiddelen -> Extensies
  Extensions
 • Selecteer alle kwaadaardige extensies en verwijder ze.
  Remove extensions
 • Klik op het icoon met de drie horizontale lijnen in de werkbalk van de browser en selecteer Instellingen.
  Open settings
 • Selecteer Beheer zoekmachines.
  Manage search engines
 • Verwijder onnodige zoekmachines van de lijst.
  Delete search engines
 • Ga terug naar de instellingen. Bij Opstarten kiest u voor Open lege pagina (u kan ongewenste pagina’s ook in dit scherm verwijderen).
 • Als uw startpagina werd aangepast, klik dan op het Chrome menu in de rechter-boven hoek, selecteer Instellingen. Selecteer Open een specifieke pagina of een set van pagina’s en klik op Pagina set.
  Set pages
 • Verwijder kwaadaardige zoekwebsites op een nieuw Opstart pagina’s scherm door op de “X” ernaast te klikken.
  Delete start pages

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan Chromesearch.info virus, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop van Chrome (drie horizontale lijnen) en selecteer Instellingen.
 • Scrol naar het einde van de pagina en klik op de Reset instellingen knop.
  Resset settings
 • Klik op de Reset knop in het bevestigingsscherm.
  Reset approve

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

Automatische tools Malware verwijderen

Download Spyhunter voor Malware ontdekking
(Win)

Opmerking: Spyhunter proef levert detectie van parasieten zoals Chromesearch Info Virus en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Download Combo Cleaner voor Malware ontdekking
(Mac)

Opmerking: Combo Cleaner proef levert detectie van parasieten zoals Chromesearch Info Virus en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar,

Bron: https://www.2-viruses.com/remove-chromesearch-info-virus

Removal guides in other languages

Chromesearch.info virus (en) 
Le virus Chromesearch.info (fr) 
El virus Chromesearch.info (es) 
Chromesearch.info vírus (pt) 
Chromesearch.info virus (dk) 
Chromesearch.info (se) 
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.